Forum prawne (strona 266)
Spłata i otrzymanie części nieruchomości a podatek w skarbówce..
Witam,Na poczatku chciałbym nadmienić, że w sprawach prawnych jestem zielony... Moja sprawa wygląda następująco: Jakieś może niecały miesiąc temu moja teściowa wygrała sprawę w sądzie ... Zobacz wątek
2013.10.22 17:56:27
Kara za akadmeik
W paaździerniku minie 3 lata odkąd podpisałem umowę z akademikiem pewnego uniwersytetu . Jednak przed zakończeniem pierwszego semestru zrezygnowałem ze studiów , ale kazali mi jeszcze zapłacić ... Zobacz wątek2013.10.22 11:33:11
Co grozi za pobicie ??
Dzień dobry.Zgodnie z tym co mówi Kodeks Karny art. 158 w wypadku pobicia może grozić:
§ 1. Kto bierze udział w bójce lub pobiciu, w którym naraża się człowieka na bezpośrednie niebezpieczeństwo ... Zobacz wątek
2013.10.22 10:24:20
Spadek kilka pytań
Witam 1.Jeżeli obie córki odrzucą spadek będą traktowane tak jakby nie dożyły spadku. Oznacza to, że udział córki posiadającej syna przypadnie w całości synowi, natomiast udział ... Zobacz wątek2013.10.21 22:41:29
skasowałam hasło z poczty do zalogowania sie na getin onlin jak mam go odzyskac
skasowałam hasło z poczty do zalogowania sie na getin onlin jak mam go odzyskac... Zobacz wątek
2013.10.21 21:47:35
Nieużtkowany pokój sąsiada
Witam serdecznieChce zaadoptować poddasze na własne mieszkanie złożyłem pismo do gminy i w odpowiedzi słownej otrzymałem że mogę wziąć jedno pomieszczenie ( istniejący już pokój) plus ... Zobacz wątek
2013.10.21 21:14:6
Związek z kuzynem - czy jest możliwy?
Witam! Oto cała historia:- matka mojego ojca jako mała dziewczynka została sierotą
- zaopiekował się nią jej wujek wraz z żoną
- babcia urodziła mojego ojca, ojciec spłodził mnie
- wujek ... Zobacz wątek
2013.10.21 17:43:22
zakup domu z lokatorami Pilnie
Witam, mam pytanie... Od 26 lat jestem zameldowana w domu rodzinnym e którym jest 2 właścicieli. Teraz dom chce kupić moja dalsza rodzina ale zażądali zebym sie z dzieckiem wymeldowała. Jeżeli ... Zobacz wątek2013.10.21 15:10:28
Kłopot Plusem
Witam. Mam taki problem.Ponad Rok temu w Plusie wziełem Laptopa z internetem mobilnym na Abonament w kwocie 130 zł/m. Przez 8 miesięcy było ok ale później zaczeły mi przychodzić rachunki dużo ... Zobacz wątek2013.10.21 15:5:40
Odpisy ksiąg wieczystych, krs, zastawy
http://e-ress.pl/Firma E-Ress oferuje usługi w zakresie pozyskiwania z Sądów z całej Polski oryginalnych z pięczeciami Odpisów KRS ,Ksiąg Wieczystych oraz Zaświadczeń z Rejestru Zastawów. ... Zobacz wątek
2013.10.21 12:51:41
Sprawa o widzenie się z dzieckiem przez ojca
sąd może tak zrobić; jeśli między Państwem nie ma zgody, to warto sprawę uregulować przed sądem, żeby ograniczyć ryzyko sytuacji, że ojciec nie będzie chciał po weekendzie zwrócić ... Zobacz wątek2013.10.21 12:41:46
Urząd pracy...
hej,nie wiem czy cokolwiek zdołasz załatwić. Musiałbyś dostać pismo za co Ci odmówił zatrudnienia, druga sprawa, może Ci wpisać cokolwiek czyli brednie,że sa lepsi czy nie nadajesz się ... Zobacz wątek
2013.10.21 10:9:36
Umowa zlecenia
Witam,jestem zatrudniona na umowę zlecenia w skelpie piekarniczo-cukierniczym. W umoiwe nie mam napisanych godzin pracy ani ilości, natomiast pracuję na terenie firmy, pod dyktando szefa, kierowniczki ... Zobacz wątek
2013.10.21 9:23:20
jak można sprawdzić mając numer repetytorium zapis w akcie notarialnym
jak można sprawdzić mając numer repetytorium zapis w akcie notarialnym ... Zobacz wątek2013.10.21 1:41:21
książeczka sanepidowska
WitamStudiuję na Uniwersytecie Medycznym i muszę wyrobić książeczkę sanepidowską. Z dziekanatu dostałam skierowanie i udałam się do Sanepidu. Pani mi powiedziała, że skierowanie nie jest ... Zobacz wątek
2013.10.20 21:16:13
jak dojsc d o porozumienia z komornikiem?
jak dojsc do porozumienia z bankami w ktorych mam duze zadluzenie i roczne opznienie splat przez zla sytulacje finansowa, czyli utrata pracy i 3 dzieci, jak uniknac komornikow ktorzy zapewne niebawem ... Zobacz wątek2013.10.20 18:21:1
karencja w PZU, a smierc rodzica. PROSZE O POMOC
ja mam teraz podobny problem, nałożono na mnie okres karencji na 6 miesięcy za opóźnienie składki, nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje, zmarł mojej mamy tata i nie możemy uzyskać wypłacenia ... Zobacz wątek2013.10.20 15:43:46
Przekazy pocztowe
WitamMam mały problem od jakiegoś roku pobieram przekazy pocztowe mojej siostry uzbierało sie juz jakieś 7/8 tys o których ona nie wiem pracuje za granicą prawdopodobnie tam gdzie ona wpłaca ... Zobacz wątek
2013.10.20 11:22:44
podglądacz
dzień dobry,zachowanie sąsiada może wyczerpywać znamiona przestępstwa z art. 190a Kodeksu karnego (nękanie);
w ramach postępowania karnego można żądać orzeczenia określonych środków karnych: ... Zobacz wątek
2013.10.19 22:9:8
prawa i obowiazki najemcy lokalu
czy jest jakas dodatkowa ochrona najemcy mieszkania ktory ma malutkie dziecko a nie placi za wynajem??? ... Zobacz wątek2013.10.19 21:37:34
Kupujący nie zapłacił za towar na allegro
Witam serdecznie. Nie znalazłem podobnego tematu więc piszę dziś do Was o pomoc. W sobotę 12 października użytkownik kupił na mojej aukcji tablet. Mimo tego że na aukcji było wyraźnie napisane ... Zobacz wątek2013.10.19 18:46:38
Spłata domu po denominacji
Spisaliśmy umowę kupna domu,za który część pieniedzy zapłaciłem, jednak zostało 50tyś zł do spłacenia,jeżeli będę prawnym właścicielem i dopiero teraz przepisuję na siebie(były różne ... Zobacz wątek2013.10.19 16:41:36
Jak napisac wyrok sadowy dla najwiekszego krzeywdziciela czlowieka prostego ?
Jak napisac wyrok sadowy dla najwiekszego krzeywdziciela czlowieka prostego ? ... Zobacz wątek2013.10.19 13:52:32
rezygnacja z umowy
Witam proszę o pomoc, podpisałam dzisiaj umowę zlecenie na montaż drzwi .Problem w tym że po zaglądnieciu do internetu znalazłam mnóstwo tematów na forum że ta firma to oszusci , teraz nikt nie ... Zobacz wątek2013.10.19 12:38:34
Rozwiązanie umowy o pracę a zasiłek choroboy
Domyślnie Rozwiązanie umowy o pracę a zasiłek chorobowy
Witam Chciałabym w tym temacie poprosić o pomoc, bo sytuacja jest dość skomplikowana. Moja Mama ... Zobacz wątek
2013.10.18 22:56:1
Utrudnianie dostępu właścicielowi do mieszkania
Dziękuję za odpowiedź. Jutro skontaktuję się z prawnikiem i zaczniemy działać. ... Zobacz wątek2013.10.18 22:5:7
Pisma "szyte na miarę" - dopasowane do Twoich potrzeb
Szukasz pisma dopasowanego do Twoich potrzeb?Potrzebujesz pozwu o rozwód? A może umowy kupna-sprzedaży samochodu osobowego?
Próbujesz napisać podanie i nie bardzo wiesz jak to zrobić...
Serwis ... Zobacz wątek
2013.10.18 20:28:8
jak anonimowo zlozyc donos policji na dilera?
wiecie co nie obrażajmy nikogo wszystko jest fajne ale dlaczego policja się nie zajmie felem i jego synem bo| bo goszczą się sami tam a syn handluje narkotykami i jest wszystko ok bo policja ma w ... Zobacz wątek2013.10.18 19:25:16
Chcę odebrać mojemu ojcu prawa rodzicielskie.
Chcę odebrać mojemu ojcu prawa rodzicielskie. Mam prawie 18 lat. Ojciec nigdy się mną nie interesował i nie utrzymywał żadnego kontaktu ze mną, wyjechał za granicę i ma jeszcze 2 dzieci. Płaci ... Zobacz wątek2013.10.18 16:34:10
Jest jakiś sposób złagodzenia kary nieletnim ?
Jest jakiś sposób złagodzenia kary nieletnim ? Witam z tej strony Łukasz z Warszawy mam następujący problemMój znajomy musiał się wrócić do sklepu.
Zostawił nieletnim zakupy (art spożywcze ... Zobacz wątek
2013.10.18 15:37:54
Prawa autorskie
WitamJestem mlodym programista, pracujacym jako freelancer(na zleceniach). Ostatnio wykonalem pewien wiekszy projekt jako podwykonawca dla pewnego posrednika. Nie podpisalismy umowy o dzielo, natomiast ... Zobacz wątek
2013.10.18 14:15:5
Mandat z fotoradaru
WitamMam nadzieje, ze pisze w odpowiednim dziale.
Jakis czas temu zostalo mi zrobione zdjecie przez fotoradar, gdy kierowalem samochodem ojca, dzisiaj przyszla informacja.
Z tego co wiem jestem ... Zobacz wątek
2013.10.18 14:9:54
Zaległości płatnicze wobec Uczelni
Witam,dwa lata temu rozpoczęłam studia zaoczne na które uczęszczałam przez pierwszy rok. Niestety na opłacenie drugiego roku studiów nie miałam pieniędzy, w związku z czym nie chodziłam na ... Zobacz wątek
2013.10.18 13:14:11
Jak mam sie dowiedziec gdzie policja zabrala mojego chlopaka gdzie on teraz jest.
Jak mam sie dowiedziec gdzie policja zabrala mojego chlopaka gdzie on teraz jest. prosze o pomoc ... Zobacz wątek2013.10.18 12:16:51
utrudnianie widzenia ojca z dzieckiem przez matke
teraz jak to przeczytałem ...hmm...to jest troche haotycznie napisane lecz mam nadzieje ze zrozumiale...krótko mówiąc-chciałbym się dowiedzieć jak jest z tą ugodą skoro nic w niej niezostało ... Zobacz wątek2013.10.18 8:22:33
system 4-ro bygadowy, a praca w swieta
Witam, chciałbym sie dowiedziec czy praca w świeta w systemie 4-ro brygadowym gdzie okres rozliczeniowy jest 4-ro miesieczny jest zgodna z prawem.Chodzi mi dokładnie o prace w takie świeta jak 01.11; ... Zobacz wątek
2013.10.18 2:34:9
Witam. Jak napisać pismo do komornika o przedawnieniu długu ktory wynosi 13 lat
Witam.Jak napisać pismo do komornika o przedawnieniu długu ktory wynosi 13 lat W dniu dzisiejszym dostałam przeterminowane wezwanie do zapłaty.
... Zobacz wątek
2013.10.17 17:19:48
spis majątku
spis majątku mam zrobić spis majątku podopiecznego całkowicie ubezwłasnowolnionego ojca . ... Zobacz wątek2013.10.17 17:15:48
jak napisać odwołanie o wysokość spłaty współwłaścicieli
jak napisać odwołanie o wysokość spłaty współwłaścicieli... Zobacz wątek
2013.10.17 12:53:31
Kopia rozmowy telefonicznej....
Zawarłem umowę na świadczenie usług z siecią Play-telefonicznie.Po czasie, zgodnie z procedurą umowę dostarczył kurier.
Mam zapisane bardzo dokładnie co wynegocjowałem z konsultantem przez ... Zobacz wątek
2013.10.16 18:24:6
czy komornik może spowodować zakaz opuszczenia kraju
czy komornik może spowodować zakaz opuszczenia kraju ... Zobacz wątek2013.10.16 17:59:23
ALIMENTY A WNIOSEK OJCA O ZAMIESZKANIE PRZY NIM
Prosze podpowiedzcie mi co robic wzial dziecko na weekend mial odwiesc ale powiedzial ze ma zapalenie oskrzeli i ze przywiezie go we srode.Dzis zadzwonil i powiedzial ze ma zapalenie pluc i zostaje u niego.Wiem ... Zobacz wątek2013.10.16 15:43:36
Wynajem mieszkania bez zgody współmałżonka
Witam.Wynająłem mieszkanie od małżeństwa.
Mieszkanie figuruje na żonę ale cały kontakt mam tylko z mężem. To on przywiózł umowę podpisana przez żonę, on do mnie dzwoni. Pieniądze przelewam ... Zobacz wątek
2013.10.16 13:59:54
Uszkodzenie strony przez wykonawcę, a konsekwencje
Witam. Sprawa jest następująca:Przez kilka miesięcy jako tak zwany freelancer instalowałem/przygotowywałem strony www dla pewnego klienta. Było to bez żadnej umowy. Miesiąc temu otworzyłem działalność ... Zobacz wątek
2013.10.16 12:50:42
jak napisać urlopowanie córki ze szkoły.Poradził mi to wychowawca klasy i pani wicedyrektor
jak napisać urlopowanie córki ze szkoły.Poradził mi to wychowawca klasy i pani wicedyrektor Witam córka chodziła do szkoły pierwsze pięć dni i rozchorowała się ciągle wymiotowała miała bóle ... Zobacz wątek2013.10.16 11:46:2
Brat zabójca wychodzi z więzienia, co robić?
Spróbujcie go wymeldować poprzez złożenie stosownego wniosku w biurze meldunkowym z uzasadnieniem, że brat przebywa w więzieniu, więc nie może mieszkać pod adresem, gdzie jest zameldowany. Natomiast ... Zobacz wątek2013.10.16 10:53:29
ludzki
też mi sie wydaje, że lepiej bezposrednio spytać u organizatora kursu ... Zobacz wątek2013.10.16 10:40:8
Mam pytanie wzialem 1 rok i 10 miesiecy temu laptopa, zaczyna mi sie cos z nim dziac zastanawiam sie
Mam pytanie wzialem 1 rok i 10 miesiecy temu laptopa, zaczyna mi sie cos z nim dziac zastanawiam sie czy moge go oddac. Problem jest w tym ze nie mam orginalnego paragonu z powodu zniszczenia ale mam wydrukowany ... Zobacz wątek2013.10.16 9:59:9
Dzień dobry prosze o odp jestem na l4 mam ciag ciagły,umowe mam co tydzien czy pracodawca moze zwolnic
Dzień dobry prosze o odp jestem na l4 mam ciag ciagły,umowe mam co tydzien czy pracodawca moze zwolnic mnie?ma takie prawo?jak mam 11dni z 2 l4?... Zobacz wątek
2013.10.16 9:45:26
Od 3 miesiecy przebywam na zasilku rehabilitacyjnym ( przyznany na 6 miesiecy). Miesiac temu zakonczylem
Od 3 miesiecy przebywam na zasilku rehabilitacyjnym ( przyznany na 6 miesiecy). Miesiac temu zakonczylem terapie - leczylem nowotwor i powoli dochodze do siebie. Czuje sie w miare dobrze i wlasnie dostalem ... Zobacz wątek2013.10.16 9:3:43
Masz inne pytanie do prawnika?