Forum prawne (strona 804)

Jeśli chce wyrobić mojej córce paszport, a jestem w trakcie rozwodu?

Swoją drogą......ciekawa jestem Waszego samopoczucia gdyby Wam (ojcowie Waszych dzieci) zabrali i wywieźli dzieci za granicę.... Dlaczego większość ludzi uważa, że facet to nie jest człowiek, ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2009.6.24 11:37:33

Wezwanie na rosprawe...

otrzymalam wezwanie na 22 czerwca w dniu 17 czerwca przez mojego adwokata sad wie ze przebywam za granica od 4 lat moj syn chodzi tu do przedszkola a ja podjelam nauke napisalam wyjasnienie iz w tak krutkim ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2009.6.24 9:21:22

zawieszenie wyroku

witaj,z powrotem nie zawiesza Ci wyroku, po roku starasz sie o umorzenie wyroku ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2009.6.24 7:47:56

mam powazną sprawe przynjamniej dla mnie i bardzo prosze o szybką odowiedz

Kobieto!On nie wiedzial,ze jest poszukiwany???Na jakim swiecie Ty zyjesz,niechon lepiej dla dobra spoleczenstwa sie dzii tam jak najdluzej! napasc na funkcjoariusza,wlamania...i niech sie nie wykreca operacjami ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2009.6.24 7:15:16

Czu kanary coś nam zrobią ?

Witam, Kilka dni temu wraz z moim kuzynem jechalismy 3 przystanki na gape złapał nas kanar poprosił o bilet - nie mieliśmy o legitymacje - nie mielismy ... zapytał nas o adres zamieszkania , imie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.24 0:3:48

Termin przydatności do zużycia

Kupiłem przez internet produkt - olej do skór w 0,5 litrowym opakowaniu. Ma on termin ważności 2 lata od daty produkcji. Okazało się, że sprzedawca wysłał mi taki, któremu za tydzień kończy ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.23 21:17:10

Zwrot opłaty sądowej

Powinien ywrocic rowniez w wypdku uwzglednienia, na podstawie art 79. ustawy z 2005 o kosztach sadowych w sprawach cywilnych, ale nie zwracaja i koniec, nic sie nie zrobic w tym panstwie bezprawia ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2009.6.23 20:45:12

Motywacja zasługująca na szczególne potepienie

Mam ogromną prośbę, przygotowuje się do pisania pracy magisterskiej na temat Zabójstwa z motywacji zasługującej na szczególne potępienie i chciałabym prosić o pomoc tzn. nie chodzi mi o podanie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.23 17:39:31

Komputer na raty

Ostrzegam przed ratami w LUKASIE!

Po roku od spłaty kredytu otrzymałam pismo, że nie spłaciłam wszystkiego, bo po zapłacie w ich oddziale całej kwoty nie zadzwoniłam do nich, żeby zamknąć ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2009.6.23 14:51:36

Reklamacja telefonu kom.

mam podobny problem, kupilem telefon na raty i psuje mii sie wyswietlacz. zepsół się raz uddalem go na gwarancje w sklepie odeslali go do serwisu czekalem 3 tygodnie, pochdzil miesiac i znowu wyswietlacz ... Zobacz wątek

9 odpowiedzi

2009.6.23 0:59:22

Za porozumiemiem stron a ekwiwalent za urlop-pilne

albo z wypowiedzeniem albo za porozumieniem stron. Nie ma czegoś takiego za wypowiedzeniem za porozumieniem - albo to albo to. Ekwiwalent za urlop musi dostać jeżeli szef mu tego urlopu nie udzieli. ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2009.6.22 22:7:10

PRAWO DO OJCOWIZNY

Witam,
bardzo prosiłabym o pomoc
moi rodzice przepisali cały swój majątek wraz z domem mojemu bratu, z którym obecnie razem mieszkają. Moje pytanie brzmi, czy moge się domagać za życia rodziców ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.22 12:52:28

Wezwanie jako podejrzany z artykułu 86ust.1,97

Podczas jazdy zostałem zatrzymany do kontroli za przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym 90km/h. Funkcjonariusz policji wystawiając mandat nie dał do podpisu mandatu, a ja nie odebrałem go ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2009.6.22 11:21:10

podejrzenie z artykułu 86ust.1,97

Podczas jazdy zostałem zatrzymany do kontroli za przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym 90km/h. Funkcjonariusz policji wystawiając mandat nie dał do podpisu mandatu, a ja nie odebrałem go ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2009.6.22 11:5:2

alimenty dożywotnio??

Prawdziwych dziewic już nie ma! na barach i dyskotekach ich nie oświadczysz! A dziewice są najlepszymi matkami! Puszczalskie są wredne i z reguły zostawiane przez mężów i nawet takim alimentów ... Zobacz wątek

51 odpowiedzi | Strony: 1 2

2009.6.21 0:42:16

KREDYT TYLKO NA NAZWISKO

Witam mam pytanie. Mianowicie chodzi o to, ze zaciągnęłam dośc duży kredyt w banku. po otrzymaniu kredytu nie korzystałam z tych pieniedzy. kredyt ktory zaciągnelam jest tylko na moje nazwisko. ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.21 0:33:19

zmiana nazwiska po rozwodzie rodziców

Ja zmieniłam na panieńskie mamy. Nie było z tym żadnego problemu, z tym że moja mama powróciła do swojego nazwiska po rozwodzie, ale nie wiem jaki to miało wpływ na decyzję i czy w ogóle miało. ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2009.6.20 15:33:14

podatek od osob fizycznych

Na stale zameldowany jestem w Niemczech, gdzie uzyskuje dochody tytulem wykonywanej pracy. Od 3 lat posiadam tez dodatkowe zrodlo wynagrodzenia, ktore uzyskuje na terenie Polski. Moje pytanie brzmii: w ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.19 20:37:38

Kochanek i rozwód, a może sepracja?A może nic?

Dokładnie tak jest,żony po fakcie nagle zaczynaja kochać swoich mężów:)po tym jak się dowiedzą,że mają konkurencję i przechodzą wtedy same siebie w tym co wyczyniają ;) bo wcześniej były ... Zobacz wątek

86 odpowiedzi | Strony: 1 2

2009.6.19 20:0:31

odsetki od zapłaconego podatku

Witam. Moja sprawa jest następująca:
otóż płaciłem vat z faktur w za miesiąc w którym je wystawiałem np. jeżeli w styczniu 2008r wyst. na 100000,00netto to vat placilem do 25.02.08r i tak nadplacilem ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.19 18:54:59

ślub cywilny a miejsce zameldoawnia

Witam,

Bardzo proszę o informacje czy możliwe jest zawarcie małżeństwa w innym mieście niż jest się zameldowanym? Obydwoje z narzeczonym jesteśmy zameldowani w województwie świętokrzyskim ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2009.6.19 18:32:0

Własność małżeńska, zniesienie, bądź przekazanie na dzieci

Mam problem...
Moi rodzice nie mieszkają ze sobą, ale nie mają separacji. Są właścicielami nieruchomości (budynek i grunt). Ojciec od kilkunastu lat praktycznie nie pomaga matce w prowadzeniu ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.19 12:45:3

Sąd wycisza sprawę niesłusznego skazania

Zostałem dwukrotnie skazany przez Sąd Rejonowy, ale gdy na kolejnej sprawie wyszło na jaw, że oba wyroki były niesłuszne, to Sąd zamiast rozpocząć ściganie sprawców fałszywych oskarżeń, próbuje ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.19 12:0:17

Czy mam mozliwosc pozwania ojca o alimenty?

Szanowna Pani, należy złożyć pozew o alimenty w oryginale i odpisie wraz załącznikami do sądu właściwego dla Pani miejsca zamieszkania. Będzie to Sąd Rejonowy, Wydział Rodzinny i Nieletnich. ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2009.6.19 11:50:5

burmistrz nie wskazał osób winnych na niezałatwienie sprawy w terminie....

SKO w dniu 30.03.2009r. wydało postanowienie że burmistrz w ciągu 30 dni musi wskazać winnych za niezałatwienie sprawy w terminie i do dnia dzisiejszego tz 17.06.2009r. tego nie zrobił.
Co należy ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.18 16:39:52

zgubiłem klucz

co mam teraz zrobić? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.18 12:57:46

czy prywatna firma jest jednostką organizacyjną???

czy jako właściciel prywatny mam obowiązek udzielenia informacji dla MOPSu na podstawie art 105 ust o pomocy społecznej??? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.18 8:38:27

Dziecko zameldowane bez rodziców?

Chcę zameldować moje dziecko u znajomych. Czy jest to możliwe? Czy ja nie muszę się przemeldowywać? Zgodę oczywiście wyrażę :). ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.17 21:45:29

Zakaz zatrzymywania na ślepej uliczce

Witam

Jadę w kierunku końca ślepej ulicy. Po prawej stronie mam znak zakaz zatrzymywania. Jeśli zawrócę na końcu ulicy czy mogę się teraz zatrzymać po aktualnej prawej strone (znak w tym momencie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.17 17:58:54

wojna o majatek

kochana a co cie obchodzi majatek twojego chłopaka jestes z nim z miłości czy dla tego ze ma pare groszy i to ze ma tym sie podzielic cie boli zastanów sie trzeba razem ciezko pracowac i razem sie ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2009.6.17 16:11:17

NIEWIEM CO MAM ROBIĆ

Drogi Tomaszu
Pewnie oglądałeś film Noce i Dni. Bardzo przypominasz mi Tomaszka syna Barbary, on też był podobnym darmozjadem, więcej pasożytem.
Jak Ci nie wstyd mieć 31 lata nie pracować, ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2009.6.17 15:16:5

Czy wymiar urlopu jest prawidłowy?

Przecież to studia zaoczne, więc nie dubluje się czasu ich trwania z tożsamym okresem zatrudnienia... ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2009.6.17 11:46:20

wychowawczy a wypowiedzenie

Pomocy... Czy samo złożenie wniosku o urlop wychowawczy zabezpiecza już przed wypowiedzeniem umowy o pracę zawartej na czas nieokreślony przy zwolnieniach grupowych? ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2009.6.17 11:22:59

Pierwszeństwo w udzielaniu urlopów

Witam Mam ogromny problem mianowicie w mojej firmie istnieje wczesniejsze ustalanie urlopów tzw plan urlopowy , niestety nikt nie stosuje sie do tego co zostalo tam zaplanowane i pierszenstwo jak twierdza ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.17 9:37:20

problemy finansowe

witam,wraz z mezem jesresmy zadłuzemni na okolo 120tyś.na chwile obecna mamy spore zaległosci w spłatach rat.najwieksza rate mamy w skoku,chcielismy odroczyc jedna rate aby troche stanac na nogi,ale ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.17 6:55:1

pozbawienie praw ojca

prosze jeśli ktoś z sytuacji niech mi podpowie lub co kolwiek napisze na ten temat. dziękuje ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2009.6.17 2:31:25

2009.6.16 22:26:15

BIK i zobowiązania banku.

Czy istnieje jakaś ustawa regulująca sposób przekazywania zadłużenia do Biura Informacji Kredytowej? Gdzieś wyczytałem, że m.in. bank musi poinformować konsumenta o takim zamiarze, po czym odczekać ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.16 16:3:14

Lokator zniknął - co robić?

Witam, od początku kwietnia wynajmuję mieszkanie 2 "artystom" na zasadzie umowy najmu na czas nieokreślony z zachowaniem 2 miesięcznego okresu wypowiedzenia. Od samego początku miałem z nimi dosyć ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.16 13:18:7

Pomóżcie rozwód sprawa karna

mój mąż mnie wyzywał jak byłam jeszcze w ciąży, ubliżał mi non stop,ciągle się mnie czepiał mimo,że w domu robiłam wszystko,gdy urodziłam córeczkę uspokoił się na 3 tygodnie,a później ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2009.6.15 21:57:40

odprawa,dalsze postępowanie

postępowanie w sądzie w spr pracowniczych jest co do zasady za darmo. Jeśli chcesz pomocy z pozwem itp. to zadzwoń do mojej znajomej pani Mecenas 012 430 22 99 ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2009.6.15 18:7:22

Prywatne zdjecie w gazecie..

Opisz dokładnie sprawę na priv a polecę znajomych, którzy już kilka gazet pozwali. Nie wychodzi aż tak drogo:)

Maks

ealdriht@wp.pl ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2009.6.15 18:2:59

czy mam jakieś szanse

Szanse są zawsze, ale nikt nie zagwarantuje że się uda.
Najlepiej zanim cokolwiek zrobisz porozmawiać z jakimś profesjonalistą.

Jeśli jesteś zainteresowana to opisz swój przypadek jak najbardziej ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2009.6.15 17:59:56

Czy w dniu zwolnienia można zabrać pracownikowi laptop i telefon?

Czy w przypadku dwutygodniowego wypowiedzenia pracodawca w dniu zwolnienia pracownika (za porozumieniem stron) może zabrać mu jego narzędzia pracy laptop i telefon? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.15 17:8:31

legalizacja nielegalnej zabudowy

Od roku walczę z sąsiadem, który ma w nosie wszystkie prawa i użytkuje bez pozwolenia nielegalną zabudowę. Moje doświadczenie jest takie:
Nie ma w Polsce egzekucji prawa.
Jak masz tupet i kasę ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.15 16:49:14

spadek a kara za samowolkę

Witam, może ktoś mi pomoże... Sprawa wygląda tak: Moj narzeczony i jego siostra mieszkają w domu swoich zmarłych rodziców. Sprawy spadkowe do dnia dzisiejszego nie zostały załatwione. Dziedziczyć ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.15 11:30:55

Najem mieszkania

Ty niezła z ciebie laska szuja. najpierw sie zgodzias a teraz mu bedziesz grozić. to dowod, że nie nalezy wynajmowac mieszkań kobietom z dziecmi, bo robią problemy. poza tym nie płacisz. Za skaładanie ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2009.6.14 18:43:50

Czy rodzic może płacić za alimenty syna ?

A co powiecie na to jak brat płaci alimenty przez komornika bo tak chciała matka dziecka,a teraz podała do sądu całą rodzinę i od każdego chce wyciągnąć pieniądze?.Do pracy nie ma zamiaru iść ... Zobacz wątek

6 odpowiedzi

2009.6.14 8:6:46

Podwyzszenie / obniżenie alimentow ?

witaj moj mąż ma 3letniego syna z zwiazku nieformalnego w tamtych czasach mial sprawe byl kawalerem i zarabial od2500 do 3000zl i mial ustalone alimenty nakwote 450zł.
w tej chwili od 3 mies jest ... Zobacz wątek

10 odpowiedzi

2009.6.13 12:5:35

Wolne soboty czy pracujace

WItam mam 18 lat i ucze sie w szkole zawodowej kierunek "fryzjer" pracuje 2 dni w tygodniu po 8 godzin .W czasie gdy nie mam szkoły badz godziny lekcyjne twrawj mniej niz 8 godzin chodze na praktyki do ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2009.6.13 6:20:8

Masz inne pytanie do prawnika?

Potrzebujesz pomocy prawnej?

Zapytaj prawnika