groźby karalne art190kk - forum prawne
mam pytanie. wczoraj w nocy mialem telefon podczas którego to grozono mi ze jezeli nie zaplace faktury to stanie sie cos zlego z moim zdrowiem. co najwazniejsze mam na to niezbity dowod w postaci nagrania calego przebiegu rozmowy.... co mam dalej zrobic???
Odpowiedzi w temacie: groźby karalne art190kk (12)
zgłosić do prokuratury i zabezpieczyć nagranie
zrób kopię nagrania . Idx na policję zgłoś do protokołu zawiadomienie o popełnienia przestepstwa .Jest to przestepstow wnioskowe, więc na przesłuchaniu jako pokrzywdzonego ustni złozysz wniosek dotyczący ścigania. Jako dowód dołącz oryginła nagranwej rozmowy
ja miałem podobna sytuacje tyle że wprost, nie przez telefon. Sytuacja zdazyła sie blisko 2 lata temu, równiez poiadam nagranie. Policja dwa razy umorzyła postępowanie, dopiero po interwencji mojej w prokuratórze wojewódzkiej, pozornie zajęłi sie sprawą. Nagranie pszło do analizy i scłuch [po sprawie zaginą, a ja nie ma juz ochoty interwenoiować. pzd irowicz
Pozamykaj drzwi i okna i nie wychodź z domu
Ja mam pytanie co mam zrobić bo pewnego dnia wieczorem pracodawca u którego pracowałem na okres próbny na tzw. czarno niewypłacił mi pieniędzy za robote i gdy zaczolem sie upominać o nie zadzwonił do mnie owego wieczora i powiedzial zebym lepiej skończył bo jak nie to dołoży mi zdrowia starci 100 ale wynajmie ekipe i tak mi wpier... ze niedojde do domu i teraz znowu pewnej niedzieli na loterii u nas w straży byl i spojżałem na niego a on do mnie poczekaj hu.. powybijam ci zeby co mam z tym zrobic gdzie mam to zgłosic poniewaz obawiam sie tych grózb bo ten goscio to recydywista prosze o odp.
Zapłać tą faktórę....wielu nie chce płacić i myśli że oni są tymi dobrymi....niekiedy nie ma innego wyjścia...nie płacenie to nic innego jak rodzaj kradziezy.
Zapłać za fakturę. Nie płacenie faktur to kradzież i podlega karze więzienia.
kupic wibrator
mam pytanie chodzi mi o grozby pod moim adresem w sadzie jaki to artykul
Mam 14 lat. Ojciec po pijaku wydzwania do mnie i grozi, że mnie zabije. Czy to też jest karalne? Nie mam niestety na to dowodów.
o odp prosze na mail Kalusia.xD33@op.pl
mail Kalusia.xD.33@op.pl
lub gg 3235538
na policje udac sie
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Masz inne pytanie do prawnika?