jak sprzedac bilety na euro 2012?? - forum prawne
Witam proszę o rade.
Wiem że sprzedaz biletów przez koników jest nielegalna ale niech mi ktos poradzi.
Czy jeśli np sprzedam coś na allegro albo e-bay\'u dajmy na to piłkę z czyimś podpisem a do tego dorzuce bilet na euro, to czy będzie to łamanie prawa. Oficjalnie będzie to licytowana piłka, a bilet bedzie gratis, jako nieformalny dodatek do piłki z podpisem, np. moim albo kogos kto gra w piłkę??
Czy dzieki temu obejde prawo??
Odpowiedzi w temacie: jak sprzedac bilety na euro 2012?? (7)
to nie zgodne z prawem!!
takie szuje jak ty to pod murawę tylko.
Kolego sympatyczny
Nie masz prawa zarabiac na tej imprezie, bo to po prostu nie twoja impreza. posiadasz bilet jako umowna karte wstepu - skoro nie chcesz isc na impreze to czemu zakupiles bilet?
Czy on ten bilet dostał za darmo? A jeżeli odsprzedam za tę samą kwotę, za jaką kupiłem? Jeden bilet zapłacony, jedna osoba na imprezie. Czy to ma znaczenie kto? A jeżeli będę chory, to zapłacę za coś, z czego nie skorzystam, a organizator zarobi?
zdaje się że ta sama cena jest w 100% legalna, to jest odsprzedanie po cenie nominalnej, pan nic na tym nie zarabia.
to jest nieleglane, i mam nadzieje że jesli bedziesz próbował toz robic to cie dorwą za to!! precz z konikami!! pod murawę!!
oj tam oj tam, wazne ze bedziesz miec bilet i tyle.
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Masz inne pytanie do prawnika?