Kwota najniższa krajowa 2012 brutto. - forum prawne (strona 2)
Czy kwota najniższej brutoo na przyszły rok to 1600zł? Właśnie coś takiego się dowiedziałem od kolegi z pracy, nie moge jednak tej informacji znalezc na necie.
Odpowiedzi w temacie: Kwota najniższa krajowa 2012 brutto. (strona 2) (87)
o własnie brutto, szukałem tej informacji, niestety żyłem marzeniem ze to netto...
ale faktycznie nie chodzi o to zeby zarabaic kokosów tylko zeby za to minimum dało sie wyzyc, a sie nie da niestety, sztuczne zawyzanie placy nie słuzy gospodarce poza tym!!
czyli ile to jest na rękę?
1111zł nieźle co, sam nie wiem na co to wydać tyle tego jest.
przypominam ze jestesmy krajem rozwijajacym sie stale, w ktorym srednia krajowa wynosi 4 tys, zł., który ma 6 zł za litr benzyny i rosnace ceny komunikacji miejskiej. Skoro mamy takie ceny tzn ze nas na to stac, przynajmniej zdaniem rządu.
Prosze o info, 1500 zł na reke tak, tzn netto.?!
huhu jakby to było netto ot było by pieknie:)
to jest kwota brutto, na ręke jest mniej.
1111zł ładna cyfra co nie..
zgadza sie, nie ma co sztucznie podwyzszac place minimalne bo to tylko spowoduje zmniejszenie zatrudnienia. i wszyscy nagle zaczniemy zarabiac wiekszca ale dalej minimalna pensje.
ile wynosi najniższa pensja w tym roku? oczekuje prostej odpowiedzi;)
1111 netto.
1500 brutto 1500 brutto 1500 brutto 1500 brutto 1500 brutto 1500 brutto 1500 brutto 1500 brutto 1500 brutto :P
komuś się zasnęło na klawiaturze chyba widze?
jaka jest obecnie najniższa krajowa ? sld coś chciało podniesc ostatnio slyszalem udalo im sie?
1500 brutto czyli o 1/3 mniej z tego na rękę
SLD chce przejsc z opcją zę minimalna płaca ma wynosic 50% sredniej krajowej.
hehe fajnie, ale raczej jednorazowo takie cos, a nie co roku bo to było by sztuczne zawyzanie sredniej przez stale podnoszenie minimalnej stawki.
przydałoby się żeby minimalna wynosiła teraz 1500zł ale właśnie na ręke na nie na papierze a do łapy 1/3 mniej... co nie zmienia faktu że stałe wynoszenie 50% średniej to poroniony pomysł.
Witam, chciałbym się dowiedzieć o ile % skoczyła pensja minimalna i jaki jest przewidziany jej wzrost na rok przyszły?
podwyżka była o 8,2 %
Pensja minimalna powinna wynosić 2 tysiące zlotych brutto, koszty codziennego życia rosną w zastraszającym tempie czego rząd zupełnie nie bierze pod uwagę.
Hej, chciałabym się dowiedzieć ile obecnie pracodawca może zaproponować osobie na dzień dobry, za pracę na umowę o pracę? Chodzi mi o wysokość nie brutto tylko netto.
1111zł na rękę. tyle obecnie pracodawca może ci zaoferować jako minimum.
1500 brutto:) szkoda że nie na ręke:(
Cześć:)
Trochę pozytywnych wiadomości dla was mam. W przyszłym roku najniższe wynagrodzenie za pracę będzie musiało w przybliżeniu wynosić co najmniej 1599 zł. Z tego wynika że zarobimy troszeczek wiecej, niby nie wiele, ale wiecie, stale rosnie i to jest wazne.
Pozdrawiam;)
Łohołhohłoh 99 złotych brutto... to ile to jest na rękę... 60zł? Przy obecnym wzroście cen paliwa, a co za tym idzie cen komunikacji miejskiej, żywności i wszystkich usług... to jest za przeproszeniem kpina... dobrze jednak że cokolwiek wzrasta... nie wiem czy przeklinać ten kraj czy łzę uronić nad nim.
Hej, może nie jest to do końca temat z prawa pracy, jednak jest ściśle związany z pracą, \"Solidarność\" złożyła obywatelski projekt ustawy o zmianie ustawy o minimalnym wynagrodzeniu za pracę. Obecnie znajduje się on w sejmie i trafił obecnie do prac w podkomisji stałej ds. rynku pracy. W wyniku tego projektu obecna stawka miesieczna za praca minimalna byłaby dziś wyższa o 293 zł.
to nie ten sam projekt co miał być juz w 2005 roku?!
jak narazie wyszkosto wskazuje ze płaca minimalna na rok 2013 będzie wynosic 1600zł brutoo. Ta podwyższka wynika z ustawy o minimalnym wynagrodzeniu za pracę. Wysokość najniższej pensji musi bowiem uwzględniać prognozowaną inflację i wzrost PKB.
miała być podwyżka o 114, ale jest tylko o 100zł. W 2013 roku minimalne wynagrodzenie wyniesie 1600 zł brutto. to już pewne. Więcej o zmianach: http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/minimalne-wynagrodzenie-wyniesie-1600-zl.html
Minimalne wynagrodzenie wynosi obecnie 1500 zł brutto. Prawdopodobnie w 2013 roku wzrosnie o 6,7% - do kwoty 1600 zł brutto, ale póki co to tylko propozycja rządu. Tutaj znajdziesz więcej informacji: http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/minimalne-wynagrodzenie-wyniesie-1600-zl.html
Propozycja rządowa to 1600 zł brutto >> http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/minimalne-wynagrodzenie-wyniesie-1600-zl.html . W najbliższych dniach zobaczymy, czy projekt zostanie zaakceptowany.
tak barany wyscigowe chcecie zeby najnizzsza krajowa byla 5tyś złotych albo najlepiej ?uro tylko nie bierzecie pod uwage ze nikt was nie zatrudni i bedziecie siedziec w domu na zasiłku 500zł albo i gówno dostaniecie hehe
Kolejny wzrost płacy mi nimalnej od następnego roku kalendarzowego: najniższa krajowa 2013
kolejna podwyżka płacy minimalnej: najniższa krajowa 2013 - 1 600 zł, oczywiście brutto
nieznaczna podwyżka: najniższa krajowa 2013 - o 100 zł brutto, to już pewna informacja.
Zgodnie z prawem płaca minimalna w roku 2013 wzrośnie do 1600 zł brutto. Pracodawcy argumentują, iż podniesienie płacy minimalnej do 1600 zł daje wzrost o 6,7 proc, dlatego nie chcieli się zgodzić na większe podwyżki.
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Masz inne pytanie do prawnika?