Forum prawne (strona 690)
Co po rozwodzie.
Witam,mam trochę nietypową sprawę. Otóż ja i mąż mamy 2 mieszkania i mamy zamiar wziąć rozwód. Jednak z kilku powodów nie chcemy dzielić majątku po rozwodzie. Czy możemy ustalić w sądzie ... Zobacz wątek
2010.9.13 10:23:14
czy moge ubezpieczyc dziecko jesli zrobila to moja zona ?
Witam jestem z zona w separacji , oboje tez jestesmy na bezrobociu. czy moge wpisac swoje dziecko do ubezpieczenia jesli moja zona to zrobila, ale niestety nie moge zdobyc zadnych dokumentow zeby to potwierdzic ... Zobacz wątek2010.9.13 10:22:5
Podział mieszkania?
Witam, przed ślubem kupiłem mieszkanie, spłaciłem je płacąc raty przez 15 lat. Kiedy zawierałem z związek małżeński mieszkanie było już spłacone. Z żoną nie zawarliśmy rozdzielności majątkowej. ... Zobacz wątek2010.9.13 10:21:27
jak zmusic firme do wyplacenia wiekszego odszkodowania?
Witam moj syn mial pol roku temu stluczke, sad orzekl ze zaden kierowca nie zawinil. a teraz firma faceta ktory we mnie wjechal chce wyplacic mi jedynie za polowe koszktow naprawy. co musze zrobic teraz ... Zobacz wątek2010.9.13 10:17:15
brak dowodu rejestracyjnego
WitamMam pytanie co grozi osobie która nie będzie miała przy sobie dowodu rejestracyjnego znaczy zgubiłem go?Z góry dziękuję za odpowiedzi
... Zobacz wątek
2010.9.13 10:17:13
czy mozna zrezygnowac z polisy OC?
Witam moj syn ostatnio wykupil polise OC ale poznije stwierdzil ze ma ona nie korzystne warunki. czy moze z niej teraz zrezygnowac ??? ... Zobacz wątek2010.9.13 10:13:58
kiedy 17-latka może sie wyprowadzić
kiedy 17-latka może sie wyprowadzić kiedy 17-latka ma problem w rodzinie i chce sie wyprowadzić do chłopaka ... Zobacz wątek2010.9.13 9:57:23
jak wyglada ubezpieczenie po 26 roku zycia ??
witam mam pytanie niedlugo koncze 26 lat i nadal jestem sytudentem, chchialbym sie dowiedziec co sie dzieje z moim ubezpieczeniem pozniej po 26 riku zycia ... Zobacz wątek2010.9.13 9:55:55
czy musze zwrocic pieniadze ??
witam ma takie pytanie czy ubezpieczyciel moze zarzadac zwrotu pieniedzy jesli byly one przeznaczone na pokrycie kosztow naprawy samochodu w kolizji ?? ... Zobacz wątek2010.9.13 9:50:59
mandaty za parkowanie
Witam Państwa,Mam pytanie nie mam zapłaconych kilu mandatów za parkowanie co mi grozi?czy po jakimś czasie nie zostają one przedawnione?z góry dziękuję
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:50:49
jak dostac odszkodowanie przy obopolnej winie kierowcow??
witam moj brat mial wypadek, policja po ogledzinach stwierdzila ze wina jest obopulna ale teraz ma problem z odszkodowianie poniewaz ubezpieczenie nie pokywa w takimprzypadku naprawy samochodu. co w takim ... Zobacz wątek2010.9.13 9:49:36
czy moge sie ubiegac o odszkodowanie za przestoj samochodu ?
Witammam problem w tamtym tygodniu mialem stluczke sprawca byl drugi kierowca. jak do tej pory jeszcze nie pojawil sie rzeczoznawca zeby obejrzec moj samochod a niestety potrzebuje samochodu do pracy, ... Zobacz wątek
2010.9.13 9:47:2
jak wyjasnic problem z UFG
Witam moj tata ma proble trzy lata temu upil samochod ale go nie rejestrowal poniewaz po tygodniu go sprzedal. teraz fundusz kaze mu zaplacic za zalegle OC poniewaz w CEPiKu samochod ciagle figuruje na ... Zobacz wątek2010.9.13 9:43:12
czy musze placic OC za drugie pol roku ??
Witam ma mykupione Oc na pol roku ale niestety rozbilem troche samochod czy teraz w takimprzypadku bede musial wykupic to OC tez na drugie pol roku. A jesli zmienie samochod to czy bede mogl przeniesc ... Zobacz wątek2010.9.13 9:40:9
kolizja autem służbowym
Witammam pytanie jak wygląda sprawa kolizji w przypadku auta firmowego?Z góry dziękuję za odpowiedzi
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:37:58
odszkodowanie po zawale
Witam,moja mama miala zawal i chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc ubiegania sie o odszkodowanie z tytulu renty, co trzeba zrobic aby dostac takie odszkodowanie prosze o informacje ... Zobacz wątek
2010.9.13 9:37:48
kupiony samochod nie jest zarejestrowany
Witam moj brat kupil dwa lata temu jakiegos grata i nigdzie tego nie zglosil. prowdopodobnie auto nie mialo polisy OC. co mu w takim przypadku teraz grozi za to ?? ... Zobacz wątek2010.9.13 9:35:52
czy mozna ubezpieczyc w dwoch firmach ??
Witam ma pytanie pracuje z zakladzie i czesc osob jest ubezpieczona w jednej firmie a druga w innym. czy moze to tak funkcjonowac?? ... Zobacz wątek2010.9.13 9:33:25
czy mona ubiegac sie z ubezpieczenia pokrycie kosztow za pochowek ??
witam rok temu zginela moja siostra kierowca ktory prowadzil samochod zostal unienwinniony czy jest teraz mozliwosc zebysmy chociaz dostali z ubezpieczynia kierowcy pieniadze na pokrycie kosztow pochowku ... Zobacz wątek2010.9.13 9:31:6
czy mozna dostac odszkodowanie jesli poszkodowany byl pijany ??
Witam mam pytanie moj brat zostal zabity przez samochod niestety byl pijany i przchodzi w niedozwolnym miejscu. czy jest mozliwosc zeby dostac odszkodowanie od sprawcy lub z jego ubezpieczenia. ... Zobacz wątek2010.9.13 9:30:48
brak okularów-kara
WitamMam pytanie co grozi osobie, która zostanie zatrzymana bez okularów a powinna je mieć?Z góry dziękuję za odpowiedzi
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:29:41
Pasy bezpieczeństwa-kara
Witammam takie pytanie jaka kara grozi za jazdę bez zapiętych pasów i to te karę musi zapłacić kierowca czy pasażer, który nie miał tych pasów zapiętych?Z góry dziękuję za odpowiedzi
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:27:26
informacje o roszczeniu wobec rzeczoznawcy majątkowego
Witam! czy ktos mgl by mi udzielic informacji odnosnie możliwosci roszczenia wobec rzeczoznawcy majątkowego w oparciu o ubezpieczenie zawodowe OC tegoż zawodu.... Zobacz wątek
2010.9.13 9:24:45
Rozwód bez zgody żony
Moja żona nie chce dać mi rozwodu. Od jakiegoś czasu żyję z inną kobietą i zgadzam się na rozwód z orzekaniem o winie. Chcę zrobić wszystko, aby rozejść się z żoną. Czy jest jakiś sposób, ... Zobacz wątek2010.9.13 9:23:38
po jakim czasie moge miec sprawe w sadzie ??
Witam chce zlozyc pozew przeciwko PZU poniewaz odmowli doplaty odszkodowani i mam takie pytanie po jakim czasie od zlozenia pozwu moge sie spodziewac ze bedzie ta sprawa rozpatrzona?? ... Zobacz wątek2010.9.13 9:23:16
KARA GRZYWNY
WitamMam takie pytanie zostałem ukarany kara grzywny zapłaciłem od razu jak długo ten incydent będzie w moich aktach czy w ogóle on zniknie?Z góry dziękuję za odpowiedzi
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:23:8
jazda motorowerem
WitamMam pytanie mój syn który jeszcze nie jest pełnoletni ma motorower ma kartę motorowerową czy może on przewozić inne osoby?Z góry dziękuję za odpowiedzi
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:21:6
Mieszkanie z nieletnią
Mam 29 lat. Spotykam się z dziewczyną, która nie ma jeszcze 18 lat. Czy jeżeli ja z nią zamieszkam, na co wyrażają zgodę jej rodzice, to czy Policja może mnie za to ścigać jeśli ktoś ją o ... Zobacz wątek2010.9.13 9:20:53
czy lepiej samemu ubiegac sie o odszkodowanie komunikacyjne czy nie ???
witam ostatnio mialem wypadek i chcialbym sie dowiedziec czy lepiej jest samemu sie ubiegac o odszkodowanie komunikacyjne czy tez lepiej wynajac jakas kancelarie ??? ... Zobacz wątek2010.9.13 9:20:29
co daje OC osobowe ??
Witam chcialbym sie zapytac jak wyglada sprawa z OC osobowym i jesi jest taka polisa to co zwraca strona pokrzywdzona ?? ... Zobacz wątek2010.9.13 9:18:31
Żona w separacji bierze dzieci za granice - co robić?
Czy jeżeli żona, będąc w separacji z mężem bierze niepełnoletnie dzieci i wyjeżdża z innym mężczyzną za granice, to czy mąż może zażądać aby sąd ją ścigał i żeby odesłała dzieci ... Zobacz wątek2010.9.13 9:18:30
jazda motorem bez prawka
WitamMam pytanie co grozi za jazdę na motorze bez prawa jazdy?Z góry dzięki
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:18:19
czy mozna ubezpieczyc kogos bez jego zgody ??
Witam chialabym sie zapytac czy jest mozliwosc ubezpieczenia siebie i swojego ojca bez jego zgody ?? ... Zobacz wątek2010.9.13 9:16:55
zabrane prawa jazdy za granicą
WitamZabrano mi prawo jazdy za granica czy mam je odebrać w Polsce czy tam gdzie zostało mi zabrano?Z góry dziękuję za odpowiedzi
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:15:53
Jak znaleźć ojca dziecka
Witam!Moja koleżanka ma duży kłopot. Otóż okazało się że jest w ciąży z mężczyzną którego nie zna. Historia stara jak świat, stało się to na imprezie, po alkoholu. Wie jedynie, że to ... Zobacz wątek
2010.9.13 9:15:22
Kolizja drogowa-ucieczka
WitamMój mąż brał udział w kolizji drogowej nie był sprawcą a uciekł z miejca wypadku co mu grozi?Z góry dziękuję za pomoc
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:13:37
pytanie o pozew
Czy składając pozew o rozwód trzeba dołączyć dokumenty takie jak oryginały aktu małżeństwa i akt urodzenia dziecka czy może to być kserokopia? Jakiego rzędu trzeba ponieść koszty składając ... Zobacz wątek2010.9.13 9:12:21
Chory psychicznie-prawo jazdy
WitamMam pytanie jak wygląda sprawa prawa jazdy u osoby niepełnosprawnej czy taka osoba może mieć taki dokument?Z góry dziękuję za pomoc
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:11:43
wyjście więźnia - czy przysługuje jakaś pomoc?
Czy więzień wychodzą z więzienia (konkretnie po 5,5 roku) otrzymuje od państwa jakieś pieniądze na ułożenie sobie życia? Czy są to jakieś konkretne kwoty? Bo chyba nie można takiego człowieka ... Zobacz wątek2010.9.13 9:7:31
motor-a brak prawa jazdy
WitamJaka kara grozi osobie która nie ma uprawnień do kierowania motorem a się nim porusza?Z góry dziękuję za odpowiedzi
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:6:42
Ile trzeba czekać na odwieszenie wyroku
Proszę o odpowiedź na moje pytanie:Ile czasu mija od momentu odwieszenia wyroku a odebrania skierowania do ZK i stawienia się do odbycia kary?
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:5:37
wysokośc grzywnej
Witam!Mam pytanie jaka wysoka jest grzywna w przypadku kary za jazdę po alkoholu?Z góry dziękuję za odpowiedzi
... Zobacz wątek
2010.9.13 9:4:34
Spadek po stryju - co z zachowkiem?
Witam, mój samotny i bezdzietny wujek zapisał mi w testamencie cały swój majątek. Czyni mnie jedynym spadkobiercą. Żyje jednak jego rodzeństwo i czy oni w przypadku jego śmierci będą mieli prawo ... Zobacz wątek2010.9.13 9:3:0
czy ten przepis naprawdę istnieje?
Witam,czy ktoś mógłby potwierdzić to co niedawno przeczytałam - czy jeżeli w terminie do 300 dni od rozwodu kobieta zajdzie w ciąże dziecko automatycznie jest uznawane jako potomek byłego męża ... Zobacz wątek
2010.9.13 8:58:9
przejście z separacji w rozwód
od trzech lat jesteśmy w separacji. chcielibyśmy zakonczyć nasze małżeństwo rozwodem za porozumieniem stron. prosze o porade jakie mamy możliwości. ... Zobacz wątek2010.9.12 20:41:39
jak uzyskac alimenty od tymczasowo aresztowanego
jak uzyskac alimenty od tymczasowo aresztowanego ... Zobacz wątek2010.9.12 19:8:37
monitoring raz jeszcze
witam, ja mam małe pytanie. wiem, że pracodawca ma prawo założyć monitoring i obserwować pracownika, sprawdzając jego wydajność itp. (osobiście uważam to za debilizm XXI wieku, już nawet nie ... Zobacz wątek2010.9.12 15:37:6
kiedy jest potrzebna książeczka zdrowia sanepidu
kiedy jest potrzebna książeczka zdrowia sanepidu w sklepie w którym pracuję jest towar tylko paczkowany nic luzem i na wagę czy muszę mieć książeczkę zdrowia dla sanepidu ... Zobacz wątek2010.9.12 7:6:0
Prowadzę działalność gospodarczą. Podpisałem umowę na wykonanie robót w ubiegłym roku na 200tyś
Prowadzę działalność gospodarczą. Podpisałem umowę na wykonanie robót w ubiegłym roku na 200tyś z VAT. Podmiot, z którym podpisałem umowę jest podwykonawcą firmy, która wygrała przetarg ... Zobacz wątek2010.9.12 5:49:41
jakie papiery do splaty brata mi sa potrzebne
Witam czy mozliwe jest to zebym splacic brata, jesli tak to co powinnem zrobic?? ... Zobacz wątek2010.9.11 20:34:56
Masz inne pytanie do prawnika?