Archiwum Forum Marzec 2018
(139 tematów na forum)
-
Koleżanka chce zrobić aborcje w innym kraju
przez: Julia111 | 2018.3.1 8:23:43
Chce pomoc mojej koleżance ona chęć jechać za granice zrobić aborcje ale jest problem bo ma kartę ciąży od 8 tyg jeśli zrobi aborcje za granica to może trafić do więzienia proszę o fachowa (...) czytaj dalej»
-
Koleżanka chce zrobić aborcje w innym kraju
przez: Julia111 | 2018.3.1 8:23:43
Chce pomoc mojej koleżance ona chęć jechać za granice zrobić aborcje ale jest problem bo ma kartę ciąży od 8 tyg jeśli zrobi aborcje za granica to może trafić do więzienia proszę o fachowa (...) czytaj dalej»
-
przez: Ewa | 2018.3.1 9:58:4
Witam. Wynajmuje mieszkanie od dwóch lat bez umowy której nie mogę się doprosić. Osoba która mi je wynajela zastrzegla w spółdzielni mieszkaniowej aby mi nie dostarczano kwitów za czynsz, wodę. (...) czytaj dalej»
-
przez: Estceb | 2018.3.1 12:8:25
Mam dylemat. Moi rodzice są lilka lat po rozwodzie. Nie mieszkam już z mamą, jestem w trakcie przeprowadzki z akademika do mojego chłopaka. Pobieram alimemty z funduszu, ponieważ mój ojciec ich nie (...) czytaj dalej»
-
przez: Sasiad | 2018.3.1 12:14:46
Zostaw sąsiada w spokoju ;) czytaj dalej»
-
moge wymienic marki niemieckie ?
przez: Paeel | 2018.3.1 12:32:57
Gdzie w Polsce mogę wymienić stare niemieckie marki czytaj dalej»
-
Roszczenie regresowe nietypowe - udowodnienie winy
przez: Lubin18 | 2018.3.1 14:6:10
Witam państwa serdecznie, chciałbym poradzić się w sprawie. Ponad rok temu spowodowałem wypadek poprzez niezachowanie szczególnej ostrożności - wyjeżdżając z drogi podporządkowanej wjechałem (...) czytaj dalej»
-
przez: Karo123 | 2018.3.1 15:53:46
Witam. Mój pracodawca chce zmienić moją brygade na inną ale jest to z niekorzyscia dla mnie ponieważ nie będę mieć jak się dostać do pracy co bedzie skutkowało z mojej strony zrezygnowaniem (...) czytaj dalej»
-
przez: danuta585 | 2018.3.1 16:21:0
Mam b.duży problem,byłam sąsiadka starszego pana wdowca nie mającego dzieci po śmierci jego zony zaopiekowałam się nim,trwało to od 07.07.2017 roku do 09.02.2018. Pomagałam jemu we wszystkim,pranie, (...) czytaj dalej»
-
Urząd Gminy a postępowanie spadkowe
przez: JaSpadkowa | 2018.3.1 18:48:9
Dzień dobry. Czy może ktoś mi udzielić odpowiedzi lub chociaż naprowadzić na właściwą ścieżkę w sprawie, która wytoczył przeciwko mojej rodzinie UG? Zaczęło się niewinnie od wniosku (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie umowy ze skutkiem natychmiastowym?
przez: Kierowca92 | 2018.3.2 9:29:14
Witam, od roku jestem zatrudniony w firmie na stanowisku kierowcy, zajmuje się transportem załóg lotniczych w kraju jak i poza nim. W umowie jasno napisane jest co należy do moich obowiązków, mianowicie: (...) czytaj dalej»
-
przez: Bests | 2018.3.2 15:51:15
Witam mam pytanie dotyczące darowizn mój dziadek ( nie jest biologicznym ojcem mojej mamy )przepisał w akcie darowizny dom oraz siedlisko i grunty na mamę i mojego ojca po przepisaniu ojciec nas zostawił (...) czytaj dalej»
-
przez: Newda | 2018.3.2 17:22:10
Witam, wynajmuję lokal w budynku pod działalność. Mam taki zapis: "Oprócz czynszu i należności Najemca do czasu założenia własnych przyłączy mediów, zobowiązuje się uiszczać okresowo (...) czytaj dalej»
-
jak sprawdzić nip osoby prywatnej mając numer pesel?
przez: ewelina | 2018.3.2 22:48:18
ewelina korzeniowska ul stoczniowcow 5\5 41-208 sosnowiec niwka woj slaskie czytaj dalej»
-
Ulga prorodzinna - czy małżonkowie mogą rozliczyć sie osobno i skorzystac z ulgi?
przez: Ewa | 2018.3.3 7:48:49
Czy w malzonkowie maga rozliczyc sie osobno kazdy odliczyc ulge po jednym dziecku? czytaj dalej»
-
przez: Astesa | 2018.3.3 17:20:14
Witam. Ostatnio po śmierci mojej mamy znalazł się w domu akt własności ziemi. Należy on do DRUGIEJ żony mojego pradziadka. Pierwszą żoną pradziadka była zaś jej siostra czyli moja prababcia. (...) czytaj dalej»
-
Rozwiązanie umowy o pracę i naruszenie prac pracownika
przez: Ewa | 2018.3.4 15:43:42
Jestem zatrudniona w firmie od 2013 roku ostatnia umowę mam podpisaną w 2015 roku z wpisem że obowiązuje mnie dwutygodniowe wypowiedzenie a złożyłam za porozumieniem stron w trybie natychmiastowym (...) czytaj dalej»
-
przez: adrianm131 | 2018.3.4 17:1:47
Witam chciał bym się dowiedzieć w jaki sposób złożyć wniosek o przyznanie opieki nad córką. I co w nim zamieścić. Dodam że matką dziecka jest kobieta z którą nie jestem nie byłem w formalnym (...) czytaj dalej»
-
Koncesja OPC a dowożenie paliwa do auta klienta
przez: proton1 | 2018.3.5 4:27:32
Czy dowożenia paliwa do auta (kiedy zabrakie oczywiście) przez pomoc drogową wymaga uzyskania koncesji na OPC? Czy można prowadzić taką działalność bez żadnych zgłoszeń? Czy jednak (...) czytaj dalej»
-
Molestowanie i mobbingu w pracy, wymuszona konfrontacja
przez: Marketingmanager | 2018.3.5 6:50:13
Jeszcze słowem wyjaśnienia, molestowanie miało miejsce kilka razy, potem się skończyło, ale mobbing trwał przez cały czas. Szef wyciągnął je wbrew mojej woli, bo zdawałam sobie sprawę, że (...) czytaj dalej»
-
Sprzedaż mieszkania przez opiekuna osoby ubezwłasnowolnionej
przez: szorti | 2018.3.5 20:40:11
Witam. Planuje kupić mieszkanie. W akcie notarialnym właścicielem mieszkania jest Pani która jest osobą ubezwłasnowolnioną oraz jej zmarły mąż. Opiekunem prawnym Pani jest jej wnuk i ma on przyznane (...) czytaj dalej»
-
przez: Barthezz565 | 2018.3.6 3:39:56
Witam, mam pytanie bo niewiem juz co robic. Zostało mi do podziału z dwojka braci kawalerka po smierci mamy. Dwaj bracia od jakiegos czasu przebywaja zagranica. (jeden juz wrocił do polski) Mama (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie zmieniające kobiety na urlopie macierzyńskim
przez: tetryk | 2018.3.6 12:22:30
Dzień dobry. Aktualnie przebywam na urlopie macierzyńskim i dostałam pocztą wypowiedzenie zmieniające warunki pracy a dokładnie miejsce wykonywania pracy. Centrum zatrudniające ok 150 osób jest (...) czytaj dalej»
-
Jakie macie hobby po godzinach?
przez: ElaElzbieta | 2018.3.6 18:5:21
Ksiązki, filmy i gotowanie :) czytaj dalej»
-
przez: ElaElzbieta | 2018.3.6 18:6:51
Sprzedawca powinien dopilnować, aby produkty na półkach sklepowych miały ważną datę, producent nie odpowiada za to. czytaj dalej»
-
Umowa o pracę na czas określony bez przedłużenia
przez: Tomasz | 2018.3.6 19:21:52
Co mozna zrobic teraz jak firma ochrony niechce mi przedluzyc umowy tylko.zucil mnie na urlop od 01.03.2018 do 14.03.2018 a potem kaza mi iść chorowac na l4 do konca miesiaca i potem beda.mi dzienkowac!!! czytaj dalej»
-
przez: MartaB85 | 2018.3.6 22:16:58
Witam serdecznie, Po krótce opiszę moją sytuację. Kiedy byłam jeszcze w związku małżeńskim wraz z małżonkiem kupiliśmy auto , wzięliśmy na nie kredyt ,po około pół roku od zakupu auta (...) czytaj dalej»
-
przez: ElaElzbieta | 2018.3.7 8:39:13
Link nie działa :/ czytaj dalej»
-
Podział domu na pół pomiędzy dwóch właścicieli
przez: Robert 40 | 2018.3.7 9:8:48
Witam. Mam podobny problem, dowiedziałem sie że mnie zona zdradza. Mamy dom i nikt z niego nie chce sie wyprowadzić. chce podzielić dom, tak aby każdy mógł w nim mieszkać i korzystać. Ja chce (...) czytaj dalej»
-
przez: Leonnnd | 2018.3.7 15:29:59
Jestem wychowankiem pewnego domu dziecka w województwie świętokrzyskim. Jestem bardzo nie zadowolony z warunków które tu panują i chciałbym przenieść się do innej placówki. Co musiałbym zrobić (...) czytaj dalej»
-
Moje zarobki a alimenty na dziecko mojego męża
przez: dfghjkl | 2018.3.7 18:52:45
Takiej odpowiedzi na pytanie wyżej wymienione to nie ma, ponieważ tylko w PL budują pomniki "matek polek". Tylko tutaj są oszustki i cwaniary ważne. Pytał ktoś zajebistych, niektórych matek polek (...) czytaj dalej»
(Zobacz 71 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Poszukuję osób oszukanych przez PZU
przez: Auto Usługi | 2018.3.7 21:17:18
Witam Jesteśmy warsztatem z 35 letnim doświadczeniem,współpracujemy z firmami ubezpieczeniowymi oprócz PZU.Oni oszukują cały czas podważają ceny serwisów,przyznaja sobie sami rabat,a nawet każą (...) czytaj dalej»
-
mąż chce mi odebrac dziecko!!!!
przez: Mój dom | 2018.3.8 13:8:33
Czy mąż może odebrać matce dzieci która ma dom opłaca wszystkie rachunki robi Remant w mieszkaniu nie pije nie pali mąż dzieci bije hak matki nie ma w domu jak zaaltfia sprawy w mieście zostawił (...) czytaj dalej»
(Zobacz 140 odpowiedzi) | Strony: 1 2 3
-
przez: Monita | 2018.3.8 13:53:35
Mam problem, moj pradziadek zmarł 17lat temu. Przez kilka lat mieszkała z nim "opiekunka" która "zakręciła" się koło niego po śmierci prababci. Po jego(dziadka) śmierci sprzedała ziemię oraz (...) czytaj dalej»
-
Przerysowanie Rysunku a prawo autorskie
przez: maraquita | 2018.3.8 15:36:58
Też jestem zainteresowana tą kwestią - w jakim stopniu dane dzieło musi zostać zmodyfikowane, aby można było je uznać za swoje? czytaj dalej»
-
Jak dostać się do domu w którym mama jest wspolwlascicielka
przez: Mateusz1234554321 | 2018.3.8 16:15:28
Mieszkam w domu gospodarczym z mamą ona jest współwłaścicielką domu mieszkalnego w którym mieszka wójek, on jest współwłaścicielem tego domu, oraz dwie ciotki które nie mieszkają w tym domu (...) czytaj dalej»
-
przez: Magda_q | 2018.3.8 21:6:20
Witam serdecznie. Nie wiem gdzie mam szukać pomocy. Jestem matką niespełna rocznego dziecka. Z jego ojcem rozstałam się, mam zasądzone alimenty w kwocie 600zl. Ojciec dziecka mieszka i pracuje (...) czytaj dalej»
-
czy choroba ojca zwalnia z płacenia alimentów?
przez: Przygnebiona | 2018.3.8 21:19:27
Chory ,sparalizowany ojciec,co z alimentami ktore nie moze placic czytaj dalej»
-
przez: asik89k | 2018.3.9 6:19:44
Witam serdecznie. Będę bardzo wdzięczna za pomoc i wyjaśnienie w jakiej sytuacji dokładnie się znajduję. Mój tata to alkoholik. Mieszka sam w mieszkaniu własnościowym. Jest jego jedynym właścicielem. (...) czytaj dalej»
-
Czy mozna zmienic Kategorie wojskowe
przez: Quehan | 2018.3.9 12:44:38
Witam, czy mozna zmienic kategorie wojskowa z d na e jezeli mam nadcisnienie tetnicze, czasami ataki padaczki, oraz mia?em pare lat temu operacje poniewaz wykryto umnie guza i trzy torbieleora pajeczynowke (...) czytaj dalej»
-
Prawo telekomunikacyjne - udostępnianie i usuwanie danych
przez: rzurawski53 | 2018.3.9 13:1:9
W grudniu 2014 r. byłem pomawiany przez email. Zwróciłem się do operatora telekomunikacyjnego o podanie danych na podstawie ustalonego wcześniej adresu IP komputera. Operator odmówił. Zwróciłem (...) czytaj dalej»
-
Ściąganie alimentów przez pracodawcy
przez: Jadowia | 2018.3.9 20:10:18
Witam Sprawa dotyczy ściągania alimentów przez pracodawcę. Czy pracodawca może odmówić takiej czynności? Została wysłana kopia wyroku sądowego, wraz z klauzula wykonalności. Pracodawca (...) czytaj dalej»
-
przez: Irfirin | 2018.3.10 15:31:45
Witam, w zeszłym roku pobierałem rentę rodzinną wysokości 800 zł, jednocześnie pracując i zarabiając średnio miesięcznie około 3500 tyś złotych brutto. Moje pytanie jest następujące czy (...) czytaj dalej»
-
Domyślnie Odbiór dowodu osobistego za niepełnosprawną mamę
przez: jaszek7777 | 2018.3.10 15:52:12
Witam, moja mama jest niepełnosprawna i nie może wyjść z domu. Kończy się jej ważność dowodu osobistego. Ponieważ mama ma konto w banku (z dostępem internetowym), złożyliśmy wniosek o (...) czytaj dalej»
-
zablokowane konto pomimo płacenia alimentów
przez: abcd000 | 2018.3.10 17:30:50
Witam. Płacę alimenty na syna, który mieszka z ojcem. Mam pytanie odnośnie tego, że czy ojciec musi pobierać alimenty z funduszu alimentacyjnego aby ściągnąć dług ode mnie? Mam zablokowane konto (...) czytaj dalej»
-
Sprzedaż przez ogłoszenie na OLX
przez: niechcacy | 2018.3.10 17:54:2
moim zdaniem nie musisz zawarliście umowę w formie ustnej czytaj dalej»
-
przez: Lucy | 2018.3.10 22:59:26
Hej mam pytanie. Podałam narzeczonego o znęcanie się fizyczne i psychiczne. Sprawę przejął prokurator i chciałbym wycofać się z tego bo niechce żeby siedział itd mamy razem dzieci i wolę żeby (...) czytaj dalej»
-
przez: kkzp1kk10007 | 2018.3.10 23:7:53
Witam. Czy może mi ktoś pomóc odnośnie mojego ojca a alimentów od niego.. mam 19 lat dalej się uczę ojciec kilka lat temu był nałogowym alkoholikiem miał wypadek przez co stracił pamięć i (...) czytaj dalej»
-
przez: andix | 2018.3.12 10:39:32
Przepracowałem 21 lat na 1/4 etatu w szkolnictwie.W związku z likwidacją stanowiska pracy zostałem zwolniony w maju 2017,otrzymałem 3 miesięczną odprawę.Czy należy mi się 13 pensja? czytaj dalej»
-
przez: mskant | 2018.3.12 16:10:58
Dzień dobry, W sejmie już została podpisana ustawa o działalności nierejestrowanej. Jest to działalność, w której moje dochody nie przekraczają 1050 zł (w 2018 roku), i nie trzeba jej rejestrować (...) czytaj dalej»