Forum prawne (strona 181)
Nie zrealizowanie zamówienia
Witam,Proszę o pomoc. Jakie grożą mi konsekwencje za nie zrealizowanie zamówienia publicznego? Złożyłem ofertę była ona najkorzystniejsza. Otrzymałem zamówienie na wykonanie oferowanych komponentów. ... Zobacz wątek
2016.6.23 13:53:58
zwrot kaucji za wynajmowane mieszkanie
Dzień dobry,kaucja zabezpiecza konkretne roszczenia. W Państwa sytuacji prawdopodobnie będzie można dochodzić jej zwrotu, ale aby móc to stwierdzić na 100 % trzeba się zapoznać z umową i całą ... Zobacz wątek
2016.6.23 11:5:12
Parfaitement sur adidas zx flux weave cette itération
La sangle semble avoir une finition brillante pour plus de profondeur qui est une belle addition. La plus grosse sortie de 2, gazelles adidas soldes est réglé pour réapprovisionner ce vendredi ? vol ... Zobacz wątek2016.6.23 11:1:4
Anulowanie zamówienia
Następnie dostałem meila po zapytaniu dlaczego móje zamówienie zostało anulowane..Witamy,
Przepraszamy za zaistniałą sytuacje, natomiast w wyniku błędu systemu, została naliczona błędna ... Zobacz wątek
2016.6.22 17:23:2
czy jeżeli wyrok w zawieszeniu skączył mi się już rok temu to czy widnieje jeszcze w krk
czy jeżeli wyrok w zawieszeniu skączył mi się już rok temu to czy widnieje jeszcze w krk ... Zobacz wątek2016.6.22 16:8:11
Korzystny sposób wypowiedzenia umowy
Witam.Wykupiłem karnet (drogą elektroniczną) w siłowni na 3-miesiące, ważny w dniach 2016-06-21 - 2016-09-18 za kwotę 134,50 zł. Okazało się, że otrzymałem pracę w zupełnie innym mieście ... Zobacz wątek
2016.6.22 15:10:23
Witam !!! niech ktoś mi powie co mam zrobić !!!
Witam Serdecznie !!!Ostatnio zadzwonil do mnie moj byly facet z ktorym nie jestem juz 5lat. po nie udanym zwiazku pozostalo nam dziecko ktore wychowuje ojciec. prawa do dziecka jestem pozbawiona ... Zobacz wątek
2016.6.22 5:6:16
Eksmisja osoby powyżej 75 r. życia
No i e-prawnik nie zna odpowiedzi... ... Zobacz wątek2016.6.21 20:42:51
Udział w pobiciu, obrona.
Dzień dobry,najważniejsze to zgłosić najpóźniej na najbliższej rozprawie niezbędne wnioski dowodowe. Do poniedziałku, wbrew pozorom, zostało jeszcze sporo czasu, więc warto skorzystać z usług ... Zobacz wątek
2016.6.21 18:46:20
Roślinność wzdłuż działki
Witam,Mieszkam na nowym osiedlu, gdzie jeszcze nie ma dróg asfaltowych i chciałabym się dowiedzieć jak jest z sadzeniem kwiatków czy innej roślinności na takich drogach wzdłuż działki. Chodzi ... Zobacz wątek
2016.6.21 17:31:46
adidas zx flux homme pas cher tandis que l'autre détient
La commence par une teinte bleu glacial, qui transitions dans une nuance tan qui arr?te ? les lacets. La version comprendra des chaussures, des montres et des v?tements, avec la réédition de la rivalité ... Zobacz wątek2016.6.21 10:30:53
Konto osobiste
Witam,Pytanie dotyczy konta bankowego, otóż jeżeli założyłem konto osobiste przez internet w T-mobile. Dostałem powiadomienie na meila, że karta i dokumenty do podpisania zostały wysłane kurierem. ... Zobacz wątek
2016.6.20 22:51:41
czy na umowie na zastępstwo przysługują wczasy po grusza?
Jesli mam umowe na czas zastepstwa czy naleza mi sie wczasy pod gruszą, jaki jest czas wypowiedzenia umowy, jesli podjelam prace od listopada 2015r ... Zobacz wątek2016.6.20 22:5:51
Hiszpania - podwójne opodatkowanie
Chciałabym poprosić o właściwe źródła, które wyraźnie opisują sytuację osób jednej narodowości, które zarabiają część przychodów w swoim rodzimym kraju, a część za granicą (w obu ... Zobacz wątek2016.6.20 20:16:15
wynagrodzenie zleceniobiorcy
Dzień dobry,może i firma odszkodowawcza pokryje początkowo za Pana koszty prowadzenia postępowania, ale będzie miała prawo żądać ich zwrotu. W tym przypadku nie tylko kosztów sądowych, ale ... Zobacz wątek
2016.6.20 19:40:41
tr?s adidas superstar metal toe probable baisse des ventes.
tes connecté et pourquoi, que ce soit dans les commentaires adidas zx flux noir et blanc ci-dessous ou envoyez-nous un message rapide sur twitter. Pour info, Ben G est une boutique de skates basée ? ... Zobacz wątek2016.6.20 11:16:10
Tymczasowa opieka nad dzieckiem: wzor
Witam.Niepelnosprawna corka wyjezdza na miesiac nad morze pod opieka wujkow.
Przez ten okres czasu musza sprawowac opieke, aby w przypadku nieszczescia wymagajacego leczenia mogli wyrazic na to zgode.
Notariusz ... Zobacz wątek
2016.6.20 9:41:52
Jakie konsekwencje ponosi pracownik po wypadku bez aktualnych badań a jakie pracodawca?
Jakie konsekwencje ponosi pracownik po wypadku bez aktualnych badań a jakie pracodawca? ... Zobacz wątek2016.6.19 23:7:39
S06E09 Gra o tron sezon 6 odcinek 9 online Bitwa Bękartów
Od Ned Stark jest ścięty w pierwszym sezonie do heroizmu Tyrion Lannister w sezonie 2 Bitwa pod Blackwater Bay na Starks coraz ubite w Red ślub w sezonie 3 do Jon Snow broniącego zamku Czarnego i ścienne ... Zobacz wątek2016.6.19 20:43:41
Et la talonni?re adidas superstar pas cher femme
jean adidas peut encore ?tre les Chaussures de basket-ball les plus populaires. Et la talonni?re adidas superstar pas cher femme TPU avec la m?me couleur que la stabilité de la conception peut imaginer ... Zobacz wątek2016.6.19 15:25:38
Właściciel nieruchomości a kupno mieszkania.
Dzień dobry,Jakiś czas temu napisałem temat dotyczący ustalenia właściciela nieruchomości znajdującej się blisko mnie. Chciałem kupić małe mieszkanko i przekształcić je pod swoje biuro.
Na ... Zobacz wątek
2016.6.19 13:45:32
Darowizna/Przepisanie domu na żonę/na nas
Witam.Chciałem się poradzić, żeby mieć jakiś punk zaczepienia. Postaram się ogólnikowo nakreślić sytuację. Wygląda to tak.
Przed ślubem każde z nas mieszkało z rodzicami i od początku ... Zobacz wątek
2016.6.19 12:15:7
Chory psychicznie sąsiad - nękanie i dewastowanie mienia
Witam!Mieszkam w bloku. Naprzeciwko mnie mieszka mężczyzna 40-letni chory na schizofrenię, mieszka z matką. Przez kilka lat wszystko było w porządku, ale pół roku temu sąsiad zaczął systematycznie ... Zobacz wątek
2016.6.18 12:50:6
une semelle Adidas Yeezy 750 Boost semitranslucide
La chaussure est construit avec un mélange de nylon, en daim, maille et cuir qui comprend assis au sommet d'une semelle blanche. L?, il a lancé son premier adidas original pas cher kill bill personnalisé ... Zobacz wątek2016.6.18 4:13:53
cofnięcie testamentu przez jednego z rodziców po smierci współmałozonka
Dzień dobry,bez wglądu w dokumenty i dokładnego ustalenia stanu faktycznego nie da się stwierdzić czy i co można zrobić. Przede wszystkim nie wiadomo nawet czy Pani rodzice zawarli z synem umowę ... Zobacz wątek
2016.6.17 16:42:0
Prośba o poradę w kwestii zwrotu opłaconego czynszu
Szanowni Forumowicze:Rozumiem, że napisałem bardzo długiego posta i nikomu się nie chce czytać, ale jeszcze raz uprzejmie proszę o podpowiedź, jeśli kto co wie...
Streszczam problem do jednego ... Zobacz wątek
2016.6.17 12:24:54
superstar snake femme Burnt Orange et tons vert lime
La devraient chuter le mai au Japon. La sneakers stan smith dispose d'un daim noir supérieure qui est jumelé avec une semelle blanche et de la langue. Un des plus grands nouveaux créateurs de chaussures ... Zobacz wątek2016.6.17 9:45:35
adidas zx flux pas cher femme en quantités limitées tard
Apr?s avoir atteint déj? un certain nombre d'endroits, la black and tan adidas chaussure superstar seront libérant chez les détaillants supplémentaires au cours des prochains jours. droit de suite ... Zobacz wątek2016.6.16 15:41:46
Przeksztalcenie lokalu z usługowego na gastronomiczny
Przeksztalcenie lokalu z usługowego na gastronomiczny Witam,Mamy lokal usługowy który chcielibyśmy przekształcic na gastronimiczny. Zostały poczynione nakłady na dostosowanie lokalu (wentylacja, ... Zobacz wątek
2016.6.16 12:49:50
Ubezpieczenie zdrowotne
A JA PRACOWAŁAM W KANCELARII ADWOKACKIEJ I GENERALNIE TEŻ NIE MA GWARANCJI ŻE ADWOKAT PRACODAWCA BĘDZIE UCZCIWYM PRACODAWCĄ. TRZEBA MU SAMEMU ZAPŁACIĆ SKŁADNIKI WYNAGRODZENIA A NA DODATEK ZOSTAĆ ... Zobacz wątek2016.6.16 10:5:31
Wyjazd z dzieckiem za granicę
Mam dwójkę dzieci i każde z nich ma innego ojca. Jestem sama i nie w związku małżeńskim i nigdy nie byłam. Właśnie złożyłam wnioski o tymczasowe dowody dla dzieci ponieważ mam zamiar wyjechać ... Zobacz wątek2016.6.15 21:37:46
Podział majatku z problemami
Dzień Dobry.Mam pytanie odnosnie podzialu majtku.Moja mama ożeniła sie kilka lat temu i przeprowadziła sie do mężą przez cal czas zajmowala sie domem i dzieckiem.Pracowala tez w gospodarstwie rolnym ... Zobacz wątek2016.6.15 17:31:10
problem z rejestracją pojazdu
mam problem z zarejestrowaniem samochodu, gdyż okazało się że właściciel który mi go sprzedał nabył go od wcześniejszego a tamten od wcześniejszego, przy rejestracji okazało się że ma współwłaściciela ... Zobacz wątek2016.6.15 16:16:12
Witam. Mianowicie mam taki problem - dwa lata temu wzięłam umowę w NC+ na okres 2 lat dla kolegi.
Witam.Mianowicie mam taki problem - dwa lata temu wzięłam umowę w NC+ na okres 2 lat dla kolegi. Umówiliśmy się, że ja będę płacić rachunki, a on mi będzie dawał określoną kwotę pieniędzy ... Zobacz wątek
2016.6.15 14:39:52
Wypadek na terenie restauracji, polisa oc nie obejmuje złamania ręki..?
Dzień dobry,aby można było mówić o odpowiedzialności właściciela restauracji za szkodę, trzeba wykazać jego winę. Jeśli huśtawka była prawidłowo zamontowana, a do zdarzenia doszło na ... Zobacz wątek
2016.6.15 10:44:30
mieszkanie zakładowe - zakup
Witam, Kilka lat przed ślubem mąż wykupił od LP kawalerkę w innej miejscowości gdzie wtedy pracował. Obecnie mieszkamy z mężem w mieszkaniu zakładowym LP i oboje jesteśmy pracownikami nadleśnictwa. ... Zobacz wątek2016.6.14 20:29:23
regarder mieux en personne adidas superstar pas cher femme
Aujourd'hui, les accessoires de sneakers d'inspiration est un must ? avoir si vous ?tes un sneakerhead et voici un regard un bracelet personnalisé inspiré par chaussure adidas montante homme grinch. ... Zobacz wątek2016.6.14 15:32:2
obce psy zakłócające spokój
Witam. Mieszkam w prywatnym domu w niewielkiej miejscowości. Od kilku miesięcy normalny rytm życia zakłócają psy, właściwie ich gromada, które nie dość, że nie są właściwie zadbane przez ... Zobacz wątek2016.6.14 12:6:24
Alimenty? Rozdzielność majątu?
Witam. Zwracam się do państwa z prośbą o pomoc, gdyż nie jestem pewien jakie wnioski ja i moja matka powinniśmy złożyć do sądu. Sytuacja wygląda następująco: mój ojciec nie mieszka z nami ... Zobacz wątek2016.6.13 22:56:32
Osoba na emeryturze z KRUS a zatrudnienie jej na umowę zlecenie - jakie składki do ZUS i czy w ogóle
Osoba na emeryturze z KRUS a zatrudnienie jej na umowę zlecenie - jakie składki do ZUS i czy w ogóle (skoro ustalona emerytura jest z KRUS!)??? ... Zobacz wątek2016.6.13 18:25:34
Witam.Zgłosiłem męża do Miejskiej Komisji rozwiązywania Problemów Alkoholowych.Chciałabym ten
Witam.Zgłosiłem męża do Miejskiej Komisji rozwiązywania Problemów Alkoholowych.Chciałabym ten wniosek wycofać. Co mam zrobić? W maju pisałam z prośbą o wycofanie wniosku a dziś mąż dostał ... Zobacz wątek2016.6.13 16:39:0
jak dokonać usunięcia zmarłej osoby z księgi wieczystej?
jak dokonac usunięcia osoby zmarłej w druku "Wniosek o wpis w księdze wieczystej"pozdrawiam ... Zobacz wątek
2016.6.13 13:36:1
Odzyskanie długu od osoby prywatnej w Siedlcach, proszę o polecenie
Poszukaj lokalnie. ... Zobacz wątek2016.6.12 22:32:36
Właściciel żąda pieniędzy za najem mieszkania
STOP ZŁODZIEJOM NAJEMCOM! TAKIM NIE POMAGAMY!takich trzeba gnebić, nie ma kasy a chce dalej mieszkac, złodziej!
nie stac cie na to mieszkanie poszukaj tansze albo pokoj
... Zobacz wątek
2016.6.12 21:59:46
Rozwod w Niemczech z intercyza.
Witam, niestety sytuacja zmusza mnie do rozwodu, a wlasciwie moj maz. Ja jestem Polka, on Niemcem, 12 lat po slubie, mamy corke. Niestety maz zneca sie nade mna psychicznie (izoluje mnie przed ludzmi; ... Zobacz wątek2016.6.12 15:15:38
Jak sprawdzic nazwiska członków stowarzyszenia?
Jak sprawdzic nazwiska członków stowarzyszenia? beata ... Zobacz wątek2016.6.12 12:52:27
Czy Tauron moze sie nie zgodzic rozlozyc rachunku 1600 zl po 200 zl gdyz zarabiam 560 zl mc.
Czy Tauron moze sie nie zgodzic rozlozyc rachunku 1600 zl po 200 zl gdyz zarabiam 560 zl mc. Prosze o pomoc ... Zobacz wątek2016.6.12 5:49:17
niepojawienie sie na rozprawie jako swiadek,
Dzień dobry, mam pytanie: dostałam z sądu zawiadomienie o terminie rozprawy w sprawie karnej przeciwko mojemu mężowi(znęcania ) gdzie pokrzywdzonym jest mój nieletni syn i ja, jego matka. Czy powinien ... Zobacz wątek2016.6.11 14:13:53
Długość okresu wypowiedzenia- umowa zlecenie
WitamMam zamiar podpisać umowę zlecenie na okres 3 miesięczny jaki jest maksymalny okres wypowiedzenia umowy ? obecnej mam wpisane 3 miesiące co wydaje mi się dość dziwne i niemożliwe że okres ... Zobacz wątek
2016.6.11 9:31:53
SZUKAM PRAWNIKA W WARSZAWIE ZNAJĄCEGO AMERYKAŃSKIE PRAWO ALIMENTACYJNE
Przedzwoń do kancelarii mecenasa Dariusza Staniszewskiego. Oni zajmują się między innymi skomplikowanymi rozwodami. ... Zobacz wątek2016.6.10 15:59:35
Masz inne pytanie do prawnika?