Forum prawne (strona 195)

wypowiedzenie umowy najmu mieszkania

Sprawdź Drabot Gaweł Adwokaci. To prawnicy pełni profesjonalizmu. Mają świetne podejście do klienta, bardzo cierpliwi, dokładnie tłumaczą wszystkie zawiłości prawne. ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2016.1.4 14:30:46

Nie zgłosiłem kupna mieszkania z rynku pierwotnego, co mam teraz zrobić?

Nie zgłosiłem kupna mieszkania z rynku pierwotnego, co mam teraz zrobić? Witam, rok temu zakupiłem nowe mieszkanie od dewelopera, załatwiłem notariusza, itp.
Nie zrobiłem tylko jednego kroku. ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2016.1.4 11:24:0

Wypowiedzenie umowy na internet a koszty demontażu

Witam,
Mam problem z lokalną firmą oferującą usługi internetowe. Mianowice 10.11.2015 wysłałam wypowiedzenie umowy,wiadomo jest msc okres wypowiedzenia..a przez ten czas nikt się nie skontaktował ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2016.1.4 10:15:19

Pomowienie

Witam

Parę dni temu została zwolniona z pracy bez podania przyczyny ponieważ miałam umowę na czas określony, ale rzecz w tym że miałam rozmowę z główną księgowa która oskarżała mnie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2016.1.3 20:59:26

Sądowe przyznanie mieszkania z obowiązkiem spłaty

Wraz z bratem mamy otrzymać na podstawie testamentu dwie równe części (1/2) mieszkania po naszych rodzicach. Do otwarcia spadku jeszcze nie doszło, nie mniej jednak uzgodniliśmy już (póki co ustnie), ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2016.1.3 16:15:59

kto placi za szkolenie bhp?

kto placi za szkolenie bhp w UK ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2016.1.3 14:45:58

obowiązek zapłaty OC za pojazd uszkodzony,szkoda całkowita

Pojazd,który nie został wyrejestrowany podlega obowiązkowemu ubezpieczeniu OC.
A co w przypadku orzeczenia przez ubezpieczyciela szkody całkowitej i żądania od ubezpieczyciela opłaty OC w przypadu ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2016.1.3 6:45:1

Prośba o pomoc w przejęciu spadku

Witam.
Odziedziczyłam dość pokaźny spadek po rodzicach, a mianowicie 3 kamienice w Krakowie i jedną dużą w centrum Zakopanego.

Jestem osobą w podeszłym wieku, nie mogę już chodzić i zaczynam ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2016.1.2 15:43:59

2015.12.31 23:31:21

kaucja umowa najmu

wynajęłam pokój mieszkalny we wrześniu, umowa zawarta była do czerwca 2016r. Przy podpisaniu umowy pobrałam od najemcy kaucję w wysokości czynszu za jeden miesiąc. Zawarłam w umowie, iż:

?Kaucja ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.31 16:49:27

jak napisac wniosek o zgodde na opuszczenie kraju jestem na warunkowym zawieszeniu odbywania kary w zk

jak napisac wniosek o zgodde na opuszczenie kraju jestem na warunkowym zawieszeniu odbywania kary w zk chce wyjechac z krajuj lecz kurator powiedzial ze musze napisac prozbe do sadu o zgode
... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.31 14:24:42

Upublicznione Dane Osobowe w internecie przez CEIDG

Witam,

Niedawno ząłożyłem sobie jednoosobową działalność gospodarczą i szczerze jestem zszokowany tym w jaki sposób potraktowano moje dane osobiste.

Jak zapewne orientują się osoby obeznane ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.31 5:15:17

czy należą jej się alimenty?

Nie wiem, czy odzyskanie pieniędzy w opisanej stytuacji jest możliwe.

Myślę, że pogorszenie się sytuacji finansowej Pani i Pani męża może być argumentem przemawiającym za zmniejszeniem kwoty ... Zobacz wątek

8 odpowiedzi

2015.12.30 20:27:4

Nienależnie pobrane świadczenie?

Witam,
do czerwca br. razem ze starszą siostrą otrzymywałyśmy rentę rodzinną po mamie. Siostra straciła prawo do pobierania renty, ponieważ 24go czerwca skończyła 25 lat, będąc na IV roku ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.30 13:46:50

Bank alimentacyjny a ukończenie siostry 25 lat

Witam,
Moja sytuacja wygląda następująco..
Mam 20 lat i jestem na I roku studiów.
Mam przesadzone od ojca 500 zł miesięcznie. Nie wywiązuje się z obowiązku wypłaty alimentów przez co dostaje ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.12.30 11:31:7

Staż Pracy1

Posiadam problem związany z obliczeniem stażu pracy przez Krus. Moje pytanie brzmi czy Krus powinien zaliczyć do stażu pracy okres za który odprowadzane były wszystkie składki ale osoba posiadała ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.29 19:58:13

Darowizna samochodu - jak to zrobić?

Witam.

Jako prezent świąteczny dostałem od dziewczyny samochód.
Informacje:
- kupiony w komisie w Polsce
- wartość ok. 16 000 zł
- sprowadzony z zagranicy i nie zarejestrowany w Polsce
- ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.29 19:44:18

Jak mam napisac opis mojej sprawy o warunkowe zwolenie mnie z osrodka wychowawczego?

Jak mam napisac opis mojej sprawy o warunkowe zwolenie mnie z osrodka wychowawczego? Powod zwolenia mnie jest prosty,wyjazd za granice do mamy.
Mam tam pracę i szkołę wszystko mama na piśmie,ale nie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.29 18:38:9

Witam, Czy opakowania zwrotne kaucjonowane należy uwzględnić w remanencie? Jeśli tak czy wszystkie

Witam,
Czy opakowania zwrotne kaucjonowane należy uwzględnić w remanencie?
Jeśli tak czy wszystkie tj. te co mamy na stanie i te co są u klienta?
Pozdrawiam i dziękuje
Anna ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.29 14:28:0

Jakie koszty komornicze?

Otrzymałam zajęcie komornicze na kwotę 95.000 zł Sprawę do komornika oddała kancelaria prawna reprezentująca przed sądem SKOK Stefczyka pomimo, że ja w między czasie załatwiałam podpisanie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.29 14:11:39

różne adresy rodziców a dziecko

Witam mam pytanie mieszkamy z zona w osobnych domach kazdy u swoich rodzicow z powodu nieporozumien zona bedzie chcia rozwodu a narodzilo sie nam dziecko jak bym je zameldowal pod swoim adresem bez jej ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.28 22:28:19

moja szkoła

Czy jeśli miałem wcześniej kuratora mogę zostać prawnikiem, ponieważ chcę iść do szkoły średniej na taki kierunek i czy to Mi nie będzie przeszkadzało? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.28 20:24:46

czy można stracić kartę pobytu czasowego jeżeli mam dziecko a mąż chce podać o rozwód

czy można stracić kartę pobytu czasowego jeżeli mam dziecko a mąż chce podać o rozwód
karta pobytu ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.28 19:57:27

Czy w 2016 zmieniają się przepisy i metraż balkonu będzie wliczany do czynsu?

Czy w 2016 zmieniają się przepisy i metraż balkonu będzie wliczany do czynsu? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.28 19:31:42

[Wykonam] Pozycjonowanie stron w Google Maps

Pozycjonowanie stron www w wynikach wyszukiwania nie musi być jedyną formą promocji firmy. Już od dłuższego czasu mapki google zostały zintegrowane z naturalnymi wynikami wyszukiwania. Pozycjonowanie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.28 17:40:3

mam problem z firmom leasingowom po oddaniu sprzetu rozwiazali ze mnom umowe naliczajac tym samym koszty

mam problem z firmom leasingowom po oddaniu sprzetu rozwiazali ze mnom umowe naliczajac tym samym koszty sprawa wygladala tak dostalem zgode na leasing znalazlem auto podpisalem umowe a potem cisza po ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.28 16:7:55

alimenty komornik

Witam
Napisze w skrocie o co chodzi:
Mam zajecie komornicze z tyutu alimentow, od kwietnia zdecydowalem sie placic sam. Co miesiac informowalem komornika i przesylalem dowod wplaty. Matka dziecka nie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.28 15:9:17

Mam 39 lat pracy z końcem stycznia zwalniam się z pracy i przechodzę na świadczenie pielęgnacyjne

Mam 39 lat pracy z końcem stycznia zwalniam się z pracy i przechodzę na świadczenie pielęgnacyjne nad dzieckiem ile otrzymam urlopu za 2016 rok? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.28 13:31:55

Odwołanie się od wyroku sądu o ukaranie za czyn z Art. 97 kw w zw. z Art. 19 ust.1 ustawy z dnia 20 czerwca 1997- prawo o ruchu drogowym

Zostałem ukarany przez sąd rejonowy kara grzywny w wysokości 300 zl, w postępowaniu zwyczajnym za to ze odmowilem przyjęcia mandatu ( wysokości 250 zl). Sytuacja była związana z zdarzeniem drogowym ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.12.28 11:40:57

Jaki prawnik do rozwodu w Poznaniu?

Jeśli chodzi o rozwody to polecam kancelarię Kacprzak-Kowalak. Skutecznie pomagają w rozwiązywaniu nawet skomplikowanych spraw, bardzo angażują się w wykonywaną pracę. Poważnie i z zaangażowaniem ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2015.12.28 10:39:12

witam, jestem pracownikiem sklepu jakiś czas temu zmieniłem sobie cenę towaru bez marży i wybiłem

witam, jestem pracownikiem sklepu jakiś czas temu zmieniłem sobie cenę towaru bez marży i wybiłem paragon, czy mogę mieć z tego jakieś problemy chodzi mi czy w remanencie to wykaże i pracodawca ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.27 19:42:39

Spradzenie oryginalności dokumentów

Witam, mam wielki problem. Przy okazji sprawy o działkę mój były mąż przedstawił fałszywy wg mnie dokument mówiący o darowiźnie. Dokumentem była kartka papieru w kratkę, która rzekomo była ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.26 18:57:42

jak ominąć punkty viatoll?

chwilke? jak policja może zatrzymywać prawo jazdy według mnie nie powinna o nie jest organem który wydał to prawo jazdy prawo jazdy wydaje urząd komunikacji potwerdzony przez prezydenta lub jego ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.12.26 11:43:43

Wypowiedzenie.

Czy można w czasie trwania wypowiedzenia wziąć 4 dni urlopu na żądanie z rzędu (pon,wt,śr,czw) ? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.24 14:48:19

Nieznane dane w umowie na dzień podpisania

Witam,
Umowa o administrowanie naszej wspólnoty została podpisana na początku grudnia 2014 roku i został do niej wpisany NIP, o którego nadaniu decyzja jest z początku stycznia 2015? Czy to jest ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.22 10:28:1

Dlugośc okresu wypowiedzenia

Z obecnym pracodawcą podpisałam umowę o pracę na czas nieokreślony w dniu 22.06.2015 (rozpoczęcie pracy). Wg prawa pracy 2-tygodniowy okres wypowiedzenia przysluguje pracownikom, ktorzy przepracowali ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.21 8:51:59

Adwokat Zbigniew Cichoń prawomocnie upomniany przez WSDA

Polecam kompletny materiał prasowy na ten temat: http://3obieg.pl/adwokat-zbigniew-cichon-prawomocnie-skazany-przez-wyzszy-sad-dyscyplinarny-adwokatury.
Maciej Rysiewicz
www.gorliceiokolice.eu ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.21 7:8:45

darowizna mieszkania z matki na syna i na odwórt

Witam,
mam pytanie. Kupuje kawalerkę - kredyt hipoteczny + wkład własny.
Chodzi o to, że moja mama ma na siebie zapisane mieszkanie i chcielibyśmy zrobić tak żeby na końcu kawalerkę przepisać ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.20 10:3:26

prawo jazdy 2015/2016 - PILNE

Witam
Zdałam test teoretyczny na prawo jazdy, ale nie udało mi się uzyskać pozytywnego wyniku z egzaminu praktycznego. Jeśli przystąpię do egzaminu po świętach, czyli w nowym roku (2016r) , ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.19 17:8:9

czy jest mozliwosc uzyskania zalegle alimenty?

witam potrzebuje pomocy mam corke i sad przyznal jej od ojca 400zł byly wyplacane i sa przez komornika po pewnym czasie podalam o podwyzke i dostałysmy 50ł ale za prosba byłego nie zglaszalam tego ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.12.19 13:8:47

Zasądzone alimenty i od razu komornik na koncie - co robić?

Witam
Sąd zasądził pewną kwotę na zabezpieczenie alimentów na posiedzeniu na, które nawet mnie nie wezwano (sprawa jeszcze w toku) i od razu wykonanie poszło do komornika. Nie mam zamiaru uchylać ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.19 7:40:14

Czy zwolnienie lekarskie moze uchronic pracownika od wreczenia wypowiedzenia umowy o prace w sytuacji

Czy zwolnienie lekarskie moze uchronic pracownika od wreczenia wypowiedzenia umowy o prace w sytuacji zwolnien grupowych? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.18 19:56:12

Wezwanie do prokuratury oskarzenie o kradziez

Witam. Bardzo prosze o pomoc. W czasie wakacji pracowalam jako opiekunka do dziecka prace zakonczylam na koniec sierpnia i nagle dzisiaj dostalam wezwanie z prokuratury na przesluchanie jako podejrzanej ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.18 19:7:27

Jak odzyskać wyłudzone pieniądze

Jak odzyskać wyłudzone pieniądze WITAM JAK ODZYSKAĆ WYŁUDZONE PIENIĄDZE ZGODZIŁAM SIĘ NA KUPNO TELEFONU Z STRONKI "SPRZEDAJMY" ZNALAZŁAM TAKI JAK MI SIĘ PODOBAŁ GOŚCIU ZGODZIŁ SIĘ WYSŁAC ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.18 16:6:16

Witam Jakie pkd donosi się do usług spawalniczych i sprzedaży pospawanej konstrukcji zleconej przez

Witam
Jakie pkd donosi się do usług spawalniczych i sprzedaży pospawanej konstrukcji zleconej przez klienta ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.18 10:26:44

Straż Miejska - przekroczenie uprawnień

Dostałem za wycieraczkę informację o ujawnieniu wykroczenia za złe parkowanie wystawione przez SM. Stałem tam ok. 40 minut. Niezwłocznie pojechałem do siedziby SM, myśląc że uda sie jakoś ukręcić ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.17 22:12:30

Charytatywne administrowanie grą online a odpowiedzialność prawna

Witam!
Jestem głównym administratorem polskiego serwera gry pewnej niemieckiej firmy. Nie mam żadnej umowy ani korzyści finansowych - dostaję tylko walutę premium tej gry, którą nie można handlować ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.17 20:25:31

sprawa cywilna o nękanie przez Getin-bank

witam pół roku temu ktoś podszył się pode mnie wziął pożyczkę na blisko 100 tyś jestesm rencisto a niby byłem kierownikiem w warszawie i jakaś kobieta próbowała te pieniądze podjąć na ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.12.17 18:20:31

alimenty od bezrobotnego ojca

witam, mam problem ostanio w moim zwiazku juz sie nie uklada ,facet zgadza sie kupowac pieluchy dla dziecka ale nie chce mi dawac zadnych pieniedzy, bo twierdzi ze nie mam co sie starac o alimenty bo on ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.12.17 11:57:0

jak napisać skargę na sąsiada wzór?

Kurde przepraszam to nie molo byc tutaj myślałam ze tu mogę zadać pytanie :\ ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2015.12.16 12:9:51

Masz inne pytanie do prawnika?

Potrzebujesz pomocy prawnej?

Zapytaj prawnika