Forum prawne (strona 289)
Zainstalowanie aplikacji bez wiedzy właściciela komórki
Kurcze ostatnio zauważam że rzadko kiedy w takich tematach problematycznych jak ten, prawnicy się wypowiadają... przecież tutaj mamy dostać darmową pomoc, opinie chociaż. Jakby to było gdzies ... Zobacz wątek2013.6.19 9:42:6
Katarzyna W może dostać dożywocie?
Hahaha adwokat Waśniewskiej na rzęsach staje, aż takie głupoty gada że sędzia w sprawie się wkurza i zwraca mu już uwagę że gada głupoty dla samego gadania. Sprawa i wyrok jak dla mnie są ją ... Zobacz wątek2013.6.19 9:40:24
jak napisac podanie do sadu o paszport dla dziecka ? Ojciec dziecka w ogóle nie utrzymuje z nami kontaktu
jak napisac podanie do sadu o paszport dla dziecka ? Ojciec dziecka w ogóle nie utrzymuje z nami kontaktu , a chciałabym pojechać z córką za granice do rodziny w okresie wakacyjnym, myślę że nie ... Zobacz wątek2013.6.19 9:37:40
Zakup auta przez osobę prywatną które jest w leasingu. Jak kupić taki samochód?
Zakup auta przez osobę prywatną które jest w leasingu. Jak kupić taki samochód? Witam,chciałem jako osoba prywatna kupić od przedsiębiorcy auto które leasinguje.Faktura wykupowa itd. Moje pytanie ... Zobacz wątek2013.6.19 8:44:52
jaki jest czas aby pozwać dentste za błedy lekarskie?
jaki jest czas aby pozwać dentste za błedy lekarskie? w trakcie usuwania osemki dentysta naruszyl mi nerw jezyka co spowodowalo brak czucia w prawej stronie jezyka u nasady ... Zobacz wątek2013.6.18 23:25:3
II licytacja mieszkania co dalej?
Skomplikowana sprawa. W skrócie. Ojciec wpadł w długi. Zaczęło się od małych długów a potem z małych zrobiły się coraz większe. Zabrali mu wszystko co się dało maszyny z firmy, samochód, ... Zobacz wątek2013.6.18 21:49:18
Zmiana władz stowarzyszenia
Walne Zebranie stowarzyszenia wybrało zarząd który zgodnie ze statutem się ukonstytuował (prezes, dwóch zastępców, sekretarz, skarbnim i członkowie). Teraz prezes (trzy lata przed końcem kadencji ... Zobacz wątek2013.6.18 20:47:43
W zeszłym roku w spadku po mężu, ja i moje dzieci dostaliśmy m.in. samochód. Niestety przez to ubezpieczenie
W zeszłym roku w spadku po mężu, ja i moje dzieci dostaliśmy m.in. samochód. Niestety przez to ubezpieczenie wzrosło niewiarygodnie. Czy aby odpisać osoby niepełnoletnie od auta trzeba zakładać ... Zobacz wątek2013.6.18 19:7:35
Prawo spadkowe
Witam. Ciocia zmarła zostawiając po sobie mieszkanie. W testamencie zapisała cały swój majątek na mnie, nie ma bliskiej rodziny- najbliższa to siostra, oraz ja i moje siostry (siostrzenice). Czy, ... Zobacz wątek2013.6.18 16:50:44
Kartą Kredytową za wakacje w biurze podróży?
Dalej jest taka możliwość ale dużo biur podróży nie zgadza się na zakup oferrty w ten sposób i to jest problemem. ... Zobacz wątek2013.6.18 15:1:10
Płacenie kartą w sklepie - bez limitów czy z limitem kwotowym?
Zgadza się jak ci nie pozwolą płacić to dzwonisz do swojego banku, oni to zgłaszają od tych którzy terminal umieścili w sklepie a ci wyciągają konsekwencje wobec sklepu. To że jest napisane ... Zobacz wątek2013.6.18 14:58:58
Reklamacja/zwrot promocji LTE PLUS - nieudana
WitamZadzwoniła do mnie Pani z PLUSGSM i wcisnęła mi na tydzień na próbę internet LTE. Przyjechał kurier, podpisałem umowę, karta miała być aktywowana do 3 dni po podpisaniu umowy. Niestety ... Zobacz wątek
2013.6.18 12:17:18
czy moge opuscic granice Polski na dwa mniesiace bedac na warunkowym zwolnieniu i majac zawiasy
czy moge opuscic granice Polski na dwa mniesiace bedac na warunkowym zwolnieniu i majac zawiasy dwa mniesiace temu wyszlem z Z/K i chcialbym wyjechac na wakacje do jednego z kraju UE w postanowieniu sadu ... Zobacz wątek2013.6.18 11:43:3
problem z vat24
Mam podobny problem jak większość forumowiczów, proszę o pomoc co mam dalej z tym zrobić. Kupiłem samochód dostawczy od handlarza w polsce na umowę kupna sprzedaży z kolei ten gość kupił ... Zobacz wątek2013.6.18 11:4:15
status ucznia a pomyłka szkoły
Witam.Trudno mi było wpasować się w kategorię bo sprawa jest dość złożona. Pomocy i wskazówek szukam już wszędzie.
W październiku 2012 roku podjęłam naukę w prywatnej szkole policealnej, ... Zobacz wątek
2013.6.18 9:49:2
Bezprawne wykorzystanie wizerunku- proszę o pomoc pilne!
Ja byłbym usatysfakcjonowany i wziąłbym ten tysiąc... ... Zobacz wątek2013.6.18 7:43:13
Czy jest możliwość odwoływania się do PZU odnośnie niezasadnego regresu? Czy można powołać się
Czy jest możliwość odwoływania się do PZU odnośnie niezasadnego regresu? Czy można powołać się na nagranie?Czy jedynym wyjściem jest dochodzenie swoich praw w sądzie? Szanowni Państwo, ... Zobacz wątek
2013.6.18 6:46:53
Witam, mam problem z firmą ksiegową rozliczającą moją działalność gospodarczą i zupełnie
Witam,mam problem z firmą ksiegową rozliczającą moją działalność gospodarczą i zupełnie nie wiem jak dojść z nimi do porozumienia.
Jest to jedna z większych firm ksiegowych działająca ... Zobacz wątek
2013.6.17 23:20:41
Aneks do umowy
Ciężka sprawa. Zawsze jednak warto mieć to potwierdzenie na papierze, bo właśnie potem mogą wyniknąć takie nieprzyjemne sytuację. Myślę, że warto zgłosić się do Państwowej Inspekcji Pracy, ... Zobacz wątek2013.6.17 23:2:44
budowa budynku gospodarczego
Witam, jestem rolnikiem i kupiłem działkę rolną RIV 3340m2. Czy powołując sie na art. 29 Prawa budowlanego ust. 2 (wolno stojących parterowych budynków gospodarczych, o powierzchni zabudowy do ... Zobacz wątek2013.6.17 20:20:30
Wypadek na siłowni.
Wszystko zależy od tego, co Pan może udowodnić w ewentualnym postępowaniu przed sądem. Ubezpieczyciele zazwyczaj starają się wymigać od odpowiedzialności, więc to nic dziwnego, że odmówił ... Zobacz wątek2013.6.17 19:31:52
Stłuczka samochodowa
Jeśli są świadkowie to tak. Ja złożyłbym dodatkowo zawiadomienie na policji o całym zajściu, niech zabezpieczą ślady na pojazdach. ... Zobacz wątek2013.6.17 19:28:7
Mieszkanie po dziadku
Ma Pan takie samo prawo do korzystania z mieszkania, jak pozostali współwłaściciele. Nikt nie ma prawa zmieniać Panu przed nosem zamków i ma Pan do niego wstęp. To nie ma znaczenia, że ma Pan tylko ... Zobacz wątek2013.6.17 19:20:36
Sprawa rozwodowa i przyznanie praw rodzicielskich
Sprawa rozwodowa i przyznanie praw rodzicielskich Witam. Moje malzenstwo jest u schylku, zona straszyla mnie 4 razy juz o rozwodzie i zabraniu mi dziecka w inne miejsce zamieszkania niz obecne- roznica ... Zobacz wątek2013.6.17 17:17:8
Przedawnienie długu - czesne za prywatne studia.
Witam.Chciałbym się dowiedzieć czy dług za czesne za prywatne studia również podlega przedawnieniu po 2 latach od ostatniej wpłaty?
Dostałem nakaz zapłaty od szkoły, chociaż już tam ... Zobacz wątek
2013.6.17 15:48:13
Wykonawca testamentu
Odziedziczyłam wraz z siostrą spadek po mamie, wyznaczyła ona jako wykonawcę testamentu moją ciocię. Upoważniła ją w testamencie do opieki prawnej nad mieszkaniem do ukończenia przeze mnie i ... Zobacz wątek2013.6.17 15:3:26
Witam. Jestem właścicielem działki 2,4 ha, na której przebiega linia napowietrzna średniego napiecia
Witam.Jestem właścicielem działki 2,4 ha, na której przebiega linia napowietrzna średniego napiecia i jest postawiona stacja transformatorowa. Działkę kupiłem w 2001r. i już była zabudowana ... Zobacz wątek
2013.6.17 14:8:52
Pokój gościnny
Dzień dobry,Nie wiem czy z tym problemem powinienem zwracać się w tym dziale. Stan faktyczny. Nadleśnictwo posiada budynek mieszkalny 2rodzinny, dwa niezależne wejścia. Jedna część przeznaczona ... Zobacz wątek
2013.6.17 13:52:52
Kredyt po zmarłym dziadku
Witam, moja sprawa wygląda tak: Mój dziadek zaciągnął kredyt gotówkowy na zakup samochodu swojej córce. Gdy dziadek brał kredyt chorował na raka, raty spłacała jego córka. Gdy dziadek zmarł ... Zobacz wątek2013.6.17 13:47:32
czy spółka może odmówić wspólnikowi umorzenia jego udziałów w spółce i jakie są możliwości
czy spółka może odmówić wspólnikowi umorzenia jego udziałów w spółce i jakie są możliwości umorzenia w przypadku gdy spółka nie chce umorzyć udziałów wyłącznie temu jednemu wspólnikowi ... Zobacz wątek2013.6.17 7:10:45
odpowiedzialność za szkodę
odpowiedzialność za szkodę Proszę o pomoc w poniższej sprawie. Byłam u lekarza w gabinecie prywatnym. Na blacie w poczekalni-rejestracji postawiłam wodę zamkniętą ponieważ musiałam mieć ręce ... Zobacz wątek2013.6.16 22:34:32
Moj mąz przed smiercia sprzedal samochod , pieniadze przeznaczylam na wybudowanie pomnika , czy jego
Moj mąz przed smiercia sprzedal samochod , pieniadze przeznaczylam na wybudowanie pomnika , czy jego syn z poprzedniego malzenstwa moze domagac sie tych pieniedzy w spadku ? ... Zobacz wątek2013.6.16 19:27:11
dziedziczenie bez testamentu spadku po babci przez żonę i dzieci spadkobiercy
nie dodałam, ze babcia jest matką ojca ... Zobacz wątek2013.6.16 15:21:52
czy kierownik może być przewodniczącym związków zawodowych?
Czy kierownik Zakładu Pracy może być przewodniczącym Zwiazku zawodowego? ... Zobacz wątek2013.6.16 13:34:57
odszkodowanie od restauracji - zatrucie glutenem
Witam,W dniu wczorajszym tj. 15.06.2013 zaprosilem swoja rodzine do restauracji. Moja zona jest odoba cierpiaca na celiakie (brak tolerancji glutenu) wiec I wybor restauracji zawsze jest nieprzypadkowy ... Zobacz wątek
2013.6.16 9:23:48
ile kosztuje przekształcenie działki rolnej na budowlaną 2013?
0,5 ha działki rolnej na działkę budowlaną? Ile średnio kosztuje ... Zobacz wątek2013.6.16 8:18:14
Czy wylegitymowanie przez Policję uniemożliwia karierę w zawodach prawniczych?
Czy wylegitymowanie przez Policję uniemożliwia karierę w zawodach prawniczych? ... Zobacz wątek2013.6.16 0:22:43
Co zrobić gdy pobieram pieniądze z FA a nagle dostajeprzekaz pocztowy.
Witam :)Mój były mąż ma zasądzone od 4 lat alimenty na córkę w kwocie 1000zł nigdy nie płacił , sprawa trafiła do prokuratury i poddał się samoukaraniu , miał wpłacić do komornika 1200zł ... Zobacz wątek
2013.6.15 16:22:35
Proszę o pomoc w sprawie podziału domu.
Witam. To jest mój pierwszy temat na tym forum, mam nadzieję, że znajduje się on w dobrym dziale.Mam następujący (złożony) problem.
Jest dom rodzinny w którym mieszka mój ojciec (alkoholik), ... Zobacz wątek
2013.6.15 14:50:27
Działka w spadku
Moja siostra zmarła tragicznie dwadziescia lat temu. Po niej spadek czyli dom i 3 ha pola 1/2 odziedziczyły trzy osoby razem ze mną. Jedna siostra która ma 4/6 sie spisała na mnie, a brat majacy 1/6 ... Zobacz wątek2013.6.14 21:57:11
problem z sąsiadem kłamcą i konfabulantem
Witam ! piszę do Was z problemem takiej treści,posiadam z mężem mały domek,który dostalismy po babci,ma około 80lat,więc wyremontowaliśmy go zmieniliśmy pokrycie dachowe okna istalacje itp. dom ... Zobacz wątek2013.6.14 21:56:48
PITy program 2010 - jaki najlepszy !
Ja polecam pitax.plSprawdzony, poprawne rozliczenia i przyjazny dla użytkownika. ... Zobacz wątek
2013.6.14 16:45:36
mieszkam w budynku należacym do komunalki , jak poprawnie napisać podanie o remont klatki schodowej
mieszkam w budynku należacym do komunalki , jak poprawnie napisać podanie o remont klatki schodowej ? Proszę o wzór,pozdrawiam ... Zobacz wątek2013.6.14 15:25:23
Za próbę zwiększenia alimentów do prokuratora
Czy ojciec za próbę zwiększenia alimentów można podać matkę dzicka do prokuratora za próbę wyłudzenia alimentów. Dodam że nie mogę spotykać się z dzieckiem. ... Zobacz wątek2013.6.14 15:3:18
Ogrodzenie z murem a spiętrzanie wody na działce
WitamSzukam podobnego przypadku od jakiegoś czasu lecz nie znalazłem do tej pory jasnej odpowiedzi na mój problem.
Chodzi o to, żew naszej miejscowości po dużych opadach deszczu woda nie mieści ... Zobacz wątek
2013.6.14 14:23:54
Wynajem samochodu który dzierżawie
Umowa najmu. Skoro znajomy nie ma nic przeciwko. ... Zobacz wątek2013.6.14 10:4:13
jak otrzymać alimenty mimo, ze płaci, ale mało
To że płaci nie oznacza że może płacić więcej. sprawa do sądu o podniesienie kwoty alimentów i tyle. Może pani uznać że alimenty płacone przez ojca dziecka nie wystarczają na jego utrzymanie ... Zobacz wątek2013.6.14 10:2:54
nękanie
Sprawa do kuratora, sprawa do dyrektora ze skargą na brak odpowiedniej reakcji ze strony nauczyciela, skarga na uczennice do dyrektora i żądanie przeniesienia uczennicy do innej klasu lu relegowania ... Zobacz wątek2013.6.14 10:0:2
L4 od dwóch lekarzy
Na moim zdaniem na pewno ci to nie zaszkodzi, tylko po co to? ... Zobacz wątek2013.6.14 9:49:17
Różnica w płacy a płeć
A ja sie zgadzam z stwiedzeniem że są zawody, fizyczny gdzie mężczyzna powinien zarabiać więcje niż kobieta, bo jakość jego pracy jest więszka i kropka. ... Zobacz wątek2013.6.14 9:48:51
Masz inne pytanie do prawnika?