Dni wolne od pracy 2011 - święta w sobotę 2011 ??
Odpowiedzi w temacie ()

Od 2011 r. nie będzie już dni wolnych za święta przypadające w soboty. Spowodowane jest to tym, iż 1 stycznia wchodzi w życie zmieniony kodeks pracy, który ustanawia dniem wolnym od pracy 6 stycznia (święto Trzech Króli). Jednocześnie zlikwidowane zostanie prawo do odbierania wolnego za święta przypadające w sobotę. Jednakże w 2011 roku pracownicy nic na tym nie stracą, gdyż w sobotę przypada tylko jedno święto - Nowy Rok.
Nie znalazłeś odpowiedzi?
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Ile urlopu mi się należy??? Pracuje po 5 godzin dziennie oprócz niedziel?Ile w końcu przysługuje mi urlopu?Jeśli chodzi o lata pracy to jest 9 lat.Moja mama pracuje w przedszkolu na 1/2 i ma 26 dni.Jak (...) czytaj dalej»
-
wypowiedzenie umowy o pracę w trakcie trwania zwolnienia lekarskiego
wypowiedzenie umowy o pracę w trakcie trwania zwolnienia lekarskiego Czy pracownik może wypowiedzieć umowę o pracę w trakcie trwania zwolnienia lekarskiego i czy treść jest zgodna z kodeksem pracy-"wnoszę (...) czytaj dalej»
-
inwentaryzacja a dni wolne 2011 Mam pytanie, w mojej firmie będzie inwentaryzacja od piątku do niedzieli, czy za t a pracę w weekend należy nam się wolne np. za 1 godzine pracy w sobotę, 1,5h kiedy (...) czytaj dalej»
-
Jakie alimenty od bezrobotnego? Jaką wysokość alimentów zasądzi sąd od bezrobotnego młodego faceta, który uchyla się od legalnej pracy? ja w pozwie wpisałam 400zł,bo sama zarabiam 700, ale jak (...) czytaj dalej»
-
dni wolne za swieta mam pytanie czytalem nie dawno że jesli pracodawca nie zmienił kodeksu pracy przed 1 stycznia 2011 to nadal przysługuje dzien wolny za świeto w dzien wolny od pracy, ale mam problem (...) czytaj dalej»
-
czs pracy na pełnym etacie i wynagrodzenie Pracuje jako kierowca autobusu w równoważnym systemie czasu pracy z czasem przerywanym w firmie zatrudniającej około 80 kierowców na pełnym etacie z (...) czytaj dalej»
-
Najniższa krajowa 2011 netto ile wynosi ?? Najniższa krajowa 2011 netto można obliczyć według kwoty brutto, tj. w 2011 roku stawka minimalna brutto wynosi 1386 zł. tak więc: * najniższa krajowa (...) czytaj dalej»
-
dni wolne od pracy 2011 Witam, jeżeli pracuje w systemie dwa dni pracy po 12h i dwa dni wolnego, to czy biorąc urlopu np. 10 dni będę miał wykorzystane tylko 5 dni ? Bo resztę i tak bym miał wolną. (...) czytaj dalej»
-
Dni wolne od pracy 2011 Witam Ile dni wilnych w roku 2011 wolnych od pracy oczywiście?Z góry dziekuję za pomoc czytaj dalej»
-
Dni wolne 2011 Witam w moim zakładzie dniem wolnym jest poniedziałek a nie sobota. Dzięki świętom w sobotę mamy dodatkowy wolny dzień. Szef chce nam zabrać wtedy jeden dzień wolnego.. Chyba nie (...) czytaj dalej»
-
ZAPRZECZENIE OJCOSTWA!!! Jak zaprzeczyć ojcostwu po upływie ustawowym okresie 6 miesięcy?Proszę o pomoc. (sylwek) ...powiem szczerze.... - mozna dobrym argumentem.... - prosze mi w skrocie opisac swoja (...) czytaj dalej»
-
co z alimentami gdy była żona wychodzi ponownie za maz mam pytanie gdyż rozstałem sie z zona płace wysokie alimenty na dwie córki żona wyszła ponownie za mąż czy w związku z tym musze nadal (...) czytaj dalej»
-
Błagam pomóżcie,mam problem z INTRUM JUSTITIA!! Sprawa wyglada następująco,w maju tego roku idea zerwała ze mna umowę,za niepłacenie rachunków za 2 telefony.W lipcu zaczęła wypisywac do mnie (...) czytaj dalej»
-
CZY OSOBA BEZROBOTNA MA OBOWIĄZEK PŁACIĆ ALIMENTY? Mój mąż ma 18-letnie dziecko sprzed naszego małużeństwa (małużeństwo zawarliśmy 10 lat temu). Dotąd płaci regularnie alimenty. Jednak od (...) czytaj dalej»
-
URLOP WYCHOWAWCZY PŁATNY CHCE SIE DOWIEDZIEC JAKTO JEST Z URLOPEM WYCHOWAWCZYM PLATNYM. OD 1 LISTOPADA ZACZYNAM PRACE. TERMIN PORODU MAM NA 8 MARCA WIEC 3,4MIESIACE POPRACUJE. ALE PONOC TRZEBA PRZEPRACOWAC (...) czytaj dalej»
-
Godziny nadliczbowe Witam, Mam pytanie. Za godziny nadliczbowe przysługuje mi wolne, czy mogę to zamienić na wypłatę? W firmie w której pracuje często pracujemy więcej niż osiem godzin dziennie. (...) czytaj dalej»