Książeczka mieszkaniowa 1986-92
Odpowiedzi w temacie (1)

Witam!Posiadam ksiązeczkę mieszkaniową założoną w 1986 roku z zadeklarowanym dziesiecioletnim okresem wplaty, ktory zostal po szesciu latach przerwany.Czy ktoś z Państwa orientuję się czy w tym momencie ta książeczka jest cokolwiek warta i jakie kroki dalej poczynić?
Nie znalazłeś odpowiedzi?

Karzda ksiarzeczka mieszkaniowa ma swoja wartosc. Np.Premie gwarancyjna , pracentyza oszczedzanie. Ale przy wybraniu tej sumy trzeba posiadac 20 % wlasnego kapitalu zainwestowanego w dzielce budowlanej lub przy kupnie mieszkania wlasnosiowego. ARTUR01@gmx.de
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Książeczka mieszkaniowa w spadku
przez: przemek2044 | 2017.2.17 14:19:41
Witam, zostało przeprowadzone postępowanie o stwierdzenie nabycia spadku po małoletniej, zmarłej w 1994 roku. Zakończyło się orzeczeniem nabycia spadku w wysokości 1/4 dla mamy, 1/4 dla taty (...) czytaj dalej»
-
przez: stroszek | 2011.8.29 14:27:57
Witam, posiadam książeczkę mieszkaniową, ale nie wiem czy mogę jeszcze na coś liczyć jeżeli ją zlikwiduje, dużo ludzi mi mówi że to już jest nic nie warte, jak to jest dokładnie? czytaj dalej»
-
Książeczka mieszkaniowa a premia gwarancyjna
przez: Viola | 2006.9.30 12:49:59
Mam pytanie odnośnie tego,na co premia gwarancyjna musi byś wykorzystana?. Mianowicie, czy może być np kupno okien, czy wykończenie wnętrz, czy tylko i wyłącznie zakup działki, domu/mieszkania! (...) czytaj dalej»
-
przez: tbesowiec | 2009.7.4 22:29:58
Ja mam takie pytanie. Zastanawiam się poważnie nad najmem mieszkania z zasobów TBS. Starając się o takie mieszkanie należy wpłacić opłatę 30% wartości mieszkania tzw. partycypację. Czy książeczka (...) czytaj dalej»
-
przez: piotr46 | 2010.5.18 9:22:20
Mam książeczkę mieszkaniową założoną w 1978r, na którą regularnie wpłacałem 300 zł do 1990 r. Po denominacji wyszły z tego jakieś grosze. Czy mogę ubiegać się o rewaloryzację? Z góry (...) czytaj dalej»