Rejestracja kasy fiskalnej 2012
Odpowiedzi w temacie (2)

Witam. Mam pytanie dotyczące rejestracji kasy fiskalnej, czy w sklepie gdzie kupuje kase pomogą mi ja zarejestrować?? Jakie błędy przy rejestracji sie robi najczesciej?
Nie znalazłeś odpowiedzi?

najczestsze błedy to : brak podpisu użytkownika kasy, błędne miejsce (adres) instalacji kasy rejestrującej, błędy w numerze unikatowym oraz fabrycznym kas rejestrujących, błędna data fiskalizacji kasy

pomoc pracowników organów podatkowych
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
co grozi za brak kasy fiskalnej?!
przez: gigancik | 2011.5.31 8:47:20
No ja słyszałem, że są poważne. ponoć jak podatnik nie instaluje kasy fiskalnej to traci prawo do odliczenia części podatku VAT. Do tego są jeszcze kary grzywny z kodeksu karnego skarbowego. A (...) czytaj dalej»
-
przez: Lewap | 2011.7.27 17:36:15
Czy w przypadku uruchomienia kasy fiskalnej (jedynie z powodu sprzedaży alkoholu) w jednej lokalizacji, mimo spełnienia warunku rozliczenia sprzedaży za pośrednictwem konta bankowego i braku przekroczenia (...) czytaj dalej»
-
przez: dzulia33 | 2011.7.28 13:45:14
Z takiego krótszego czasu na przechowywanie paragonów nie mogą korzystac firmy które posiadaja paragony elektroniczne. czytaj dalej»
-
Kasy fiskalne 2013 - nowe zasady.
przez: barbara383 | 2012.8.24 10:50:7
UWAGA!! Wszyscy przedsiębiorcy, których miesięczne obroty wynoszą około 1 667 zł. Od 2013 roku bede musieli uzywac kasy fiskalnej. czytaj dalej»
-
Zmiana kasy fiskalnej - kto mi za to zapłaci?
przez: RadekG | 2010.12.21 13:21:46
Zakup kasy daje możliwość: odliczenie podatku VAT zawartego w cenie kasy, zaliczenie wydatku do kosztów uzyskania przychodów oraz dodatkowa ulga VAT na zakup kasy fiskalnej - (...) czytaj dalej»