vat 2011 zmiany
Odpowiedzi w temacie ()

Nowych przepisów w ustawie o VAT jest naprawdę dużo. Do najistotniejszych zmian, jakie ustawodawca wprowadził do sytemu VAT zaliczają się: * Zmiany w zakresie stawek VAT. * Dostosowanie przepisów ustawy o VAT do PKWiU 2008. * Zmiany dotyczące zwolnienia przedmiotowego od VAT. * Zmiany w odliczaniu podatku naliczonego z tytułu nabycia samochodów i paliwa do ich napędu. * Zmiany w zakresie fakturowania elektronicznego i wystawianie zbiorczych faktur korygujących przy rabatach ?okresowych?. * Zmiany w zakresie stosowania stawki 0%. * Zmiany w zakresie kas rejestrujących.
Nie znalazłeś odpowiedzi?
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Urlopy 2011- zmiany
Witam Mam pytanie jakie zmiany w urlopach w roku 2011?Z góry dziekuje za wszelkie informacje czytaj dalej»
-
Zmiany OFE rok 2011
Witam jakie zmiany w OFE w roku 2011?Za wszelkie inforamcje z góry dziekuję. Pozdrawiam czytaj dalej»
-
Ulga prorodzinna 2011 - zmiany ?!
Przewidziane są jakieś zmiany w kwestii ulgi prorodzinnej na rok 2011 w stosunku do zeszłego roku?? z góry dziękuję za odpowiedź! czytaj dalej»
-
Renty 2011-zmiany
Witam Mam pytanie czy sa jakieś zmiany jeśli chodzi o renty w 2011 czy zmieniły sie kryteria otrzymania?Z góry dziękuję za pomoc czytaj dalej»
-
PKD w 2011 roku - zmiany ???
Mam pytanie; czy od 01.01.2011 roku są jakieś zmiany jeśli chodzi o PKD?? z góry dziękuję za odpowiedź! czytaj dalej»
-
Zmiany dla kierowców 2011
Jakie zmiany czekają na kierowców w 2011 roku?? z góry dziękuję za odpowiedź! czytaj dalej»
-
Zmiany w kodeksie pracy -2011
Witam Mam pytanie czy są jakies zmiany jeśli chodzi o kodeks pracy w nowym roku 2011 jeśli macie potwierdzone informacje prosze piszcie z góry dziękuję czytaj dalej»
-
ZUS 2011 - zmiany ?!
Jakie obowiązki ciążą na płatniku składek na ubezpieczenia społeczne? Jakie składki wynagrodzeń pracowników są wyłączone z podstawy wymiaru składek na ubezpieczenie społeczne? Jakie wprowadzono (...) czytaj dalej»
-
Zmiany w OC 2011
Witam Jakie zmiany w ubezpieczeniach OC? Gdzie znajde informacje na ten temat?Z góry dziekuje wszystkim za odpowiedzi czytaj dalej»
-
skala podatkowa 2011
Witam Jaka sklala podatkwoa w roku 2011?Jakie zmiany?Z góry dziękuję za informacje czytaj dalej»