Forum prawne (strona 156)
Zwlekaja ze zwrotem pieniedzy za telefon - co robic ?
Witam, rok temu w czerwcu zamowilam telefon z Chin przez allegro,prYszedl po 3 miesiacach zepsuty wiec zazadalam wymiany na nowy ,niestety nowy znow okazal sie z wada,napisalam wiec o zwrot pieniedzy poniewaz ... Zobacz wątek2017.5.4 12:39:40
Zwolnienie ciąża komisja ZUS
Witajcie :)Proszę o radę. Zostałam wezwana na komisję ZUS przebywając na zwolnieniu psychiatrycznym. Jestem tydzień przed komisja i dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Co mam robić? Czy ... Zobacz wątek
2017.5.4 12:39:23
Praca w kancelarii prawnej - LEGNICA
Kancelaria Prawna Król i Wspólnicy z siedzibą w Legnicy zatrudni aplikantów adwokackich i radcowskich oraz osoby z wykształceniem prawniczym.Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV na adres: ... Zobacz wątek
2017.5.4 11:36:15
Długi ojca
Witam. Mój ojciec ma długi ok. 80 tyś. Komornik siadł mu na konto. Tata posiada gospodarstwo na którym ponoć nie ma komornika. Czy ojciec może mi to przepisać teraz bez długów(gospodarstwo nie ... Zobacz wątek2017.5.3 12:49:58
odmowa księgowania faktury
Witam,Da się wyciągnąć coś takiego ?
http://www.external.com.pl/pismo27042017.pdf
Ile by to kosztowało ?
Pozdrawiam ... Zobacz wątek
2017.5.3 11:30:6
czy czterech komorniuków może zająć konto
Szkoda że my prawnicy takim ludziom jak Pani pomagamy. Oszustom i kłamczuchom. ... Zobacz wątek2017.5.3 6:30:45
Szkola
Witam , dostałem kuratora sądowego , na ostatniej wizycie podpisywalem kontrakt z kuratorem , nadal nie wypelnialem moich obowiązków Noe chodziłem do sql itd.. od podpisania kontraktu minął miesiąc ... Zobacz wątek2017.5.2 22:34:46
Zameldowanie po smierci meza
Witam , chciałam zaptac czy mogę się zameldować po śmierci męża w domu który pozostał po nim . Był on jednym właścicielem , a teraz ja i moje dzieci jesteśmy jego spadkobiercami z tym że ... Zobacz wątek2017.5.2 12:7:26
Umowa przyjęcia pojazdu i zlecenie naprawy powypadkowej
Witam,założyłem ten wątek, ponieważ bliska mi osoba brała udział w wypadku samochodowym. Osoba ta jako kierowca samochodu osobowego była niewinna, pełną winę za zdarzenie drogowy ponosi ... Zobacz wątek
2017.5.2 10:19:15
prawo spółdzielcze a akt notarialny
Bzdura. Ja miałam taką sytuację. Dług idzie za właścicielem a nie za mieszkaniem. Poprzednik ma uregulować wszystko a nie Pan. Proszę nie dać się wrobić. Spółdzielni nie chce się szukać ... Zobacz wątek2017.5.1 5:31:32
Problem z deweloperem skarpa
Witam ,bardzo proszę o pomoc nie wiem co mam robić.
Jak ktoś widział tego posta na innym forum to bardzo przepraszam ale umieszczam go na kilku forach bo bardzo zależy mi na szybkim rozwiązaniu ... Zobacz wątek
2017.4.30 9:38:45
Wypowiedzenie warunków umowy o pracę.
Przepraszam z góry, jeśli piszę to w złym dziale.Witam, mam pytanie. Czy mając umowę o pracę na czas nieokreślony w tej samej firmie (pracuję już w niej 3 lata) pracodawca ma prawo zmienić ... Zobacz wątek
2017.4.29 20:59:19
Wypowiedzenie umowy o pracę na czas określony a ciąża
Witam, otóż dwa dni temu dowiedziałam się o tym, ze jestem w ciąży. Umowę mam na czas określony do końca czerwca. Złożyłam jednak wypowiedzenie umowy o pracę kilka dni temu z propozycją rozwiązania ... Zobacz wątek2017.4.28 22:1:55
Niezapłacenie za towar
Witam pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się zakupić towar przed sprawdzeniem opinii sklepu. Wygląda na to że od razu miałem pecha(strona to e-markowi.pl). Ale do rzeczy zamówiłem buty z zapłatą ... Zobacz wątek2017.4.28 18:50:26
wspólny zepsuty samochód
WitamMam problem pod tytułem wspólny zepsuty samochód który chcę naprawić.
Jestem po rozwodzie ale podziału majątku jeszcze nie było . Czy jeżeli dojdzie do podziału majątku będzie brany ... Zobacz wątek
2017.4.28 18:23:38
2017.4.28 0:53:50
alimenty i ustalenie ojcostwa
Witam mam pytanie toczy mi sie sprawa w sadzie o ustalenie ojcostwa i alimenty. Sprawa sie toczy juz jakis czas poniewasz nie utrzymujemy kontaktu a on przebywa w angli nie stawial sie na sprawy nie bylo ... Zobacz wątek2017.4.27 22:35:57
Umowa a rękojmia ds. rzeczy używanych.
Zakupiłem samochód od osoby fizycznej. Oczywiście samochód okazał się wadliwy. Wada występowała już w 2 tygodniu na piewszej umowie, tzw. próbnej.Jednakże przy sporządzonej drugiej umowie, ... Zobacz wątek
2017.4.27 20:28:33
Co poradzić na zdradzającego faceta?
Ja się nie patyczkowałam z delikwentem, puki żelazo gorące, udałam się do prawnika mojej znajomej z polecenia pana Wojciecha J. Chmuraka. Jestem ze Szczecina, prawników jest wielu ale ostrzegam ... Zobacz wątek2017.4.26 15:26:57
Wspólnota mieszkaniowa
Witam po zdjeciu rusztowania uszkodzono rynne od roku leje sie woda po moich oknach sprawe zglaszalem otrzymalem odpowiedz bendzie naprawione razem z remontem dachu jestem bezsilny z arogancja.... Zobacz wątek
2017.4.26 15:10:29
Rozszerzenie dzialalnosci
Witam!Mam pytania dotyczace rozszerzenia dzialalnosci. Mieszkam w Szkocji od paru lat, posiadam w tym kraju dom i pracuje na pelny etat odprowadzajac podatki i ubezpieczenie. Mam zalozona rowniez dzialalnosc, ... Zobacz wątek
2017.4.26 14:50:39
KOMORNIK - JAKIE OBOWIĄZUJĄ GO TERMINY ?
Mam problem tego typu ze mam blokade na kacie komornik je zablokował . Na to kato wpłynoł kredyt zaciagniety przez moja babcie i ani ja ani babcia nie mozemy go wypłacic co zrobic ... Zobacz wątek2017.4.26 12:57:7
2017.4.26 12:54:8
Komu chcecie przekazać 1% podatku?
Ja co roku przekazuję na Fundację Spełnionych Marzeń. Wystarczy znać KRS i wpisać w odpowiednia rubrykę ... Zobacz wątek2017.4.26 7:9:11
Umowa pośrednictwa w nabyciu nieruchomosci
Witam. Jakiś czas temu byłem oglądać mieszkanie które jest sprzedawane przez pośrednika. Tam dostałem do podpisania w.w umowę. Do czego ta umowa mnie zobowiązuje? Nie jest to umowa zobowiązująca ... Zobacz wątek2017.4.25 20:46:29
Komu bedzie należało się mieszkanie
WitamMam takie pytanie dotyczące mieszkania którego właścicielami po 50% byli moi rodzice. W tym roku tato zmarł to kto ma prawo do mieszkania w pierwszej kolejności bo jestem ja jedna z córek ... Zobacz wątek
2017.4.25 20:23:30
Podejrzenie wjazdu do lasu i wezwanie do nadleśnictwa
Witam2 tygodnie temu wraz z kolegami wjechaliśmy do lasu na crossach jeździliśmy po drogach, nie niszczylismy ściółki itp. Jadąc zaczęła nas gonić straż lesna. Każdy z nas uciekl, mieliśmy ... Zobacz wątek
2017.4.25 17:8:2
opieka naprzemienna a alimenty
U nas często jest opieka naprzemienna, choć oficjanie dziecko jest u mnie, ale maż chce sie nim zajmowac, wiec jak ma wolne to go bierze. kiedys obliczylam ze zazwyczaj 10 dni jest u niego a 20 u mnie, ... Zobacz wątek2017.4.25 12:51:35
ile może wynieść kwota alimentów
A ile Ci wyszlo kosztow utrzymania dziecka? zazwyczaj sad zasadza polowe tych kosztow. U mnie bylo inaczej, ale mialam prawnika (polecam panią Joannę Wojas-Pawlak z Gliwic :)) i moj ex łoży 70% kosztów ... Zobacz wątek95 odpowiedzi | Strony: 1 2
2017.4.25 12:41:3
Alimenty na dorosłe dziecko
Mam pełnoletniego syna uczącego sie i córkę w wieku 5 lat. Miesiac temu dostalam wyrok. Na kazde po 800 zl, wiec chyba malo placisz. Z tym, ze ja mialam dobrego adwokata z Legaleo z Gliwic ... Zobacz wątek109 odpowiedzi | Strony: 1 2 3
2017.4.25 12:38:18
Windykacja z Firmą 3BA w Krakowie i Terenie Całego Kraju
Ja przy windykacji długów od moich dłużników korzystałem z usług adwokat Karoliny Liszki z GP Kancelarii. Należności zostały wyegzekwowane co do grosza wraz z odsetkami. Jedna sprawa skończyła ... Zobacz wątek2017.4.25 12:17:47
Polisolokata Allianz w Getin Bank
Witam serdecznie jak większość osób dałem się nabrać na polisę inwestycyjną. Poszedłem do banku założyć lokatę a wyszedłem nieświadomy z poliso lokatą? o tym dowiedziałem się po jakimś ... Zobacz wątek2017.4.24 12:39:45
Gmina "wyrzuca" dotychczasowych lokatorów z byłych mieszkań zakładowych
Zapytaj u mec. Dariusza Staniszewskiego ... Zobacz wątek2017.4.24 12:26:46
Zwrot samochodu
Witam. Kilka dni temu zamieniłem się swoim samochodem za inny samochód na umowy kupna sprzedaży. Na sprzedaży mojego auta widniała kwota 1000 zł, a na umówię drugiego Pana 3000. Kupujący ode ... Zobacz wątek2017.4.24 7:42:31
Wyrok w zawieszeniu w Polsce wyjazd za granice kraju dokonanie kolejnego przestępstwa
Witaj !Z tego co zrozumiałem, masz kontaktować się z kuratorem, tutaj masz największy problem, jeśli będziesz odsiadywał wyrok w Anglii, nie powinno to wpłynąć na twój wyrok w Polsce, chyba ... Zobacz wątek
2017.4.23 9:1:6
Zrobiłam aborcję, moja matka chce donieść na policję
Drogi Michale, można potępiać czyn dla siebie samego, ale nikt nie ma prawa potępiać innego człowieka lub nawet oceniać. Tego próbował nauczyć na Chrystus i o tym również ostatnio przypomina ... Zobacz wątek2017.4.23 8:29:17
2017.4.22 22:8:26
Komornik przy 1/4 etatu i alimentach
Alimenty i 500+ są całkowicie wolne od zajęć komorniczych więc nie ma prawa tego zająć. Musisz zgłosić to do niego najlepiej z wydrukiem z banku gdzie widnieją wpływy z tych tytułów. Jak nie ... Zobacz wątek2017.4.22 12:22:36
Praca w wojsku a sprawa w sadzie
Witam , chciałem się dowiedzieć czy mając sprawę w sądzie, która trwa już od 6 lat i nic się nie zmienia od tego czasu , cały czas są przekładane rozprawy . Czy mam szansę dostać się służb ... Zobacz wątek2017.4.22 12:22:24
2017.4.21 19:25:43
Zmiana nazwiska dziecka na nazwisko ojca
Dzień dobry,były partner musi wykazać, że zmiana nazwiska dziecka jest zgodna z jego dobrem, a to wydaje się wątpliwe. Niemniej powinna Pani odpowiedzieć na wniosek. Ponadto, jeśli ojciec dziecka ... Zobacz wątek
2017.4.21 18:20:17
moja własność z domu byłej
Dzień dobry,proszę wysłać do byłej partnerki oficjalne wezwanie do wydania Pana rzeczy pod rygorem skierowania sprawy do sądu.
Pozdrawiam
adwokat Bernadetta Parusińska-Ulewicz ... Zobacz wątek
2017.4.21 18:16:30
Uzyskanie informacji od likwidatora spółki
Dzień dobry,proszę zadzwonić najpierw do sądu i likwidatora oraz sprawdzić informacje w Monitorze Sądowym i Gospodarczym.
Pozdrawiam
adwokat Bernadetta Parusińska-Ulewicz
ulewicz.kancelaria@onet.eu ... Zobacz wątek
2017.4.21 18:13:16
Wymiana okien
Witam sześć lat temu kupiłam mieszkanie w bloku w kuchni było drewniane dwuskrzydłowe okno, tego roku złożyłam wniosek o wymianę na plastikowe ale takie samo ..spółdzielnia zgodziła się na ... Zobacz wątek2017.4.21 17:48:22
kancelaria prawna podatki warszwa
Prowadzę niewielki biznes, który od jakiegoś czasu dosyć prężnie zaczął się rozwijać. jednak wydaje mi sie, że doszedłem do takiego momentu, gdzie dalszy rozwój nie będzie możliwy bez poczynienia ... Zobacz wątek2017.4.21 14:59:45
nie wywiązanie się z umowy najmu
Widze kolega wyzej sie zesrał jak typowy cebulak . Po pierwsze Nie wiesz czym Pytający się kieruje rezygnując z wynajecia mieszaknia napisał tylko ze postanowił wrócić i chce miesiąc wcześniej ... Zobacz wątek2017.4.20 23:4:41
urlop wychowawczy - dyrekcja chce zmienić umowę na pół etatu...
Bardzo proszę o informację czy w czasie urlopu wychowawczego dyrekcja szkoły może wymagać ode mnie podpisania zmiany umowy z pełnego etatu na niepełny, wyjaśniając że moje godziny się już prawie ... Zobacz wątek2017.4.20 19:50:3
Wcześniejsza spłata kredytu hipotecznego
Witam! Etiopia, pożyczkę możesz spłacić w każdej chwili od momentu jej otrzymania. Wcześniejsza spłata pożyczki w Wonga.com powoduje zmniejszenie prowizji za niewykorzystany okres pożyczki. Pożyczkę ... Zobacz wątek2017.4.20 18:50:24
Jakie prawa po ustlenieu ojcostwa w czasie ciązy ma ojciec
Czy po ustaleniu ojcostwa w czasie ciazy bede miał prawo do ingerowania w zachowanie byłej partnerki np zeby dbała o siebie w ciązy i nie zazywałą narkotyków dlamnie to jest bardzo wazne prosze ... Zobacz wątek2017.4.20 16:49:27
Ustalenie ojcostwa w czasie ciąży
Czy po ustaleniu ojcostwa w czasie ciazy bede miał prawo do ingerowania w zachowanie byłej partnerki np zeby dbała o siebie w ciązy i nie zazywałą narkotyków dlamnie to jest bardzo wazne prosze ... Zobacz wątek2017.4.20 16:19:59
Masz inne pytanie do prawnika?