Forum prawne (strona 160)
Mieszkanie w dyspozycji policji
A ja mam inne pytanie norma mieszkaniowa to 7-10m co to znaczy dlaczego są "widełki" skoro nie mogę przekroczyć 7m (mam 7,14m) a jak bym miał 11m to należała by mi się dopłata? ... Zobacz wątek2017.3.16 11:15:5
Auto z niemiec na moje dane - obowiazek zapłacenia akcyzy ?
witamzakupilem auto w niemczech na czerwonych tablichach wiec dokumenty sa wpisane na mnie.
niestety wychodza kolosalne koszta akcyzy wzgledem tego auto zarejestruje w innym kraju.
chce wyslac ... Zobacz wątek
2017.3.15 20:6:48
zaległe alimenty - jak je wyegzekwować
mam pytanie które mnie bardzo nurtuje...ostatnio dzwonił do mnie ojciec dzieci
który ma zasadzone alimenty ale ich nie
płaci... i dopiero od tego miesiąca będzie
wypłacał je fundusz alimentacyjny. ... Zobacz wątek
105 odpowiedzi | Strony: 1 2 3
2017.3.15 19:28:18
Przedawnienie mandatu komunikacyjnego a zatrzymanie windykacji
WitamDostałem pismo o zajęciu komorniczym z pracy.
Tytuł wykonawczy z 2004.02 roku czyli mandat dotyczy tamtych lat a mamy 2017 rok.
Czy on sprawa jest przedawniona?Czy mogę zatrzymać egzekucje ... Zobacz wątek
2017.3.15 18:34:56
Upadlosc gospodarcza
Witam.chciałbym złożyć sprawę do sądu o upadłość gospodarcza.jakie papiery powinienem mieć aby taki wniosek/pozew złożyć?mam tylko nakazy sciagalnosci przez komornika,które otrzymałem ja ... Zobacz wątek2017.3.15 15:36:27
zmiana w grafiku pracy
Witam.Od dziś przebywam na zwolnieniu lekarskim z powodu choroby, pracodawca został poinformowany przeze mnie o nieobecności wczoraj. Dzisiaj została wysłana mi smsem informacja o zmianie w grafiku ... Zobacz wątek
2017.3.15 11:47:29
Wydanie wyroku zgodnie z art 335 par 1 kpk
ncutx online pharmacy no prescriptionuplacesk canadian pharmacy ... Zobacz wątek
2017.3.15 0:23:51
Oskarżenie oszustwa z art. 286.1kk - pomocy!!
hej, jak to jeszcze aktualne , to polecam kontakt z adwokatem Kamilem Kalicińskim, bo on mi kiedyś pomógł, też miałem zarzut oszustwa, wszysko jest już ok ... Zobacz wątek2017.3.14 17:28:47
Usunięcie danych z bazy danych.
Czy mogę domagać się usunięcia z jakiejś bazy danych (np. katalogu stron/katalogu domen) zagregowanych danych o mojej prywatnej stronie internetowej (np. blogu) na drodze prawnej i na jakiej podstawie ... Zobacz wątek2017.3.14 14:4:34
2017.3.14 12:51:50
Darmowy bilet miesięczny do pracy.
Witam. Wczoraj po 6 miesiącach pracy odbierając kwitek" z wypłaty zauważyłem że nie jest mi potrącane za bilet miesięczny na przewóz którym jeżdżę od 6 miesięcy. Sprawdziłem resztę kwitków ... Zobacz wątek2017.3.14 11:9:48
Współwłasność samochodu, a spłacanie współwłaściciela.
Witam. Mam samochód, którego głównym właścicielem jest ojciec. Ostatnio w wyniku sporej kłótni powiedział mi, że da mi pieniądze za równowartość samochodu i nie będę już jego posiadaczem. ... Zobacz wątek2017.3.14 0:18:34
Składka ZUS, a PIT
Witajcie, mam proste pytanie dotyczące rozliczenia podatkowego. W grudniu 2016 założyłem działalność gospodarczą. Płaciłem tylko ubezpieczenie zdrowotne. Kreator rozliczeniowy pyta mnie o sumę ... Zobacz wątek2017.3.13 22:37:19
Stypendium rektora na studiach II stopnia
Dzień dobry, będę bardzo wdzięczna za informacje odnośnie stypendium rektora dla studentów studiów II stopnia. Według ustawy" O przyznanie stypendium rektora dla najlepszych studentów lub stypendium ... Zobacz wątek2017.3.13 22:10:4
Witam mam pytanie a mianowicie czy w tytule przelewu moze sie znalesc doslownie wszystko np \\\" haracz\\\",
Witam mam pytanie a mianowicie czy w tytule przelewu moze sie znalesc doslownie wszystko np \" haracz\", \"przelew za kokaine\" ibtym podobne czy ktos z tego tytulu moze miec problemy ? Chodz to tylko ... Zobacz wątek2017.3.13 21:52:32
Zwrot kosztów dojazdu do sadu
WitamMam pytanie odnośnie potrzebnych dokumentów do otrzymania zwrotów kosztów dojazdu do sądu powrotu diety i otrzymania strat poniesionych przez nie wykonywanie pracy. Mam własną działalność ... Zobacz wątek
2017.3.13 21:36:23
Stypendium rektora na studiach II stopnia
Dzień dobry, będę bardzo wdzięczna za informacje odnośnie stypendium rektora dla studentów studiów II stopnia. Według ustawy" O przyznanie stypendium rektora dla najlepszych studentów lub stypendium ... Zobacz wątek2017.3.13 21:31:56
Służebność mieszkania
Z tego co mi wiadomo to babka ma obowiazek placenia za swoje rachunki byloby inaczej gdyby miala sluzebność osobista. ... Zobacz wątek2017.3.13 20:15:46
wolne za święto w poniedziałek
Jeżeli masz wolny wtorek zamiast poniedziałku - a tak z tego wynika to raczej zadne dodatkowe wolne Ci nie powinno przysługiwać. ... Zobacz wątek2017.3.13 13:7:42
Powierzenie opieki nad dzieckiem
Witam. Chcialabym sie dowiedziec czym sie rozni opieka biezaca nad dzieckiem a rodzina zastepcza? Moj tata wychowuje corke 5 letnia jest samotnym ojcem, ale z przyczyn zdrowotnych i podeszlego wieku nie ... Zobacz wątek2017.3.13 12:49:59
Zakładanie i przekształcanie spółek
Znacie może jakichś specjalistów z Wrocławia lub też z województwa dolnośląskliego, który zajmuje sie tworzeniem i przekształcaniem spółek? Wiele osób poleca mi Doradztwo Podatkowe Romana ... Zobacz wątek2017.3.13 12:49:26
oczernianie i wypisywanie fałszywe historii na kogoś
Witam. Co grozi osobie, która publicznie mnie oczerniła na Facebooku? WYSYŁAM TREŚĆ TEGO CO NAPISAŁA I TO JEST WSZYSTKO NIE PRAWDA."Witam, nie pozdrawiam XYZ którą cały Kołobrzeg zapewne ... Zobacz wątek
2017.3.13 11:27:25
problem z wynagrodzeniem
Witam. Posiadam umowę o pracę na czas określony-2 lata.Wynagrodzenie wynosi 2000 brutto natomiast netto otrzymuje 1372 zł . Czy mogę otrzymywać takie wynagrodzenie? Osobiście uważam że coś jest ... Zobacz wątek2017.3.13 10:16:56
Zmiana nazwisa przez Sąd-podwojne nazwisko
Witam. Moja sprawa wyglada następująco. Mam 6 letnie dziecko z poprzedniego, nieformalnego zwiazku. Posiada on nazwisko ojca biologicznego. W maju wychodzę za mąż. Chcialabym by dziecko npsilo nazwisko ... Zobacz wątek2017.3.13 7:6:21
Koniec okresu próbnego PROBLEM
Po upływie umowy na okres próbny która się skończyła zostałem dopuszczony do stanowiska pracy. Szefa nie ma na miejscu i odwiedza nas 1 na 3 miesiące. Posiadamy jego narzędzie pracy w postaci ... Zobacz wątek2017.3.12 22:53:53
Bardzo proszę o pomoc - Strona przedmiotowa przestępstwa
Witam, poszukuję kogoś (prawnika lub kogoś znającego się na prawie) kto będzie umiał pomóc mi (oczywiście odpłatnie) w opisaniu strony przedmiotowej przestępstwa z art. 173KK. Kontakt tutaj ... Zobacz wątek2017.3.12 17:58:4
Strona przedmiotowa przestępstwa - pomoc
Witam, poszukuję kogoś (prawnika lub kogoś znającego się na prawie) kto będzie umiał pomóc mi (oczywiście odpłatnie) w opisaniu strony przedmiotowej przestępstwa z art. 173KK. Kontakt tutaj ... Zobacz wątek2017.3.12 17:55:59
Wymiana okien przez wspólnotę
W lato w moim bloku została przeprowadzona wymiana okien, w której nie uczestniczyłem. Mam pytanie czy mogę oczekiwać od wspólnoty wypłacenia kwoty związanej z wymianą okien lub jakiejś innej ... Zobacz wątek2017.3.12 15:14:42
Nadbudowa domu na terenie rodziców narzeczonej, a prawo własności.
Dzien dobry,Piszę w sprawie prawa własności do części nieruchomości i gruntu. Chciałabym wybudować drugie piętro u rodziców(rodzice mają działkę na własność). Czy będę miała do niego ... Zobacz wątek
2017.3.12 12:47:2
Problem z kupującym
Witam jako osoba prywatna sprzedaje różne rzeczy na portalu aukcyjnym olx nie dawno sprzedałem 2 telefony oczywiście z usterkami1 telefon miał problem z włączeniem się bo samoczynnie resetował ... Zobacz wątek
2017.3.12 11:56:36
Prosze o szybka pimoc. Bardzo pulne
Witam. Instytucja finansowa mnie oszukala.Firma wziela oplate przygotowawcza i nieudzielila kredytu.Jestem ofiara. Mam zeznawac w tej sprawie na policji.To glosna sprawa w Gdansku. Ta firma to SKARBIEC. ... Zobacz wątek2017.3.12 11:45:41
Deweloper nie wywiązał się z projektu zagospodarowania terenu
Dzień dobry,Sytuacja wygląda następująco:
W projekcie zagospodarowania terenu, który jest dołączany przy zakupie mieszkania widnieje, że dla budynku, w którym zakupiłem mieszkanie, powinno ... Zobacz wątek
2017.3.12 11:18:25
mieszkanie z hipoteką darowizna a małżeństwo
Czy potrzebujesz pożyczki na rozpoczęcie działalności gospodarczej lub wyczyścić swoje rachunki? Czy chcesz rozwiązać problemy finansowe? Oferujemy pożyczki z małych stóp procentowych Złóż ... Zobacz wątek2017.3.11 23:53:10
Tatuaż
Witam, pierwszy raz korzystam z tego typu porady. Mamy z mężem pewien problem, prowadzimy salon urody z tatuażem. Sprawa wygląda tak,miesiąc temu mąż wykonywał dwa tatuaże, po wykonaniu obie klientki ... Zobacz wątek2017.3.11 21:49:29
Rezygnacja ze szkoły muzycznej
Witam,W styczniu złożyłem wypowiedzenie umowy w szkole muzycznej z zachowaniem okresu wypowiedzenia z powodu braku środków na opłacanie czesnego. Po tygodniu nauczcielka zaproponowała zmniejszenie ... Zobacz wątek
2017.3.11 19:49:53
Akt notarialny miesiąc przed przekazaniem kluczy
Kupujemy z żoną mieszkanie obciążone hipoteką.Bierzemy na zakup kredyt z MDM.
W umowie przedwstępnej umówiliśmy się, że zbywcy opuszczą mieszkanie po 6tyg. od podpisania aktu notarialnego, ... Zobacz wątek
2017.3.11 16:17:28
Hotel - kto odpowiada za gości?
Witam,W hotelu w którym pracuję wydarzyła się następująca sytuacja: Recepcjonista przyjmujący gościa nie poprosił zagranicznego gościa o zapłatę z góry, kierując się zasadą "rezerwacji ... Zobacz wątek
2017.3.11 12:32:9
Wysokość alimentów
Witam była partenrka chce mnie pozwać o alimenty.Tylko ,ze opiekujemy się dzieckiem po polowie. Nie chce opieki naprzemiennie ale z perspekryzysem tak to wygląda. Ja ponoszenia koszty utrzymania dziecka ... Zobacz wątek2017.3.11 8:49:41
działka rolno uprawowa z budynkiem - młyn gospodarczy a działalność gospodarcza - warsztat samochodowy
Witam. zastanawiam się nad kupnem działki z budynkiem -działka rolno uprawowa budynek młyn gospodarczy
czy jest możliwość podjęcia legalnej działalności gospodarczej - warsztat samochodowy ... Zobacz wątek
2017.3.10 21:26:50
Nowy lokator glowny
Witam proszę o podpowiedz w następującej sytuacji . Maz jest zameldowany z ciocia i dziadkiem natomiast jest czasowo wymeldowany , niedawno zmarła główną lokatorka tego mieszkania czyli babcia męża ... Zobacz wątek2017.3.10 19:23:10
Towar z chin - wystarczy faktura od chińczyka?
Sprowadzanie towaru z chin i sprzedaż w Polsce. Wystarczy że chińczyk wystawi mi fakturę i będę to mógł legalnie sprzedawać czy muszą mi w urzędzie celnym naliczyć vat i cło? Nie wiem czy ... Zobacz wątek2017.3.10 18:40:22
rezygnacja ze studiów
Witam serdeczniemam pewien problem z uczelnią, a mianowicie postanowiłem nie zaczynać drugiego semestru studiów z powodu brak pieniędzy na opłacanie
Żeby wypisać się z listy studentów należy ... Zobacz wątek
2017.3.10 15:28:45
Kazus - kontrola
Czy ktoś mógłby pomóc rozwiązać ten kazus, nie wiem jak go ugryźćW przedsiębiorstwie X rozpoczęła się inspekcja prowadzona przez grupę kontrolerów z Urzędu Komunikacji Elektronicznej. ... Zobacz wątek
2017.3.10 13:2:17
Przychód materialny
Witam. mam pewnien problem a mianowicie, napisał do mnie Maciej Kołodziejczyk z Google, że mam nieprawidłowości na swojej witrynie, że sztuczny ruch mam i zgłoszone to zostanie do prokuratury bądź ... Zobacz wątek2017.3.10 4:54:2
Prace społeczne, a praca w policji
Witam.Mianowicie mam taki problem iż gdy byłem młody dopuściłem się czynu za który sąd skazał mnie na prace społeczne. Obecnie studiuje Socjologie Grup Dyspozycyjnych. Jestem juz na ostatnim ... Zobacz wątek
2017.3.9 10:35:1
Sprzedaż produktów ogrodniczych-w jaki sposób rozliczać?
Witam.Od niedawna posiadam gospodarstwo ogrodnicze produkujące m.in owoce borówki.Chciałbym w tym roku sprzedać swoje plony np. do hurtowni lub prosto do jakiegoś sklepu.Problem mój jest taki że ... Zobacz wątek
2017.3.8 20:20:51
przepisanie domu
Mam pytanie , moja zona ma w spadku dom i placi alimeny , moje pytanie brzmi tak czy jak przepisze na siebie dom to siadzie na nia komornik za zalegle alimenty czyli na chipoteke ... Zobacz wątek2017.3.8 16:2:58
2017.3.8 13:28:13
Legitymacja prasowa
Jezu, jak was ludzie czytam, to ręce opadają. Zmieńcie branżę, bo ta was ewidentnie przerasta. ... Zobacz wątek2017.3.8 11:51:45
Mieszkanie na licytacji komorniczej z lokatorami
Sprzedano mieszkanie na licytacji komorniczej,jest już udzielenie przybicia.Mieszkam w nim z małoletnim synem nie mam gdzie się podziać a nie chciałbym robić kłopotu nowemu właścicielowi.Co mam ... Zobacz wątek2017.3.8 11:12:41
Masz inne pytanie do prawnika?