Forum prawne (strona 186)
Witam mam pytanie czy zołnierzowi na praktykach zawodowych przed odejsciem z wojska nalezy sie rozłąkowe
Witam mam pytanie czy zołnierzowi na praktykach zawodowych przed odejsciem z wojska nalezy sie rozłąkowe ,praktyki odbywają sie 320km od miejsca zamieszkania żołnierza i rodziny ... Zobacz wątek2016.4.12 12:12:19
Czy mam prawo odstąpić od umowy ?
Dzień dobry,chętnie pomogę w zgłoszeniu reklamacji. W razie zainteresowania ofertą zapraszam do kontaktu mailowego pod adresem: ulewicz.kancelaria@onet.eu celem ustalenia szczegółów realizacji ... Zobacz wątek
2016.4.12 10:1:9
Bank PEKAO odmawia wypłaty spadku
Dzień dobry,jeśli jest Pan zainteresowany poradą w tej sprawie, chętnie pomogę. Zapraszam do kontaktu mailowego pod adresem: ulewicz.kancelaria@onet.eu celem ustalenia szczegółów realizacji zlecenia. ... Zobacz wątek
2016.4.11 21:11:32
komornik zajol cala moja wyplate na umowe zlecenie ale pracuje poza dommem w delegacji
komornik zajol cala moja wyplate na umowe zlecenie ale pracuje poza dommem w delegacji ... Zobacz wątek2016.4.11 17:33:28
Zabezpieczenie alimentów pilna pomoc
Dzień dobry,wzór Panu nic nie da, bo każda sprawa jest inna i wymaga indywidualnego podejścia. Ile dzieci Państwo macie i czy żona wniosła tylko pozew o alimenty czy o rozwód ? Jakie wnioski ... Zobacz wątek
2016.4.10 21:31:35
Problem z uzyskaniem koncesji na sprzedaż alkoholii
Witam.Mój problem dotyczy uzyskania koncesji na sprzedaż napojów alkoholowych (tylko piwo i wino) w sklepie mięsno-spożywczym na osiedlu chronionym odgrodzonym z dostępem poprzez furtki i szlabany.
Nieopodal ... Zobacz wątek
2016.4.10 12:9:34
Witam!!! jestem na stanowisku z-ca kierownika w markecie spożywczym czy mogę zrezygnować z tego stanowiska
Witam!!! jestem na stanowisku z-ca kierownika w markecie spożywczym czy mogę zrezygnować z tego stanowiska i jak to zrobić ?chce być zwykłym kasjerem sprzedawca ... Zobacz wątek2016.4.10 11:2:0
Nietypowa Sytuacja Alimenty
Mianowicie mój przyjaciel został pozwany przez własną matkę o alimenty. Sąd przychylił się do sprawy w sposób pozytywny dla powódki, czyli przyznał jej alimenty w kwocie 500 zł /mc. W piśmie ... Zobacz wątek2016.4.9 22:29:6
koniec umowy na okres pprobny a zwolnienie l4
W dniu 18.01.16 podpisalam umowe na okres probny do 10.04.16. W piatek dowiedzialam sie ze nie zostanie przedluzona umowa. W ten sam dzien zarejestrowalam sie do lekarza rodzinnego i dostalam zwolnienie ... Zobacz wątek2016.4.9 15:57:9
mowiłem prawde
Witam mam pytanie.Mój syn miał sprawe o narkomanie.w raz z żoną umieściliśmy go w monarze miesiac przed sprawą i sam sie zgodził na leczenie gdzie nie było to łatwe dla niego i jak dla nas.w ... Zobacz wątek2016.4.8 16:51:37
Zadłużenie plus
Serdecznie dziękuję za informacje. Nie szukam dodatkowej pracy, a jedynie staram się pomagać ludziom ZA DARMO. Pracę mam i proszę się też nie martwić o moje kompetencje. Nie pomagach w sprawach, ... Zobacz wątek
2016.4.8 15:24:27
ultimo
Serdecznie dziękuję za informacje. Nie szukam dodatkowej pracy, a jedynie staram się pomagać ludziom ZA DARMO. Pracę mam i proszę się też nie martwić o moje kompetencje. Nie pomagach w sprawach, ... Zobacz wątek
2016.4.8 15:19:51
Witam mam pytanie czy jeżeli na liście plac jest notatka wyplacono 30.03.2016 a ja otzrmalam wypłatę
Witam mam pytanie czy jeżeli na liście plac jest notatka wyplacono 30.03.2016 a ja otzrmalam wypłatę 10.04.2016r to czy mam prawo żadać odsetek od szefa i dodam że nie mam żadnej notaki regulaminu ... Zobacz wątek2016.4.8 12:45:49
Czy mój narzeczony może ubezpieczyć mnie w swoim zakładzie pracy? Dodam że mamy ten sam adres zameldowania
Czy mój narzeczony może ubezpieczyć mnie w swoim zakładzie pracy? Dodam że mamy ten sam adres zameldowania i jestem z nim w ciąży. ... Zobacz wątek2016.4.8 12:43:27
Broń bez pozwolenia a trening w miejscu "publicznym"
Nie sądzę bybyło to w stu procentach legalne, jakby nie było używasz wtedy takiej broni niekoniecznie w samoobronie. Jeżeli jakimś przypadkiem (a zdarzają się one) ktoś akurat nawet w najbardziej ... Zobacz wątek2016.4.8 12:32:13
Współwłaściciel samochodu.
Hej. Mam nadzieję, że piszę w dobrym miejscu. Jakiś czas temu ojciec dał mi swoje auto, ale trzeba było je przerejestrować na mnie. Stwierdziliśmy jednak, że lepiej jeśli zostanę dopisany jako ... Zobacz wątek2016.4.8 12:27:56
Natychmiast po licytacji są wydał postanowienie o przybiciu. Od licytacji minęły 2 lata a Sąd wciąż
Sąd ma całkowitą dowolność co to tempa pracy i wydawania postanowień. Pisanie skarg na opieszałość jest niecelowe ponieważ nie są nawet rozpatrywane jako niedotyczące sprawy.Zdarza się, ... Zobacz wątek
2016.4.8 11:57:41
jeden budynek na dwóch działkach
Mam problem ponieważ odziedziczyłem razem z bratem nieruchomość która jest położona na dwóch działkach jednak jest jedna księga wieczysta. tak naprawdę są to dwa osobne domy połączone ścianą, ... Zobacz wątek2016.4.8 11:33:37
odsprzedaż produktów - kasa fiskalna
Jak poczytasz na internecie to dowieszsię, że kasy fiskalne będą obowiązkowe niedługo wszędzie. Radze zakupic ją od razu. Na stronie kasiarze.pl są w dobrej cenie. ... Zobacz wątek2016.4.8 10:31:39
pracownik zatrudniony jest na umowę o prace w wymiarze 1/4 etatu, czy jego staż pracy zaliczany jest
pracownik zatrudniony jest na umowę o prace w wymiarze 1/4 etatu, czy jego staż pracy zaliczany jest do tzw. "wysługi lat" i w jakim wymiarze ... Zobacz wątek2016.4.8 9:22:26
Turniej dla graczy
Witam, ostatnio padł pomysł zorganizowania turnieju dla graczy i tutaj pojawia się kolejne pytanie, czy są chętni? Oczywiście znalazło by się sponsorów, wśród takich portali jak portalmmo.pl ... Zobacz wątek2016.4.7 17:2:47
Jaka powinna być kara?
Witam.Jakiś czas temu miałam kolizję drogową.Sprawca był pod wpływem alkoholu , nie posiadał prawa jazdy , dowodu rejestracyjnego.W wyniku kolizji zostałam przewieziona karetka na SOR , zszyto ... Zobacz wątek2016.4.7 16:42:7
Czy mogę zostać właścicielem lokalu 3 miesiące przed 18 urodzinami
Witam. Pod koniec lipca kończę 18 lat. Od 2 lat mieszkam z moim narzeczonym ale prawnie jestem zameldowana z rodzicami. Moja 85 -letnia babcia po śmierci chce mi zostawić swoje mieszkanie. Problem ... Zobacz wątek2016.4.7 13:14:30
Jak zmusić serwis do usuniecia tekstów z mojego konta?
Dzień dobry, nadal nie wiem czy Pana posty spełniają warunek uznania ich za utwór ? O jakie forum i jakie posty chodzi ? Pozdrawiam, adwokat Bernadetta Parusińska- Ulewicz; ulewicz.kancelaria@onet.eu ... Zobacz wątek2016.4.7 12:14:49
Problem z głownym najemca .
Od ponad 20-stu lat wraz z dwójką dorosłych dzieci zamieszkuję mieszkanie ADM którego głównym najemcą jest mój były mąż, który wymeldował się ok. 7 lat temu. Mimo iż posiada on własne ... Zobacz wątek2016.4.7 11:6:16
Rozwód - ojciec psychopata
Witam.Zacznę od tego, że mój ojciec jest przemocowcem. Od kiedy pamiętam w domu zawsze były kłótnie z błachych powodów i zawsze winna była moja matka, która była przez ojca bita. M.in. ... Zobacz wątek
2016.4.6 19:6:3
ttmczasowy areszt
Witam . Moj mąż tydzień temu został zatrzymany przez policjie . Prokurator wniósł wniosek o tzw sankcje na trzy miesiące . Mąż dostał zatrzymany za posiadanie dopalaczy . Wcześniej był już ... Zobacz wątek2016.4.6 17:24:48
Zgłoszenia inernetowe
Wydaje mi się, że sprawa może być bardziej skomplikowana niż Ci się powierzchownie wydaje. Przede wszystkim błędnie myślisz, że skoro nie złożyłaś podpisu na dokumencie papierowym, to nie ... Zobacz wątek2016.4.6 14:54:12
Kto jest, naprawdę, winien spowodowania wypadku ?
Wjechałam na skrzyżowanie na zielonym świetle z zamiarem jazdy na wprost. Jechałam wolno i ostrożnie. Z naprzeciwka zbliżał się samochód z zamiarem skrętu w lewo, który oczekiwał na mój przejazd ... Zobacz wątek2016.4.6 9:49:8
ślub i przeprowadzka za granicę z dzieckiem a ex mąż
Dzień dobry,jednym z najczęstszych powodów wniosków o wydanie zgody na wyjazd z dzieckiem za granicę jest chęć poszukiwania pracy. Jak najbardziej jest więc szansa na uzyskanie takiej zgody, ... Zobacz wątek
2016.4.5 16:10:21
rozliczenie wody
Drodzy, szukam pomocy w poniżej opisanej sytuacji, która miała nie dawno miejsce. Będę ogromnie wdzięczny choć za wskazany kierunek rozwiązania problemu.Wynajmuję mieszkanie z zasobów lokalowych ... Zobacz wątek
2016.4.5 11:27:48
Alimenty do rąk dziecka
Witam, za 2 miesiące kończę 18 lat i ojciec płaci alimenty w wysokości 550zł miesięcznie. Będę pisał krótko nie mam z tego kompletnie nic. Wszystkie ubrania buty wyjścia itp finansuje z własnej ... Zobacz wątek2016.4.4 23:56:13
Hałasujący sąsiad
TOKKYO: bardzo smutno czyta się takie wpisy. Ja również mam problem ze swoim sąsiadem, którego młodość rozpiera, gitara elektryczna gra, nie mówiąc już o tym, że na w głównej ścianie mojego ... Zobacz wątek2016.4.4 20:27:55
Odrzucona reklamacja butów
Witam, czy można prosić o wzór odwołania od odrzuconej reklamacji obuwia sportowego ?Buty były noszone ponad rok , ale mają gwarancję na dwa lata , zaczęła się w środku rolować piętka ( ... Zobacz wątek
2016.4.4 20:19:5
kredyt a wlasnosc
Witam. Z mezem chcielibysmy budowac dom. Kredyt mialbybyc zaciagniety na moja dzialke, ktora znajduje sie poza miastem i nie na reke jest sie nam tam budowac. Bom mialby powstac na dzialce meza rodzicow. ... Zobacz wątek2016.4.4 19:5:29
Spłata części domu na rzecz rodzeństwa - konieczność?
Dziękuję za odpowiedz. ... Zobacz wątek2016.4.4 18:3:43
Jak napisać zaświadczenie o zarobkach za ostatni miesiąc?
Jak napisać zaświadczenie o zarobkach za ostatni miesiąc? ... Zobacz wątek2016.4.4 17:50:10
Wyludenie
Dzień dobry,czy ma Pani dowód sprzedania telefonu (umowę, świadków) ? Czy wraz z telefonem przekazała Pani jego dokumenty ? Zapraszam do kontaktu mailowego pod adresem: ulewicz.kancelaria@onet.eu ... Zobacz wątek
2016.4.4 14:42:52
zwrot allegro - rzecz nieprefabrykowana?
Dzień dobry,rzeczy nieprefabrykowane to przedmioty wyprodukowane na specjalne zamówienie konsumenta lub służące zaspokojeniu jego zindywidualizowanych potrzeb. Jest więc szansa, że sprzedawca ... Zobacz wątek
2016.4.4 10:49:43
błędy w nazwisku krewnego a testament
czy znalazł Pan rozwiązanie tej sytuacji? W mojej rodzinie jest podobnie i nie wiemy co robić zwłaszcza że cześć osób nie chce zmiany nazwiska.... ... Zobacz wątek2016.4.3 23:54:59
Grzywna
Witam 5 miesięcy temu dostałem karę grzywny 1000zł płacę miesięcznie raty po 100zł (spłacone mam już 500zł) doszły mnie słuchy iż można pisać wniosek o umorzenie pozostałości tej grzywny ... Zobacz wątek2016.4.3 14:39:27
Wyjechałem z polski w 1978 jako 15 latek.Mieszkam w Australii, której zostałem obywatelem. Czy mam
Wyjechałem z polski w 1978 jako 15 latek.Mieszkam w Australii, której zostałem obywatelem. Czy mam aktualny numer pesel? Jeśli tak to jak go mogę ustalić? ... Zobacz wątek2016.4.3 10:42:51
Mam ciezka sytuacje, ciocia wziela kredyt, moja babcia podpisala jakis papier lecznie wie jaki (bedzie
Mam ciezka sytuacje, ciocia wziela kredyt, moja babcia podpisala jakis papier lecznie wie jaki (bedzie isc sie dowiadywac) . Ciotka umarla, spadkobierca byl w tym banku i okazalo sie ze moja babcia ma ... Zobacz wątek2016.4.2 20:32:58
2016.4.1 21:42:4
witam, mam kilka pytan. Razem z mężem jesteśmy ubezpieczeni w KRUS. Mąż prowadzi gospodarstwo rolne,
witam, mam kilka pytan. Razem z mężem jesteśmy ubezpieczeni w KRUS. Mąż prowadzi gospodarstwo rolne, ja zajmuję się dzieckiem. Chcemy zawrzeć rozdzielność majątkową u notariusza. Jak to będzie ... Zobacz wątek2016.4.1 18:3:45
Wyrzęknięcie się dorosłego syna 27 lat
Dzień dobry,najpierw powinniście Państwo wezwać syna do opuszczenia i opróżnienia mieszkania z jego rzeczy, a jeśli to nie poskutkuje wnieść pozew o eksmisję. W razie zainteresowania profesjonalną ... Zobacz wątek
2016.4.1 14:11:11
Wypowiedzenie a zmiana w kodeksie pracy.
Witam,Mam umowę o pracę na czas określony podpisaną w Lipcu 2015. Wypowiedzenie złożyłem 25 marca 2016 z okresem dwutygodniowym tak jak jest to napisane w umowie, ale szef powiedział, że przepisy ... Zobacz wątek
2016.4.1 13:47:32
Badanie na ojcostwo ? czy matka musi wyrazić zgodę?!
Precyzyjnie i dość szybko robią takie badania w laboratorium ze strony medicogen.com. Można praktycznie wszystko załatwić online. ... Zobacz wątek2016.4.1 13:11:35
Komornik zajął z wynagrodzenia za pracę więcej niż jestem winien dostałem resztki wypłaty w piątek
Komornik zajął z wynagrodzenia za pracę więcej niż jestem winien dostałem resztki wypłaty w piątek 25.03 dzisiaj 01.04 dzwonie i mówię jaka sytuacja żeby zwróciła mi nadpłatę a ona że jeszcze ... Zobacz wątek2016.4.1 11:20:29
ucieczka od alimentów/ zmiana miejsca zamieszkania
Dzień dobry,bez znajomości akt sprawy to jak wróżenie z fusów. Jeśli obawia się Pani, że mąż ma szanse na korzystne rozstrzygnięcie, warto skorzystać z pomocy adwokata, który przygotuje ... Zobacz wątek
2016.4.1 10:55:8
Masz inne pytanie do prawnika?