Forum prawne (strona 187)
Wymiana pieca kaflowego
Wymiana pieca kaflowego WitamMieszkam w kamienicy ktora jest przeznaczona do rozbiorki ( tak pisze na stronie ) odpracowalam zadłużenie za mieszkanie po babci w którym mieszkalamT od urodzenia.Teraz ... Zobacz wątek
2016.3.31 20:23:47
odstapienie od kosztow
mam problem dostalem w 2014 pismo od komornika ze alimentow nie place i ze do 7 dni mam przyjsc to wyjasnic przyszedlem przedstawilem ze place i mowili ze wycofaja 8 msc pozniej przyszlo pismo o umorzenie ... Zobacz wątek2016.3.31 18:2:29
co zrobić ?
Dzien dobry. Ja mam taki problem. Za tydzien koncze 17lat mam chlopaka i sie bardzo Kochamy. Moja matka mnie wyzywa w domu i bije. Poniża mnie traktuje jak śmiecia. Co mam zrobić? Chce sie wyprowadzić ... Zobacz wątek2016.3.31 10:55:32
Czy można napisać list o umorzenie młodzieżowego ośrodka socjoterapii ?
Czy można napisać list o umorzenie młodzieżowego ośrodka socjoterapii ? W jaki sposób to napisać, poprosiła bym wzór. ... Zobacz wątek2016.3.31 10:51:33
Problem z lokatorami.
Dzień dobry,dla ustalenia możliych dróg postępowania niezbędne jest udzielenie informacji czy Pan i/lub sąsiedzi jesteście właścicielami lokali czy tylko je wynajmujecie ? Zapraszam do kontaktu ... Zobacz wątek
2016.3.31 9:54:8
Wypowiedzenie / odstąpienie od części umowy na prace budowlane
Dzień dobry,bez analizy umowy nie da się Pani nic poradzić. Jeśli jest Pani zainteresowana profesjonalną poradą prawną, zapraszam do kontaktu mailowego. Do wiadomości proszę załączyć skan ... Zobacz wątek
2016.3.31 9:48:32
Dzień dobry. miałem zasądzone alimenty na przypisane mi dziecko dwadzieścia lat temu obowiązek
Dzień dobry.
miałem zasądzone alimenty na przypisane mi dziecko
dwadzieścia lat temu
obowiązek alimentacyjny był w tym czasie zniesiony a potem ponownie przywrócony
jak to się ... Zobacz wątek
2016.3.30 6:35:52
Zachowek po 4 latach czy sięnależy
Dzień dobry,jeśli otwarcie testamentu nastąpiło później niż 22 października 2011 r., termin przedawnienia roszczenia o zachowek wynosi 5 lat. Jeśli otwarcie testamentu nastąpiło wcześniej, ... Zobacz wątek
2016.3.29 15:56:19
Problem z użytkowaniem wieczystym
Witam, mam problem z skończonym użytkowaniem księgi wieczystej.Działka na której wybudowany jest mój dom była na użytkowaniu wieczystym (40 letnim) z Urzędu miasta. Owe użytkowanie wygasło ... Zobacz wątek
2016.3.29 11:58:26
Prawo do nabytego przez współmałżonka domu
Dzień dobry,z Pani pytania wynika, że wyłącznie Pani mąż otrzymał darowiznę od swojej matki, a jeśli tak, to on jest właścicielem domu, a nie Państwo oboje. Czy jednak może teściowa darowała ... Zobacz wątek
2016.3.29 9:37:45
Proszę o pomoc oskarżenie
Dzień dobry,aby móc Pani pomóc, trzeba się zapoznać z historią Państwa całej korespondencji. Jeśli jest Pani zainteresowana poradą, zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam,
adwokat Bernadetta Parusińska- ... Zobacz wątek
2016.3.29 9:33:4
WEZWANIE DO OPUSZCZENIA I OPRÓŻNIENIA
Witam.Mieszkam w domu od 37lat i mam stały meldunek ale żadnej umowy najmu płacę tylko rachunki za media Ten dom nabył brat jako darowiznę a niedawno przepisał ten dom na swojego syna jako darowiznę ... Zobacz wątek2016.3.28 2:8:36
Umorzenie postępowania egzekucyjnego
Witam mam pytanie w sprawie alimentów mój tato nie płacił na mnie alimentów ani grosza i podpisałam ... Zobacz wątek2016.3.27 20:22:28
jak przedłużyć obywatelstwo niemieckie?
jak przedłużyć obywatelstwo niemieckie? ... Zobacz wątek2016.3.26 11:11:58
problem ze współlokatorem
Witam. To mój pierwszy temat na tego typu forum więc proszę o wyrozumiałość. Od miesiąca wynajmuję ze swoją narzeczoną pokij dwuosobowy w bloku. Mieszkanie dzieli z nami chlopak który mieszka ... Zobacz wątek2016.3.26 0:33:22
Matka niechce dawac mi syna , niepelnosprawny
Witam sprawa przykra ale wyglada tak : otoz zaczne od tego ze bylem zonaty mamy z ex synusia pisze ex dlatego ze po urodzeniu syna gdy mial 7miesiecy mialem wypadek ja czyli ojciec , bylem pasazerem i ... Zobacz wątek2016.3.25 22:53:38
"Zakaz zblizania sie " a kontakty
Witam mam dylemat otoz ojciec mojego dziecka grozil mi i corce i od listopada do wczoraj mial sankcje ( za tydzien druga rozprawa i dostal przepustke) zgodzil.sie na wyrok 10 miesiecy i sam chce zakaz ... Zobacz wątek2016.3.25 0:49:1
Witam mam problem bo moj kuzyn mnie straszy administracja Facebook bo moja kolezanka nominowala mnie
Witam mam problem bo moj kuzyn mnie straszy administracja Facebook bo moja kolezanka nominowala mnie do zabawybzeby wkleic zdjecie z 15 lat i wkleilam zjecie co mialam zrobione z kuzynem i teraz mnie straszy ... Zobacz wątek2016.3.23 21:38:12
Brak ciągłości umów
Witam, mam taki problem mianowicie jakis czas temu zakupiłem samochód, nie przerejestrowałem go. Chce teraz to auto sprzedac lecz zgubiłem umowy poprzednich włascicieli, probowałem skontaktowac sie ... Zobacz wątek2016.3.23 9:52:5
Gdzie wpłacać alimenty?
Gdzie należy wpłacać alimenty, jeżeli nie można ustalić dokładnego miejsca pobytu, ani tym bardziej numeru konta, osoby która powinna je otrzymywać.... Zobacz wątek
2016.3.23 5:42:39
Czy odsetki czynszowe się sumuje np. za cały rok?
Czy odsetki czynszowe się sumuje np. za cały rok? Jeżeli za miesiąc odsetki wynoszą ok 2 zł to czy można sumować za cały rok, cz jest jakaś kwota minimalna, która nie podlega sumowaniu? ... Zobacz wątek2016.3.22 22:10:2
Czy komornik moze zajmowac ulgi z tylulu dzieci matki samotnej ,majacej zajecie komornicze?
Czy komornik moze zajmowac ulgi z tylulu dzieci matki samotnej ,majacej zajecie komornicze?Witam .
Przez dwa lub trzy lata mialam na glowie komornika z uwagi na niemoc juz,splacania zadluzenia do banku, ... Zobacz wątek
2016.3.22 16:48:19
Wyjazd do UK -wymeldować się z Polski?
Najlepszym rozwiązaniem będzie podejść do urzędu miasta czy też gminy zależy gdzie mieszkasz i podpytać jak wygląda procedura wymeldowania. Mam także wielu znajomych którzy w pewnym momencie ... Zobacz wątek2016.3.22 15:37:1
Zadłużenie mieszkania wynajmowanego od spółdzielni
Witam,Poszukuje rzetelnej porady prawnej w Warszawie - także płatnej w rozsądnej cenie. Sprawa dotyczy zadłużenia mieszkania spółdzielczego (wynajem). Poniżej krótki opis sprawy.
1. Głównym ... Zobacz wątek
2016.3.22 15:11:26
Komornik a płacone alimenty do ręki z potwierdzeniem
Witam,może ktoś tu pomoże?Mój partner płaci bieżące alimenty na dzieci do ręki matki (kwota jest wyższa od zasadzonych) jednocześnie pobiera komornik zaległe,jednak byłe mojego partnera domagają ... Zobacz wątek2016.3.22 14:37:46
Dziadek dał mi do ręki darowiznę w wysokości ponad 30 tysięcy, która została od razy wpłacona
Dziadek dał mi do ręki darowiznę w wysokości ponad 30 tysięcy, która została od razy wpłacona jako zaliczka na samochód w salonie samochodowym. Nie mam potwierdzenia na to, że on faktycznie przekazał ... Zobacz wątek2016.3.22 13:57:39
Niepelnosprawne dziecko,oraz znecanie sie nad konkubina.
Dzień dobry,najistotniejsze to ustalenie czy Pani prawa rodzicielskie zostały ograniczone czy też może została ich Pani pozbawiona ? Czy kontakty z dzieckiem zostały ustalone przez sąd ? Czy ma ... Zobacz wątek
2016.3.22 12:24:4
Udostepnianie informacji rodzicą pełnoletniego ucznia
Mam problem z wychowawczynią, otóż z jakimkolwiek problemem wydzwania, wzywa rodziców. Nie chcę rozmawiać, że mną, mimo, że ukończyłem pełnoletność, przez co ponoszę pełną odpowiedzialność ... Zobacz wątek2016.3.22 0:44:42
Wyrzucenie Syna z domu
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy mój tata może mnie wyrzucić z domu. Mieszkam w nim od urodzenia ale nie jestem w nim zameldowany. ( w zasadzie nikt nie jest). Dom, w którym jesteśmy zameldowani ... Zobacz wątek2016.3.21 20:21:57
Zrzeczenie się praw rodzicielskich
Mam Córkę, niespełna pięcioletnią. Córkę bardzo rzadko widuję, bardzo sporadycznie. Matka mojej Córki uniemożliwia mi widzenia chociażby weekendowe, widzenia w Święta i inne okoliczności ... Zobacz wątek2016.3.21 15:29:44
meldunek na stałe oplacone mieszkanie a możliwość wymeldowania
Niepotrzebnie zrzekł się Pan mieszkania, wówczas mógłby Pan sobie spokojnie mieszkać i płacić tylko rachunki za media, a nie jakiś śmieszny "czynsz" bratu. ... Zobacz wątek2016.3.21 14:32:13
Oryginał dokumentu o nabyciu spadku
Dzień dobry,a co to za "prawniczka", która przekazuje Panu/Pani takie informacje ? Do Sądu może Pan/Pani po prostu wystąpić z wnioskiem o wydanie odpisu postanowienia.
Pozdrawiam,
adwokat Bernadetta ... Zobacz wątek
2016.3.21 12:59:29
L4 w ciąży
Witam. 18 lutego dostarczyłam do zakładu pracy pierwsze L4. Rozumiem ze przez pierwsze 33 dni wynagrodzenie otrzymuje od pracodawcy. 10 marca otrzymałam wynagrodzenie ale to jest za okres od 10 lutego ... Zobacz wątek2016.3.21 10:7:16
W jaki sposób dostanę ubezpieczenie zdrowotne?
Witam, w skrócie moja sytuacja wygląda tak:Od listopada nie pracuję, pod koniec grudnia wyjechałam do Stanów na święta i dłużej, wcześniej zarejestrowałam się w PUP, oczywiście miałam w ... Zobacz wątek
2016.3.21 1:18:11
Prawo do opieki nad przyrodnią siostrą 7 lat przez brata - matka nie żyje, ojciec nie wiadomo gdzie
Dzień dobry!Piszę w następującej sprawie:
7 letnia dziewczynka z polskim obywatelstwem, urodzona i mieszkająca na Cyprze straciła mamę (Polkę) ponad rok temu. Dziewczynka mieszka ze swoim ... Zobacz wątek
2016.3.20 23:53:1
Wystawienie upowaznienia dotyczacego zarzadzania mieszkaniem wlasnosciowym przez osobe zamieszkala poza Polska
WitamMoi rodzice posiadaja mieszkanie wlasnosciowe spoldzielcze. W sierpniu 2015 roku zmarl moj ojciec, w wyniku czego 75% nieruchomosci jest obecnie w posiadaniu mamy, a 25% moim. Czlonkiem spoldzielni ... Zobacz wątek
2016.3.20 20:34:22
Pomocy. potrzebuje pomocy
Witam. Mam pewne pytanie i szczerze licze na Panstwa pomoc. Opisze sytuacje:Moja kolezanka Monika nie radzi sobie od dawna z 4 dzieci. 2 w podstawowce,jedno w przedszkolu i jedno w zlobku. Kurator wystapil ... Zobacz wątek
2016.3.20 14:25:24
New Business Manager - kancelaria prawna (Warszawa)
New Business ManagerPoszukujemy kandydata na stanowisko New Business Manager w Warszawie na rynku usług prawniczych - osoby, która ma talent, predyspozycje i chęć pozyskiwania oraz budowania relacji ... Zobacz wątek
2016.3.18 8:33:26
wyrzucenie pełnoletniego uczącego się dziennie dziecka z domu
Witam,Mam 18 lat i mieszkam z moją mamą i siostrą, jestem tutaj również zameldowana. Uczę się dziennie w LO. Z mamą zarówno jak i z siostrą często się kłócę. Dzisiaj powiedziała mi, ... Zobacz wątek
2016.3.17 16:39:31
Witam. Czy umowa zawarta przez firmę z wykorzystaniem jej danyc(jednosobowa działaność gospodarcza
Witam. Czy umowa zawarta przez firmę z wykorzystaniem jej danyc(jednosobowa działaność gospodarcza - nip osoby fizycznej) jest ważna kiedy przedsiębiorca w chwili gdy ją podpisal posiadał status ... Zobacz wątek2016.3.17 10:27:17
Problem OC + Komornik
Dzień dobry,kiedy się Pan dowiedział o egzekucji ? Czy ma Pan jakieś dowody, że w okresie kiedy Hestia wystąpiła na drogę sądową mieszkał Pan pod innym adresem (np. rachunki na Pana nazwisko) ... Zobacz wątek
2016.3.17 8:7:44
Gdzie mogę złożyć skargę na kontrolera biletów?
Gdzie mogę złożyć skargę na kontrolera biletów? ... Zobacz wątek2016.3.16 13:27:53
Sprzedaż nieruchomości z majątku własnego.
Witam,Po zawarciu małżeństwa nabyłem za wszystkie środki zgromadzone przed zawarciem małżeństwa działkę budowlaną, jednak w akcie notarialnym widniejemy oboje z małżonką i w księdze ... Zobacz wątek
2016.3.16 9:39:39
Rozbój w pociągu PKP
Witam, to mój pierwszy temat na forum więc proszę o wyrozumiałość.Zacznę więc od opisania problemu.Około pół roku temu w sierpniu podróżując pociągiem PKP , około godziny 17 napadło mnie ... Zobacz wątek2016.3.15 21:27:33
alimenty a praca pit zero
Witam mam pytanie , pobieram alimenty z urzędu na siebie w kwocie 400 zł , gdy będę chciała się rozliczyć potrzebny będzie mi pit zerowy ? I czy po wejściu nowych ustaw urząd dowie się ze pracowałam ... Zobacz wątek2016.3.15 20:5:41
Xero dowodu u pracodawcy
Dzień dobry,czy jest Pani pewna, że nie podpisała zgody na przetwarzanie danych osobowych w celu przechowywania w aktach osobowych ? Inne pismo trzeba będzie bowiem skierować, jeśli taką zgodę ... Zobacz wątek
2016.3.15 9:52:53
czy można cofnać zgodę na wydanie paszportu małoletniemu??
Czy można cofnąć wyjad małoletniego do Niemiec mam zgodę do 2019 roku ... Zobacz wątek2016.3.15 7:51:53
Poparzenie twarzy Kwasem
Witam, kilka miesięcy zostałem poparzony kwasem podczas zabiegu i kosmetyczki. Jak zobaczyłem się w domu w lustrze to nie mogłem uwierzyć. Wszystko piekło i swedzialo. Po jakims czasie zrobiły ... Zobacz wątek2016.3.14 21:0:14
ojcowizna
Dzień dobry,kto złożył wniosek w sądzie ? Czy był to wniosek o stwierdzenie nabycia spadku czy o dział spadku ? Czy Pana tata zostawił testament czy nie ? Rodzina nic nie wie na temat rozstrzygnięcia ... Zobacz wątek
2016.3.14 20:7:35
Czy moge wycofac wniosek o przymusowe leczenie alkoholika?
Czy moge wycofac wniosek o przymusowe leczenie alkoholika? ... Zobacz wątek2016.3.14 16:16:32
Masz inne pytanie do prawnika?