Forum prawne (strona 693)
czy osoba z katedorią wojskową D może służyć w nsr?
witam wszystkich.mam pytanie, czy osoba z kategorią D może wstąpić w szeregi narodowych sił rezerwy? ... Zobacz wątek
2010.9.10 9:58:1
czy moge sie zgodzic na takie waruni pracy ???
witam czy musze sie zgodzic na podpisanie umowy o dzielo na kwote 600zl zaprace w trybie 5 dni po 8 godzin miesiecznie ?? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:55:0
kiedy mozna rozwiazac umowe zlecienie ??
Witam mam pytanie czy jesli podpisze umowe zlecenie na czas okreslony to czy pracodawca moze mnie zwolnic w kazdej chcili ??? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:54:52
praca w systemie 24/48h
Witam moj ojciec pracuje w prywatnej firmie jako kierowca karetki czy moze on pracowac w systemie 24/48h ??? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:51:14
czy mozna zwolnic jak sie jest na zwolnieniu lekarskim ??
Witam moj sym moze zostac zwolniony ale ostatnio poszedl na zwolnienie lekarskie i mam teraz pytanie czy pracodawca moze go teraz zwolnic jest jest zatrudniony na umowe o dzielo ... Zobacz wątek2010.9.10 9:49:1
jak podpisac umowe na odleglosc
Witam jak mozna podpisac umowe o dzielo na odleglosc jesli wygralem aukcje na AllegroPraca ??? czy moze mi ktos pomoc zeby byla ona wazna ... Zobacz wątek2010.9.10 9:47:17
wspolpraca z innymi firmami
Witam serdecznie! Mam pewien problem. Założyłam działalność gospodarczą, jednoosobową firmę usługową. Czy mogę teraz współpracować z innymi firmami na umowę o dzieło nie jako firma? byłabym ... Zobacz wątek2010.9.10 9:45:48
czy umowe mozna rozwiazac kiedy sie chce ??
witam chcialabym zmienic prace a mam podpisana umowe zlecenie, czy moge ja rozwiazac w kazdej chwili czy jest jaki czas zeby zlozyc wypowiedzenie ??? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:44:0
jak uzyskac kopie rachunku??
Witam chchialbym sie zapytac poniewaz moj syn podpisal z zleceniodawca umowe zlecenie i nie dostal kopii rachunku, jak mozna od niego ja uzyskac jesli nie chce jej takiej kopi wydac??? ... Zobacz wątek
2010.9.10 9:42:7
Kto oplaca skladki i ubezpieczenie ??
witam moj syn na podpisana umowe zlecenie chcialabym sie zaptac kto oplaca skladki i ubezpieczenie ??? czy jeli podpisywal umowe musialo byc to zawerte w umowie??? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:40:15
jaka jest roznica miedzy umowa o dzielo a umowa zlecenie ??
witam za kilka dni mam isc podpisac umowe chcialbym sie dowiedziec jaka jest roznica miedzy umowa zlecenie a o dzielo??? na co powinienem zwrocic uwage przy podpisywaniu umowy ?? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:38:25
ile bede zarabiac???
Witam od niedawna zaczelem pierwsza prace podpisalem umowe o dzielo chcialbym sie zapytac ile bede dostawac na reke jesli bede zarabial 1350 zl brutto, moze mi ktos pomoc to wyliczyc ?? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:28:28
czy mozna zawrzecz umow na czas nieokreslony
witam chcialabym sie zapytac czy mozna podpisac umowe zlecenie na czas nieokreslony ??? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:26:25
praca dla niepelnoletniego
Witam moj syn jest niepelnoletni ma 17 lat, chcialby troche zarobic roznoszac ulotki, platakty i takie lekkie prace. jaki rodzaj umowy powinien podpisac umowe o dzieło czy umowe zlecenie? oraz w jakiej ... Zobacz wątek2010.9.10 9:25:27
kiedy naleza sie pieniadze za umowe zlecenie
Witam moja kolezanka pracowala trzy tygodnie na umowie zlecenie po jakim czasie pracodawca powinien jej wyplacic pieniadze za prace ??? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:23:6
dodatkowa praca na umowie zlecenie
Witam chcialabym sie zapytac poniewaz moja corka chce dorobic troke pieniedze w tej samej firmie czy jesli pracuje na umowie zlecenie to czy moze podjac taka dodatkowa prace??? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:21:31
po jakim czasie dostane umowe zlecenie
witam od jutra zaczynam prace na umowe zlecenie, chcialabym sie zapytac kiedy pracodawca musi mi dostarczyc moja umowe ??? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:19:2
czy musze wystawic nowa umowe ??
witam wczoraj pomylilem sie przy wystawianiu umowy o dzielo i musialem zakorektorowac kwote. czy moge to tak zostwic czy teraz musze pisac nowa umowe??? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:17:41
praca jako kasjer
Witamchcialbym sie zapytac jakie prace mozna zaliczyc zeby podpisac umowe o dziel, poniewaz bede pracowac na kasie fiskalnej jako kasjer to czy moge podpisac umowe o dzielo?? ... Zobacz wątek
2010.9.10 9:15:44
jakie sa warunki przy umowie o dzielo
Witam chcialabym bym sie dowiedziec poniewaz zaczynam nowa prace na umowe o dzielo na jak dlugo mozna zawrzec taka umowe i po jakim okresie mozna ja zerwac?? ... Zobacz wątek2010.9.10 9:13:28
jak odnalezc swoj nip
Najłatwiej to idź do Urzędu Skarbowego i tam powinnaś dostać, a jak nie to powinien się także znajdować na PIT-ach jesli już kiedyś składałaś ... Zobacz wątek2010.9.10 8:44:49
wzor umowy o dzielo
Gotowy wzór umowy znajdziesz na stronie:http://www.pity.pl/druki/index.php?nr=10
Są tam wszystkie potrzebne druki.
Pozdrawiam W.>Z ... Zobacz wątek
2010.9.10 8:15:8
Czy PZU ma prawo potracic poszkodowanemu koszt 500zl./franszyzna /od odszkodowania ???
Czy PZU ma prawo potracic poszkodowanemu koszt 500zl./franszyzna /od odszkodowania ??? PZU przyznalo mi odszkodowanie za szkode z tytulu ubezpieczenia OC dla klijenta korporacyjnego lecz pomniejszylo ... Zobacz wątek2010.9.10 7:29:53
od kiedy liczy się kara?
[cytat]czy wie ktoś może, od którego momentu liczy się kara zatrzymania prawa jazdy? czy od momentu uprawomocnienia się wyroku czy od kiedy oddano dokument do wydziału komunikacji?
[/cytat]
... Zobacz wątek
2010.9.10 5:45:45
problem? z KRUKIEM
wałek to z ciebieo dbodajże sierpnia każdy kto jest winny komuś powyżej 200 zł może byc dopisany do BIG InfoMonitor czy Erif.Kredytu się juz nie uzyska,komórki nie kupi chyba ,że na kartepowodzenia ... Zobacz wątek
2010.9.9 22:25:12
POLISA NA UPOSAŻENIE DZIECI - JAK WALCZYĆ Z PZU?
Widzę ,że mam ten sam problem suma ubezpieczenia wynosi 2000000(starych złotych),składka miesięczna 12600 (starych złotych)początek ubezpieczenia 1990r .PZU zaproponowało sumę 2258zł.po 20 ... Zobacz wątek
2010.9.9 22:6:11
odszkodowanie i zadośćuczynienie
Witam. Nasza Kancelaria Odszkodowawcza pomaga m. in. w tego typu sprawach. Kancelaria jest współzałożycielem Polskiej Izby Odszkodowań. Kontakt : tel. 512 61o 442 lub annegi@interia.pl Pomagamy także ... Zobacz wątek2010.9.9 20:30:1
Złamanie Praw Pacjenta
Witam. Nasza Kancelaria Odszkodowawcza pomaga m. in. w tego typu sprawach. Kancelaria jest współzałożycielem Polskiej Izby Odszkodowań. Kontakt : tel. 512 61o 442 lub annegi@interia.pl Pomagamy w ... Zobacz wątek2010.9.9 20:19:52
Zadośćuczynienie powypadkowe
Witam. Nasza Kancelaria Odszkodowawcza pomaga m. in. w tego typu sprawach. Kancelaria jest współzałożycielem Polskiej Izby Odszkodowań. Kontakt : tel. 512 61o 442 lub annegi@interia.pl Pomagamy także ... Zobacz wątek2010.9.9 20:18:26
odrzucenie spadku po ojcu a spadek po bracie ojca
Ojciec zmarł w 1973 roku. Wówczas spadek odziedziczyło moje rodzeństwo, ja odrzuciłam go. W 1980 r. zmarła moja babcia (dziadek jeszcze wcześniej). W 2008 r. zmarł bezdzietnie jedyny brat mojego ... Zobacz wątek2010.9.9 20:12:32
ważne dla poszkodowanych
Witam. Nasza Kancelaria Odszkodowawcza pomaga m. in. w tego typu sprawach. Kancelaria jest współzałożycielem Polskiej Izby Odszkodowań. Kontakt : tel. 512 61o 442 lub annegi@interia.pl Pomagamy także ... Zobacz wątek2010.9.9 20:6:45
Spadek lub darowizna po bracie ojca
[cytat]Brat mojego ojca ma syna z pierwszego małżeństwa i drugą żonę, z którą nie ma dzieci. Wujek zastanawia się co zrobić ze swoim majątkiem po swojej śmierci. Rozważa dwie możliwości: ... Zobacz wątek
2010.9.9 20:1:53
wypadek samoch - pomóżcie
Po to jest ubezpieczenie OC, aby z niego były wypłacane w razie wypadku odszkodowania, czy zadośćuczynienia. Jest Kancelaria Odszkodowawcza, która pomaga w takich sprawach, więcej pod nr tel. 512 ... Zobacz wątek2010.9.9 19:31:18
Księgi wieczyste a likwidacji wpisu służebności
Witam!!!Ja mam następujący problem polegajacy na tym ze jestem właścicielka domu który dostałam od swojego dziadka w darowiżnie i w tym domu ma zapisana słuzebnośc dożywotnią mój ojciec.Moje ... Zobacz wątek
2010.9.9 19:11:9
spowodowałam wypadek
Odszkodowanie dla osób, które ucierpiały w wypadku będą wypłacone z Twojego OC przez ubezpieczyciela. Osoby z Twojego samochodu też mają prawo do odszkodowania. Nasza Kancelaria Odszkodowawcza ... Zobacz wątek2010.9.9 18:41:45
co robić?
co robić? Witam serdecznie. Mam pewien problem. Jako darowizne dostałam od swoich rodziców budowe. Rodzice zaczeli budować w 1983 roku,mieli na to wszystkie możliwe zgody,projekty,nadzór budowlany,był ... Zobacz wątek2010.9.9 17:32:5
figloraj
chce wynajac lokal na dzialalnosc-figloraj. czy sa jakies specjalne przepisy odnosnie lokalu, ktore reguluja taka dzialalnosc? ... Zobacz wątek2010.9.9 12:31:22
przedwczesne zerwanie umowy o dzielo
Witam, moja corka mam podpisana umowe zlecenie do maja 2010r i chce ja zerwac czy jak to zrobi cos jej za to grozi ?? ... Zobacz wątek2010.9.9 11:55:48
jak sie placi za nocki ??
witam czy jesli jesli podpisalem umowe zlecenie i pracuje w nocy to czy moja stawka za to bedzie wieksza czy nie ??? ... Zobacz wątek2010.9.9 11:48:3
czy osoba zajestroana w urzedzie pracy traci status osoby bezrobotnego
Witam chchiałbym zatrudnic studenta, który jest zarejestrowany w Urzędzie Pracy. czy po jego zatrudnieniu musi zostac wyrejestrowany to straci statrs osoby bezrobotnej?? ... Zobacz wątek2010.9.9 11:46:51
zerwanie umowy jak jest okres wypowiedzenia ??
Witam moja zona podpisala niedawno umowe z jedna firma, zajmuje sie uczeniem studentow jezyka francuskiego czy moze ona zerwac ta umowe jesli jest podpisana na poltora roku?? jesli jest taka mozliwosc ... Zobacz wątek2010.9.9 11:43:48
wielkosc wynagrodzenia za umowe zlecenie
Witam pracuje na umowe zlecenie w pelnym wymiaze godzini wliczajac w to nocki. umowy jeszcze nie widzialem. mam takie pytanie czy moje wynagrodzenie moze byc nizsze od najnizszej krajowej ?? ... Zobacz wątek2010.9.9 11:41:11
praca w swieta na umowie zlecenie
Witam! od nie dawna pracuje w sklepie, kiedy podpisywałam umowe zlecenie pracodawca powiedził mi ze bede musial takze pracowac w swieta czy moze mnie on do tego zmusic??? ... Zobacz wątek2010.9.9 11:38:27
rozwiązanie umowy o dzieło po terminie wykonania
witam chciałabym się zapytać czy można w przypadku umowy o dzieło po upływie terminu do jej wykonania rozwiązać taką umowę nie płacac wykonawcy należności ?? ... Zobacz wątek2010.9.9 11:35:11
praca jako akwizytator
Witam!mój syn pracuje jako akwizytor czy od takiej umowy trzeba odprowadzac ZUS, czy jest to może tak jak w przypadku umowy o dzieło ? ... Zobacz wątek
2010.9.9 11:33:45
wzór rozwiazanie umowy z firmą telekomunikacyną
Witamod jakiegos czasu mam problem z jedna firmą telekomunikacyjna czy mogl by mi ktos napisac jak powinien wygladac wzor podania o rozwiazanie z nimi umowy.
... Zobacz wątek
2010.9.9 11:31:42
czy pracodawca powinien zapewnic odpowiedni strój do pracy ??
witam mój mąz pacuję przy segregacji złomu oraz jego załadunku, jest zatrudniony na umowę o dzieło. chciałabym sie dowiedzieć czy pracodawca powinien mu zapewnić odpowienie obuwie i odzież ... Zobacz wątek2010.9.9 11:28:7
prawo do nadania nazwiska
witamMam taki problem nie jestem z dziewczyną z która mamy córeczkę dziecko nie ma mojego nazwiska a bardzo bym chciał żeby miało?Co mogę zrobić ponieważ nie mam praw do dziecka a bardzo chcę ... Zobacz wątek
2010.9.9 11:25:30
Dziecko na sprawie rozwodowej
Witam.jestem w trakcie sprawy rozwodowej czy dziecko w wieku 5lat może byc na niej świadkiem?Z góry dziękuję za odpowiedzi ... Zobacz wątek
2010.9.9 11:22:7
Umowa lojalnościowa
WitamIle maksymalnie lat powinna trwać umowa lojalnościowa?Z góry dziękuję za odpowiedzi ... Zobacz wątek
2010.9.9 11:14:51
Masz inne pytanie do prawnika?