ja i moich 3 braci jestesmy zameldowani od prawie 30 lat u naszej babci, ktora zmarla w 2005 rou nie
Odpowiedzi w temacie (0)

ja i moich 3 braci jestesmy zameldowani od prawie 30 lat u naszej babci, ktora zmarla w 2005 rou nie pozostawiajac testamentu.dzis jej 4 dzieci po 7 latach chce swoje czesci spadku, moje pytanie to:co sie stanie z nami i czy mozemy sie ubiegac o ten spadek skoro od 7 lat placimy za wszystko a oni po 7 latach sie obudzili ze jest spadek(zaznaczam ze zadne z nich nie wprowadzilo sie gdy babcia byla ciezko chora zeby jej pomoc dochowalismy ja sami)prosze o porade
Nie znalazłeś odpowiedzi?
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
meldunek stały mieszkanie własnościowe zmarłej babci
przez: Monika34856 | 2013.9.5 18:49:25
od 14 lat mieszkam i jestem zameldowana z rodziną u babci ktora zmarla i nie zdązyla przepisac prawnie własnościowego mieszkania na mnie czyli wnuczke ma 8 dzieci wszyscy obecnie wiedzieli i wiedząże (...) czytaj dalej»
-
przez: Barbara | 2010.8.12 8:50:51
Czy jak zrobilismy darowizne mieszkania wlasnosciowego na syna (jestesmy tam zameldowani) to czy on może nas wyrzucić z niego ? czy chroni nas jakieś prawo? czytaj dalej»
-
przez: Agula902 | 2018.2.18 6:15:56
W mieszkaniu mieszka główny najemca wraz z rodzina chce zameldować osobe z poza rodziny na pobyt stały jak to wygląda prawnie? Czy jesli nie stały to chociaż czasowy?Jakie dokumenty sa potrzebne (...) czytaj dalej»
-
spadek przyjety przez rodzica w imieniu nieletniego- czy mozna odrzucic go po latach?
przez: klaudia1985k | 2015.4.14 19:4:28
Witam. Prosze o pomoc w mojej sprawie. Kilka lat temu zmarl moj tata, rodzice mieli dlug (kredyt na budowe domu) a jako majatek ow dom. Mam 3 braci, w momencie kiedy zmarl ojciec tylko jeden brat byl pelnoletni. (...) czytaj dalej»
-
proszę o pomoc w odpowiedzi....testament
przez: niunia3 | 2011.2.22 14:15:6
witam mam oto takie pytanie moja babcia chce zapisac testament na moje dziecko jej prawnuka,dziecko ma dopiero 4 latka,w mieszkaniu tym obecnie mieszkamy my z dziecmi i babcia wszyscy jestesmy zameldowani,interesuje (...) czytaj dalej»