Najniższa krajowa 2013 jest w netto ???
Odpowiedzi w temacie ()

Hej, obecna najniższa krajowa 2013 podawana jest w netto czy brutto? Tzn. chodzi mi o te kwotę 1600zł?
Nie znalazłeś odpowiedzi?

Hej sa już jakieś plany na kwote minimalnej płacy w nastepnym roku? ktoś juz cos wie?

Wstępnie wskaźniki ekonomiczne dają wysokość płacy minimalnej na 2013 w wysokości 1599-1600 brutto.

Propozycja rządowa to 1600 zł brutto, tu znajdziesz więcej informacji: http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/minimalne-wynagrodzenie-wyniesie-1600-zl.html

czy najniższa krajowa już zaczęła obowiazywać czy dopiero ma zacząć? pracodawca musi obowiązkowa pracownikom na umowe o prace podniesc pensje do takiej stawki?

Chciałabyś... od tego podatek musi być się wie, za 1600 można \"pobalować\" a kryzys jest i się trzeba oszczędzania uczyć.

czyli to wychodzi jakieś 1100? masakra...

W większym mieście przeżycie za takie pieniądze graniczy z cudem. Mieszkanie + opłaty i już po najniższej krajowej :P

gdyby była, to faktycznie byłoby to minimum za które da sie żyć. Niestety nie jest, i nijak się ma do realiów i cen życia w Polszy.

Pracodawca ma obowiązek zatrudnionym pracownikom na podstawie umowy o pracę (na czas określony, nieokreślony, okres próbny, pracy na zastępstwo) płacić minimalną w zależności od wielkości ich etatu. Pensja jak najbardziej zaczęła obowiązywać.
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Kwota najniższa krajowa 2012 brutto. Czy kwota najniższej brutoo na przyszły rok to 1600zł? Właśnie coś takiego się dowiedziałem od kolegi z pracy, nie moge jednak tej informacji znalezc na necie. (...) czytaj dalej»
-
Najniższa krajowa 2011 netto ile wynosi ?? Najniższa krajowa 2011 netto można obliczyć według kwoty brutto, tj. w 2011 roku stawka minimalna brutto wynosi 1386 zł. tak więc: * najniższa krajowa (...) czytaj dalej»
-
Najniższa średnia krajowa 2012 Witam,mam taki problem, zaczne od poczatku zeby przedstawic całą sytuację. Straciłem pracę w związku z restrukturyzacją mojego zakładu pracy. Przyjęto Bardziej (...) czytaj dalej»
-
najniższa krajowa, czego nie można wliczać? witam, mam na umowie o prace najniższą krajową ale na rękę dostaję bardzo malo wydaje mi się że pracodawca odlicza mi od pensji za dużo. Jak jest (...) czytaj dalej»
-
SONDA - ile dostajecie alimentów / ile chcielibyście Proponuję przeprowadzenie sondy: Proszę napiszcie w jednym zdaniu ile dostajecie alimentów, lub ile Sąd przyznał bez wzglądu na to, czy są (...) czytaj dalej»
-
Ile wynosi średnia krajowa? Średnia krajowa na rok 2013 powinna byc znana po pierwszym kwartale czy później? Są już jakieś kalkulacje ile wyniesie? Witam Mam pytanie dokładnie takie jak podałem (...) czytaj dalej»
-
Wynagrodzenie zasadnicze a płaca minimalna Dzień dobry Zwracam się z takim problemem. Zarabiam 1480 zł brutto, taka jest moje wynagrodzenie zasadnicze. Do tego dochodzi jeszcze wysługa (stażowe) (...) czytaj dalej»
-
jaka jest najniższa krajowa jaka jest najniższa krajowa jaka jest najniższa krajowa jaka jest najniższa krajowa jaka jest najniższa krajowa ile wynosi najniższa pensja w tym roku? oczekuje prostej (...) czytaj dalej»
-
najniższa krajowa 2011 netto ile wynosi Najniższą krajową 2011 netto można obliczyć według kwoty brutto. W 2011 roku stawka minimalna brutto wynosi 1386 zł. Aby dowiedzieć się ile wynosi kwota (...) czytaj dalej»
-
jaka jest najniższa krajowa w niemczech 2013? jaka jest najniższa krajowa w niemczech 2013? czytaj dalej»
-
ile wynosi najniższa krajowa w 2010 roku netto Witam Mam pytanie jak w temacie.Za odpowiedzi wszystkim z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Witam, ile wynosi obecnie najniższa krajowa brutto i ile (...) czytaj dalej»
-
KOMORNIK Witam.Zwracam się z prośbą o sposób postępowania w następującej sprawie;W 1996 roku przyszedł na świat mój syn,bardzo szybko rozwiązaliśmy związek z żoną.Pieniążki na alimenty (...) czytaj dalej»
-
najniższa krajowa pensja netto od 2011 roku Witam Jaka jest najniższa krajowa w Polsce, chodzi mi o kwotę netto?Z góry dziekuję za odpowiedzi czytaj dalej»
-
Obniżenie alimentów na ex-żonę do 0 zł. Czy możliwe? Jestem po prawomocnym rozwodzie. Uznany za jedynego winnego. W sentencji wyroku sąd za powód podał między innymi, że dawałem ex tylko niewielkie (...) czytaj dalej»
-
Czy dostanę zasiłek dla bezrobotnych ? Witam, mam pewien problem otóż nie wiem czy po pracy na obecnej umowie będzie mi się należał zasiłek dla bezrobotnych. Do tej pory byłem zarejestrowany (...) czytaj dalej»