Nowe druki vat 7 2011
Odpowiedzi w temacie ()

Od kiedy należy korzystać z nowych druków VAT 7? Czy jest to obowiązek od 1 stycznia czy może jednak w grę wchodzi okres rozliczeniowy??
Nie znalazłeś odpowiedzi?

Minister Finansów zastrzegł, że istnieje także możliwość stosowania starych druków deklaracji VAT-7, jednak nie dłużej niż do rozliczenia za ostatni okres rozliczeniowy pierwszego półrocza 2011 r. Z tym że dodatkowo wskazał, iż podatnik dokonując rozliczenia podatku VAT jeszcze na starym druku deklaracji VAT-7, w części C deklaracji dotyczącej rozliczenia podatku należy wprowadzić pewne zmiany.
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Nowe zwolnienia lekarskie
Witam, słyszałem że mają obowiązywać nowe drugi zwolnieni lekarskich. Wiadomo od kiedy i które dokładnie druki zostaną zmienione? czytaj dalej»
-
Darmowe druki remanentu
Jak sprawnie i legalnie przeprowadzić remanent? Czy są do tego jakieś specjalne druki? czytaj dalej»
-
program DRUKI IPS
witam, czy ktoś ma doświadczenie z programem do wystawiania rachunków Druki IPS? Czy wylicza on poprawnie wszystkie dane? Można bezpiecznie korzystać? czytaj dalej»
-
Nowe zaświadczenie L4!! brak informacji o ilości wolnych dni
Czy to prawda, że w styczniu będą obowiązywać inne druki L4, co się zmieni? czytaj dalej»
-
Testy na prawo jazdy 2011 - nowe pytania egzaminacyjne !! sprawdź !
Od 1 stycznia 2011 weszły w życie nowe pytania egzaminacyjne na wszystkie kategorie prawa jazdy, zmieniono 46 pytań, dodano 93 nowe pytania. Polecam do pobrania nowe, zaktualizowane pytania ze strony: http://www.testy-na-prawo-jazdy.com.pl/ czytaj dalej»
-
składka zus 2011
Rząd chce, by składki ZUS w 2011 roku były wyższe. Nowe rozwiązania, które mogą obowiązywać od 1 stycznia 2011 roku, zakłada projekt ustawy o zmianie ustawy o ubezpieczeniach społecznych. Czy (...) czytaj dalej»
-
Nowe banderole na alkoholu w 2011
Jestem właścicielem sklepu gdzie jest alkohol i zastanawiam się czy w tym roku będzie wymiana banderoli na nowe? Czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć czy to prawda? czytaj dalej»
-
Ferie 2011 - terminy ferii zimowych 2011
dolnośląskie - 14 lutego - 27 lutego 2011 r. kujawsko-pomorskie - 31 stycznia - 13 lutego 2011 r. lubelskie - 17 stycznia - 30 stycznia 2011 r. lubuskie - 31 stycznia - 13 lutego 2011 r. łódzkie 17 (...) czytaj dalej»
-
Rozliczenia podatkowe za 2011
Interesuje mnie kwestia składania zeznań podatkowych za 2011 drogą internetową. Jakie nowe formularze będzie można wypełnić i wysłać w takiej formie? Czy jakies udogodnienia dla prowadzących (...) czytaj dalej»
-
Młody kierowca - przepisy 2011
Limit prędkości Zielony liść itp. Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy są przewidziane jakieś nowe przepisy na rok 2011 dotyczące młodych kierowców? Pytam głównie o w/w zagadnienia. (...) czytaj dalej»