Wynajmujacy chce abym mu zapłacił 600zł za ogrzewanie gdy wczesniej nie musiałem nic płacic - forum prawne
Co mam zrobić gdy wynajmujący chce mnie oszukać?sytuacja wygląda tak dziś był telefon ze przyszedł rachunek za ogrzewanie mieszkania w wysokości 600zł i ja mam go zapłacić
Wynajmuje mieszkanie 2 rok 2 umowy na 1rok umowa kończy się za 2 miesiące 1pążdziernika podczas podpisywania umowy wynajmujący powiedział ustnie ze będę musiał płacić 1250zł jemu za wynajem + prąd i +gaz
i tyle.Wszystko było ok do dziś dziś powiedział ze mam zapłacić 600zł za ogrzewanie z roku 12/13 wiec zapytałem czemu nie kazał mi płacić za to ogrzewanie w poprzednim roku powiedział ,że nie było rachunku co jest nie możliwe
w umowie mam zawarte opłata 1250zł dla nie + koszty eksploatacji ale to równie dobrze mógłby chcieć abym zapłacił za czynsz i za wodę przecież to tez koszty eksploatacji ustnie powiedział ze 1250 prąd i gaz co mam zrobić walczyć w sądzie czy się poddać i dać te 600zł choc to oszustko 2 miesiące przed końcem umowy
Odpowiedzi w temacie: Wynajmujacy chce abym mu zapłacił 600zł za ogrzewanie gdy wczesniej nie musiałem nic płacic (1)
Mysle ze najlepszym wyjsciem z sytuacji jest to, bys poprosil o rachunek rozliczeniowy za poprzedni rok /byc moze byla nadplata, nalezaca do Ciebie/ i rachunek obecny z ktorego wynikac mialoby ze masz zaplacic 600 zl. Ja w czynsu place zaliczke na poczet centralnego ogrzewania pod koniec wrzesnia sa spisywane liczniki i nastepuje rozliczenie zuzycia w danym okresie rozliczeniowym, czasami jest tak ze mam nadplate a czasami niestety musze doplacic. Byc moze w tym przypadku jest podobnie.
Pozdrawiam
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Masz inne pytanie do prawnika?