Forum prawne (strona 145)
Odzyskanie syna
Witam mam problem polegajacy na tym iz moi rodzice zastraszali mnie i mojego partnera poniewaz nie pasowalo im ze moj partner jest starszy ode mnie o 13 lat nie mielismy zycia w polsce poniewaz moj ojciec ... Zobacz wątek2017.8.30 1:25:21
Umowa szkoleniowa koszty
Witam.Mam problem, szukając pracy po maturze ostatecznie zdecydowałam się do call Center. Podczas rozmowy podpisałam "umowę szkoleniową", która określa między innymi pokrycie kosztów w wysokości ... Zobacz wątek
2017.8.29 18:36:27
Okres wypowiedzenia a naliczenie okresu pracy
Witam wszystkich forumowiczów.Dnia 13 marca bieżącego roku zacząłem pracę w pewnej firmie.
Początkowo na okres próbny trwający 3 miesiące, potem dnia 19 czerwca tego samego roku podpisałem ... Zobacz wątek
2017.8.29 17:51:27
Ile muszę zmienić?
Dzień dobry. Mam długą historię i dziwny problem. Tłumaczyłem opowiadania z serii "Warcraft". Widziałem, że w internecie jest już 12 przetłumaczonych, więc pomyślałem, że resztę dotłumaczę ... Zobacz wątek2017.8.29 12:32:15
Mandat zza granicy, Austria.
Dzień dobry,mam pytanie odnośnie pisma otrzymanego za przekroczenie prędkości w Austrii.
Otóż samochód mam zarejestrowany na dwie osoby, mojego ojca i mnie.
Ja, wraz z dwoma osobami byłem na ... Zobacz wątek
2017.8.29 11:37:47
Brak wpłaty od kupującego lokal,a zapis w akcie notarialnym
powinien wysłać pismo ponaglające i określić ostateczną date zapłatyjak termin minie do komornika wtedy (takie jest moje zdanie) ... Zobacz wątek
2017.8.29 10:40:11
Problem z wynajmującym - uszkodzony sprzęt
Dzień dobry. Mam problem jako najemca lokalu. Mianowicie kończy mi się umowa o najem mieszkania. Wynajmujacy nie zdecydował się przedłużyć umowy, wobec tego czeka mnie wyprowadzka. Niestety w wynajmowanym ... Zobacz wątek2017.8.28 21:47:37
Odbiornik radiofoniczny
Ja Odwołanie od postępowania decyzji administracyjnej za używanie jednego niezarejestrowanego odbiornika radiowego.Prowadzę działalność jednoosobowa i była kontrola 21.04.17r nie podpisałam protokołu.Okres ... Zobacz wątek2017.8.28 19:59:28
Odbiornik radiofoniczny
Ja Odwołanie od postępowania decyzji administracyjnej za używanie jednego niezarejestrowanego odbiornika radiowego.Prowadzę działalność jednoosobowa i była kontrola 21.04.17r nie podpisałam protokołu.Okres ... Zobacz wątek2017.8.28 18:57:28
alimenty na ojca
Witam . Mam pytanie . Własnie dostałem z sądu list że mój ojciec założył mi i rodzeństwu sprawę o alimenty.Przedstawił że jako osoba żyjąca w ubóstwie musi kupywać węgiel , jakieś laki, ... Zobacz wątek
60 odpowiedzi | Strony: 1 2
2017.8.28 18:10:1
Nie podejście do egzaminu czeladniczego
i zdałes w koncu ten egzamin ? jak wygląda twoje życie teraz ? Jestem w podobnej sytuacji ... Zobacz wątek2017.8.28 17:16:13
reklama na ogrodzeniu
Witam, na przeciwko mojej posesji znajduje sie studzienka wodociagowa mojego sasiada, ktora sasiad zasypal i dlatego nie jest ona widoczna - w przeciwienstwie do wszystkich pozostalych studzienek.Dzisiaj ... Zobacz wątek
2017.8.28 17:9:21
MIĘDZYNARODOWA WINDYKACJA a EUROPEJSKI TYTUŁ EGZEKUCYJNY
Windykację bez zaliczek i prowizji prowadzi dla mnie enakazpl. ... Zobacz wątek2017.8.28 16:12:19
Proszę o doradę bać się czy nie
Popieram. Jacusia można tylko kopnąć w dupę.Stalking to przesada, osoba chora psychicznie zwyczajnie nie wie co czyni, a że dużo dzwoni, dużo więcej niż się przyznaje to i staje się upierdliwa. ... Zobacz wątek
2017.8.28 12:25:27
Osoba towarzyszącą podczas wizyty u lekarza
Witam. Kilka dni temu spotkała mnie niemiła sytuacja kiedy to wraz ze swoją małżonką udaliśmy się na pogotowie gdzie przyjmował lekarz ortopeda w zwiazku ze zwichnieciem nogi przez żonę. Oczyeidcie ... Zobacz wątek2017.8.28 10:59:4
Najem okazjonalny z parą
Witam,chcę wynająć pokój parze (nie małżeństwo - nieformalna para) w formie najmu okazjonalnego.
Czy z punktu widzenia moich interesów (ewentualna eksmisja gdyby para była w ciąży i miała ... Zobacz wątek
2017.8.27 15:27:35
Przymusowe leczenie
Mamy problem w rodzinie: siostry syn- dorosły ,który był na leczeniu zamkniętym , nie pił po tym 7,5 roku, W tej chwili pije i mówi, że pękłpije półtora miesiąca i ciągle mówi że się ... Zobacz wątek
2017.8.27 13:28:29
Jak zabezpieczyć dom?
Witajcie.Mamy dość skomplikowaną sprawę.
Może od początku....
Chcieliśmy z żoną wziąć kredyt na zakup domu z działką.(dom z rynku wtórnego).
Niestety bank nie chciał nam dać ... Zobacz wątek
2017.8.27 9:8:56
Zachowek a testament
Proszę o poradę.Moja mama pozostawiła testament, na podstawie którego całe gospodarstwo rolne otrzymuje ja, jako główny spadkobierca.
Testamet zawiera dodatkowo zastrzeżenie, że mam się gospodarstwem ... Zobacz wątek
2017.8.26 22:27:31
Niekompetentny budowlaniec
Wykonawca remontu mial wykonac remont w 2 miesiace, opoznil sie o 2 miesiace. Czy w takim wypadku moge obciac mu narodzenie??W umowie ktora podpisalismy, zaznaczylam ze na wypadk opoznienie zastrzegam ... Zobacz wątek
2017.8.26 22:8:38
Dziecko z koleżanką,ona pracuje,ja studiuje i pracuje.Nie chce mieć tego dziecka
TAK SIE ROZPISALISCIE Śmieszne to jest dzisiejsz Gazeta now Wiecie Ze kobietom Wyzynan Srodek Zeby Mieć Pszyjemności Dziewcz jug fiv Teraz Stosują Jakiś Krajach Niemczech Wymyślone pszez Facetuw ... Zobacz wątek2017.8.26 16:17:18
Patronite
Szanowni Państwo.Jestem właścicielką serwera komunikatora głosowego "Team Speak". Wraz ze wspólnikami postanowiliśmy rozpocząć działania marketingowe mające na celu rozpowszechnienie naszego ... Zobacz wątek
2017.8.25 18:32:27
Jak rozliczyć się z US bez działalności gospodarczej?
Polski pracownik spółki w UK chce dostawać wynagrodzenie na konto. Ma podpisaną umowę ze spółką, ale nie jest to umowa w rozumieniu polskiego prawa (tzn. zlecenie, dzieło etc.).Jak w takim przypadku ... Zobacz wątek
2017.8.25 16:20:50
Dobry prawnik - Kraków
Witam. Mam bardzo skomplikowaną sprawę spadkową. Szukam dobrego adwokata w Krakowie. Będę wdzięczna za polecenia. ... Zobacz wątek2017.8.25 15:8:24
Plac zabaw a prawo budowlane
Mam pytanie odnośnie objazdowych wesołych miasteczek z karuzelami i całym majdanem. Jaka powinna być minimalna odległość od zabudowań i czy mogą one byćstawiane w centrum miasta w strefie zabytkowej. ... Zobacz wątek
2017.8.25 13:1:1
Wykroczenie i kara w zawieszeniu.
witam mialem mam zawiasy za jazde po alkocholu i zatrzymane prawo jazdy prawo jazdy mi odzyskalem ale zawiasy mam do tej pory ale teraz mialem wypadek po alkocholu niky nie ucierpial aby ja co mi grozi ... Zobacz wątek2017.8.25 12:53:8
Zmiany ciągu komunikacyjnego wewnątrz działki
WitamPotrzebuję porady specjalistów. Najlepiej sytuację zobrazuje załączony w linku plik. Jestem mieszkańcem szeregowca 12 rodzinnego. Księga wieczysta zawiera osoby które tutaj nie mieszkają, ... Zobacz wątek
2017.8.25 10:19:24
Oszust?
Jesteśmy agencją reklamową. Klient zamówił u nas usługę, która została wykonana.Reklama została zrobiona, a klient jednokrotnie zgłosił, że ułożenie elementów nie jest takie, jak chce, ... Zobacz wątek
2017.8.24 20:17:20
ile sąd penitencjarny rozpatruje wniosek
Jestem na zwolnieniu warunkowym i złożyłem prośbę o wyjazd za granicę ile się czeka na rozpatrzenie ?????? Przez sąd penitencjarny ... Zobacz wątek2017.8.24 17:45:43
Odszkodowanie za złamaną nogę.
Radzę zwrócić się o wstępną poradę do kancelarii Meritum. Wystarczy napisać maila na biuro@meritumodszkodowania.pl . Taka porada jest darmowa i oceniają szansę zajęcia się sprawą, u mnie to ... Zobacz wątek2017.8.24 16:37:39
Badania okresowe+kontrolne a urlop wypoczynkowy
Dzień dobry,pracownica powraca po urlopie macierzyńskim+rodzicielskim+zaległym wypoczynkowym, kieruję ją na badania okresowe, które straciły ważność w trakcie jej nieobecności i na badania ... Zobacz wątek
2017.8.24 9:45:58
Molestowanie dziecka
tylko że ja nie miałam ojca a tym kimś był mój sąsiad.Nigdy nie zdecyduję się o tym opowiedzieć formalnie niechce wracać do takich szczegółów mimo że wciąż są bardzo żywe i takie realne ... Zobacz wątek2017.8.24 0:52:17
Opłata czesnego za żłobek po rezygnacji z miejsca przed rozpoczęciem semestru
Dzień dobry,w czerwcu rekrutowałam córkę do żłobka niepublicznego z dofinansowaniem od miasta. Miejsce otrzymałam. Przez ten czas moja sytuacja uległa zmianie i dziecko od września do żłobka ... Zobacz wątek
2017.8.23 19:2:35
Opłata czesnego za żłobek po rezygnacji z miejsca przed rozpoczęciem semestru
Dzień dobry,w czerwcu rekrutowałam córkę do żłobka niepublicznego z dofinansowaniem od miasta. Miejsce otrzymałam. Przez ten czas moja sytuacja uległa zmianie i dziecko od września do żłobka ... Zobacz wątek
2017.8.23 19:2:34
Problemy z firmą Provident
Kupiłem i zarejestrowałem nowy numer nju mobile w dniu 05.05. w tym roku na stacji Shell w Bolesławcu. Od tego dnia uporczywie wydzwania do mnie windykacja Provdenta i wnawiają mi ze nazywam się Ewa ... Zobacz wątek2017.8.23 17:50:13
Zasiłek chorobowy z ZUS, L4
Witam, pytanie mam odnośnie wypłaty zasiłku chorobowego, przy zwolnieniu L4. Mianowicie, pracowałem 3-4 lata w ciągłej umowie o prace w firmie X, zakończyłem tam pracę dnia 30 czerwca b.r. kolejną ... Zobacz wątek2017.8.23 15:27:46
czy komornik może zająć zasiłek wychowawczy na dziecko?
Witam czy komornik moze zabrac dziecka pieniadze zasilek wychowaczy lub za pomoge jednorazowa za tytul urodzenia dziecka? ... Zobacz wątek2017.8.23 12:57:25
Witam mamy pytanie mój narzeczony dostał w darowiźnie mieszkanie od rodziców rodzice podczas gdy
Witam mamy pytanie mój narzeczony dostał w darowiźnie mieszkanie od rodziców rodzice podczas gdy byli właścicielami wystąpili do wspólnoty mieszkaniowej o zgodę na zabudowę balkonu i ja dostali ... Zobacz wątek2017.8.23 10:34:5
Od 15 czerwca do 11 wrzesnia przebywam na l 4 .Od 30 czerwca w mojej firmie wszystkim pracownikom sa
Od 15 czerwca do 11 wrzesnia przebywam na l 4 .Od 30 czerwca w mojej firmie wszystkim pracownikom sa wreczane wypowiedzenia o prace z 3 miesiecznym okresem wypoeiedzenia oczywiście sa to zwolnirnia grupowe ... Zobacz wątek2017.8.22 17:6:1
intrum justitia - pilne
Ja korzystam z wyslijwezwanie.pl tam w moim imieniu wysyłają wezwanie do zapłaty do moich dłużników. ... Zobacz wątek109 odpowiedzi | Strony: 1 2 3
2017.8.22 16:1:31
koszty komornicze a spłata długu do wierzyciela
Windykację bez zaliczek i prowizji prowadzi dla mnie enakazpl. ... Zobacz wątek2017.8.22 15:59:52
jak odzyskać dług
Swoich dłużników przekazuję przez Internet od razu do windykacji na koszy dłużnika na eNakazpl. ... Zobacz wątek2017.8.22 15:58:59
Podszywanie sie pod inną osobę
Witam,
Założyłam kiedyś konto które było moje i wszystkie zdjęcia moje. Później wszystko usunęłam I zmieniłam dane na jakieś fikcyjne imię i nazwisko.
Chciałam się spotkać z byłym ... Zobacz wątek
2017.8.21 17:1:7
Jak długo ważne jest pełnomocnictwo wierzyciela dla kancelarii adwokackiej?
Windykację bez zaliczek i prowizji prowadzi dla mnie enakazpl. ... Zobacz wątek2017.8.21 16:39:49
Żona z Chin
Chciałem bym mieć żonę z Chin bo bardzo mi się podobają i bym chętnie wezmę ślub ... Zobacz wątek2017.8.21 15:6:44
spadek po zmarłym ojcu
Ja bym na Twoim miejscu poszła do notariusza bo na forum nie zawsze można liczyc na życzliwą poradę. Ja sama byłam niedawno w Krakowie u Pani Notariusz Marty Sajkiewicz-Zarzyckiej i mogę polecić. ... Zobacz wątek2017.8.21 9:43:12
Prawomcny wyrok w zawieszeniu a przestępstwo popełnione przed wyrokiem.
Od 23.11.2016 roku jestem skazany na pół roku w zawieszeniu na dwa lata za oszustwo internetowena sumę 3250zł(5 osób , kopiowałem i wklejałem zdjęcia na allegro i prosiłem o przelew payu)..Na ... Zobacz wątek2017.8.21 7:35:45
2017.8.20 22:55:11
jak przeliczyć g/l na promile 1,34 g/l w zwiazku z tym ile to promili
2814 promili czyli 2,8 ... Zobacz wątek2017.8.20 17:32:24
Aneks umowy z 1/4 na cały etat. OSZUSTWO PRACODAWCY
Witam, od 2 lat pracowalem w pewnej firmie, na poczatku mialem umowe o prace 1/4 etatu na czas nie określony. Po kilku miesiącach podpisalem aneks do tej umowy na caly etat. Zwolnilem sie z pracy miesiac ... Zobacz wątek2017.8.19 20:15:37
Masz inne pytanie do prawnika?