Forum prawne (strona 218)

Komornik mimo, że wycofany dalej chce pieniędzy.

Spokojnie będzie dobrze, ale musisz zacząć negocjacje z komornikiem ewentualnie z kredytodawcą o wydłużenie czasu kredytowania i mniejsze spłaty.
22 101 33 13 trzymaj jest to kancelaria, która ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.3.20 14:45:48

Zakup zadłużonego mieszkania

Witam. Zamierzamy z narzeczoną kupić mieszkanie. znaleźliśmy takie które nam odpowiada lecz jest pewien problem. Właściciel mieszkania narobił sobie trochę długów i wyjechał do Anglii (niezapłacone ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.20 12:37:0

reklamacja wadliwy towar

Witam, bardzo proszę o pomoc? może zacznę od początku.
Dnia 14.01.2015 r. zakupiłam telefon Samsung galaxy s4, telefon brany na raty, kupowany przez dwie godziny ze względu na niedouczonych pracownikow.. ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.20 0:6:32

PROSZĘ O KONKRETNĄ RADĘ aneks do umowy - zmiana obowiazków

Witam, bardzo prosze o pomoc,
pracuję w branży automotiv od maja ubiegłego roku. Mam umowe na czas okreslony. Dzięki temu, że jestem dobrym pracownikiem, zostałam "awansowana" z pracownika produkcyjnego ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.19 21:12:35

Upadłość układowa / postępowanie naprawcze / ochrona majątku

Twojemu przedsiębiorstwu grozi bankructwo? Duże zaległości w ZUS i US, brak płynności finansowej, brak zleceń i wierzytelności u kluczowych dostawców? Jeśli znasz te problemy, to koniecznie umów ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.19 18:0:53

Potrzebujesz pomocy przy prowadzeniu Twojej działalności?

Jeżeli potrzebujesz pomocy w sprawach Twojej spółki zaufaj doświadczeniu,  ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.19 13:0:50

powrot z dzieckiem z Holandii do Polski

Bardzo przepraszam za bledy ale pisze w stresie i na telefonie. Bardzo licze na jakas pomoc i podpowiedz. Nie chce dokladnie opisywac sytucji bo to pewnie nikogo nie interesuje chce tylko wiedziec co w ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.3.18 22:23:52

zażalenie na postanowienie sądu odnośnie orzeczenia kary

dla scisłości:
- wyrok był "obligatoryjny" - czy musze czekac na odpis czy wystarczy samo postanowienie "ustne" w dniu rozprawy
- 3 lata odsiadki - wczesniej nie byłem karany - czy mam mozliwośc ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.3.18 20:50:6

Sprzedaż auta po 3 miesiącach od nabycia.

Witam. Zwracam się z prośbą o wyjaśnienie sprzecznych informacji odnośnie sprzedaży samochodu po upływie 3 miesięcy od nabycia. Zakupiłem samochód na początku stycznia bieżącego roku, za niewielką ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.18 12:40:6

Zamiana zadłużonego mieszkania

Kilka lat temu miałem pani miała mieszkanie w nowym budownictwie,z łazienką,toaletą itd.Niestety mieszkanie było zadłużone.Spółdzielnia mieszkaniowa przysłała pismo,w którym poinformowała ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.18 9:49:1

Spowodowana szkoda

Witam, nie wiedziałem do jakiego działu to dodać więc piszę tutaj.
Dzisiaj miałem bardzo nieprzyjemną sytuację, byłem na siłowni i niestety zdarzył się nieumyślny wypadek, ktoś przede mną ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.17 18:17:31

Czy ZUS może zająć 100% pencji z tytułu niezapłaconych wcześniej składek ?

Czy ZUS może zająć 100% pencji z tytułu niezapłaconych wcześniej składek ? Witam.
Przez jakiś czas prowadziłem działalność gospodarczą i powstały zaległości z tytułu składek ZUS. Od ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.17 15:30:23

Wyjazd na stałe za granice, gdy ojciec nie wyraża zgoy!!

Tak po krótce opowiem moją historię. Mam dwójkę dzieci, lecz nigdy z ich ojcem nie byłam w związku małżeńskim.
Gy zaszłam w ciąże drugim dzieckiem rozstaiśmy się i ich ojciec prez ok 3 ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.17 15:24:26

Niepłacenie skłądek ZUS na własnej działalności gospodarczej

Witam,
Chciałbym wam nakreślić pewną sytuację.
Mężczyzna pracował 25 lat co jest udokumentowane świadectwami pracy. Następnie założył własną działalność gospodarczą i niestety nie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.17 12:25:58

Postępowanie administracyjne - kazusy..

Witam. Dostałem do rozwiązania z Postępowania Administracyjnego kazusy... Siedziałem nad nimi w weekend. Fakt Wczoraj nie ponieważ nie miałem kiedy i dzisiaj też nie wiem czy znajdę na nie czas ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.17 10:40:1

Czy jest szansa na pozytywną decyzje PZU?

Myślę, że najszybciej w tym pomoże Ci jakiś prawnik. Znam jednego takiego, który na co dzień przerabia podobnie trudne przypadki. Wyszukaj sobie Kancelarię Mecenasa Chrószczyńskiego z Łodzi. ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.3.16 22:52:26

żazalenie na areszt tymczasowy

witam wszystkich! chciałam sie dowiedzieć jakie są terminy w przypadku złozenia zażalenia na przedłużenie aresztu tymczasowego?gdzieś przeczytałam że Sad Okregowy rozpatruje to zażalenie w ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.3.16 20:22:8

Zadłużenie matki, a dziedziczenie długu przez córkę

Witam serdecznie,
z góry chciałem przeprosić za chaotyczną formę mojej wypowiedzi, ale postaram się wszystko w miarę możliwości dogodnie wyjaśnić.
Biorę ślub za kilka miesięcy a moja przyszła ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.3.16 14:51:50

Prawo do odwołania się od decyzji sądu o ujawnienie majątku dłużnika

Sąd nakazał mi ujawnie majątku. Jakie mam prawo do odwołania się od tej decyzji? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.16 14:3:31

Spółdzielce własnościowe prawo do lokalu - do czego mam prawo

Jako lokator wykupiłem swoje mieszkanie od spółdzielni. Potem dokupiłem mieszkanie obok i połączyłem je w jedno mieszkanie. Jest to mieszkanie własnościowe. Teraz chce je rozdzielić i jedno z ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.16 13:51:36

2015.3.16 11:44:30

Podział

Bardzo proszę o jakieś doradzenie w mojej sprawie.
Od 18 lat żyłem z kobieta bez ślubu w 2008 roku jej rodzice przepisali działkę na nią ja nie bylem dopisany i w 2009 roku zaczęliśmy budowę ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.3.15 23:17:40

uniewaznienie

Witam mam taki problem z piątku na sobotę złapała mnie policja znaleziono przy mnie 0.19g amfetaminy i dostalem za to 3miesiace w zawieszeniu na 3lata dozór kuratora i 1000zl kary moje pytanie jest ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.3.15 17:14:33

czy wykupione z bonifikatą mieszkanie zakładowe można wynająć bez utraty bonifikaty?

czy mogę wynająć mieszkanie, które wykupiłam od gminy z bonifikatą trzy lata temu ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.3.15 14:41:37

Część gruntu, którą kupiłem należy do sąsiada.

Witam, mój problem polega na tym, że kupiłem domek, gdzie kawałek działki ok 1.5-2m szerokości i z 25m długości należy do sąsiada i stoi tam płot...Poprzedni właściciel po prostu poprosił ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.15 10:23:19

Wyprowadzka do Szkocji w wieku 16 lat za zgodą jednego rodzica?

Witam. Moi rodzice chcą sie rozwiesc, mam 16 lat . Bardzo chce być z Tatą, chcemy się przeprowadzić do Szkocji, ale Mama nie wyraża zgody. W przypadku kiedy ja chce wyjechac z Tata, bez zgody mamy ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.3.15 9:16:8

Zakaz pracy u kontrahentów

Witam mam pewne pytanie do Was, byłbym wdzięczny za poradę. Sytuacja przedstawia się następująco: jakiś czas temu rozpocząłem pracę w firmie X. Poza typowymi umowami o dzieło podpisałem z nią ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.14 17:29:2

Domyślnie Oskarżony o kradzież w miejscu pracy

Witam . Od stycznia do końca lutego pracowałem w sklepie rowerowym , wyrzucono mnie z oskrażeniem o kradzież towaru i o niechlujstwo .

Sprawa wygląda tak :

Owszem sprzedawałem identyczny towar ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.14 11:31:10

Samowola budowlana - klimatyzator

Witam, mam następujący problem i prosiłbym o poradę co mogę najlepiej w tej sytuacji zrobić. Przeprowadzam obecnie remont mieszkania który już dobiega końca. Mieszkanie jest usytuwane na 4 piętrze ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.13 17:55:6

Błąd lekarzy w leczeniu złamanej nogi

Odszkodowanie wygrać od lekarzy to trudna sztuka bez kancelarii bądź prawnika wiele nie zdziałasz. Polecam ci posprawdzać oferty e-kancelarii przeważnie mają niszą cenę. ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.3.13 12:39:3

Komornik i nakaz zapłaty

No cuż musisz zapłacić. Chyba że sprawa jest bezprawna i nie jechałeś w tym czasie bez biletu i masz jak to udowodnić. ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.3.13 12:36:23

zajęcie rachunku bankowego

To może być dobry pomysł, darmowa porada nie boli a przynajmniej wiesz na czym stoisz. ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2015.3.13 12:35:2

postępowanie upominawcze dziwne postępowanie komornika

Zgłoś się do kancelarii-lexperto, udzielają darmowych porad wiele razy mi już pomogli dzięki temu. Dodatkowo jeśli będziesz miał sprawę w e-sądzie jak ja miałam, również zrobią to za dziękuje. ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.3.13 12:33:42

2015.3.13 12:30:59

Niezadowolenie z naprawy reklamacyjnej

Witam wszystkich forumowiczów i proszę o pomoc w następującej kwestii.
Otóż dnia 19/12/2014 zakupiłem buty snowboardowe w jednym z katowickich sklepów w trakcie wizyty w kraju na święta. Buty ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.12 23:5:22

Renta rodzinna, marzec 2015

Renta rodzinna w marcu wynosi 880,45 (brutto) , jednakżę dzisiaj otrzymałam wypłąte w kwocie 1186,45 (netto) . I nie wiem o co chodzi, czemu tam wiela? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.12 14:0:20

blad lekarza

Witam. W ubieglym roku (luty-marzec) moja mama uskarzala sie na oktopne bole brzucha. W marcu poszla do Szpitala Miejskiego gdzie lekarz zalecil badania USG, ktore wykazalo torbiel na trzustce. No tej ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.12 9:45:13

Lekarka żąda 50 tys. zł za negatywną opinię

Witam.

W zeszłym roku odbyłam bardzo nieprzyjemną, wręcz traumatyczną wizytę w jednym z katowickich gabinetów ginekologicznych.
Przebieg wizyty oraz zachowanie lekarki opisałam w negatywnym ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.12 1:58:55

Cwany tatuś

Witam mam problem z wyegzekwowaniem pieniędzy od ojca dziecka otóż nie odpowiada on na pisma z sądu i nie stawił się na sprawie o ust ojcostwa przez co została odroczona od maja do końca stycznia ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.3.11 21:49:11

Zwrot renty rodzinnej z winy osób trzecich (szkoły)

Witam. Moja sprawa ma sie tak: W lutym tego roku zapisałam się do szkoły policealnej. Podpisałam ze szkołą umowę w której wyraźnie jest mowa o tym że zajęcia rozpoczynaja sie w lutym (zresztą ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.11 21:10:44

tatuś

Mówicie tu o zdzieraniu kasy z wielebnych tatusiow przez komornika czasami nie ma wyjścia jak ha bym miała czekać na to żeby jaśnie Pan coś zapłacił to nie doczekqlabym się,u mnie sytuacja wygląda ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.3.11 20:19:15

Podział majątku po 5 latach

Jaki czas po rozwodzie można złozyć wniosek o podział majatku?
Bo ja jestem prawie 5 lat po rozwodzie i podziału nie było,ale niedawno dowiedziałam się,że podział można zawsze zrobić niezależnie ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.3.11 19:59:27

Witam zrobiłem głupstwo i potrzebuję porady. Wczoraj dowiedziałem się że pewien chłopak (20lat)

Witam zrobiłem głupstwo i potrzebuję porady. Wczoraj dowiedziałem się że pewien chłopak (20lat) gada na mnie głupoty napisałem do niego żeby uważał co robi napisałem że dostanie grzecznie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.11 19:20:40

2015.3.11 18:48:5

upadłość konsumencka

Jakie jest wasze zdanie o upadłości konsumenckiej?
Opłaca się dla dłużników w poważnych tarapatach czy może nie? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.11 17:58:14

eksmisja z mieszkania komunalnego

Witam.
Jestem wraz z dziećmi ofiarami przemocy w rodzinie. Zgodnie z postanowieniem Sądu udało mi sie wyeksmitować byłego męża sprawcę przemocy w rodzinie. Mieszkam opłacam czynsz niestety byłey ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.3.11 15:12:47

zajęcie i pobranie pieniędzy z konta bankowego

Ewentualnie zwróć się do kancelarii lexperto, udzielają darmowych porad prawnych ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.3.11 12:34:19

czy dostaje rozwód z danego powodu.

Witam
Jestem mężatką z 25-cio letnim doswiadczeniem. Ostatnio przez przypadek dowiedzialam sie o dlugich, czestych rozmowach i smsach mojego meza z inna kobieta(razem pracuja w firmie). Po rozmowie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.11 10:26:31

Czy mogę żądać alimentów we wniosku rozwodowym?

Oczywiście, że możesz i Ci się prawnie należą jeśli Ty opiekujesz się dzieckiem. Możesz również wnieść o alimenty na siebie, jeśli udowodnisz, że nie jesteś w stanie utrzymać siebie i ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2015.3.10 22:3:51

Kupno auta na ,,niemca"

Witajcie całkowicie nieświadomy kupiłem auto na niemca, dziś byłem w urzedzie celnym opłacic akcyze mam czekać na decyzje i zaczyna mi chodzić szybciej serce czy to przejdzie? Dokładnie chodzi ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.3.10 20:51:39

Masz inne pytanie do prawnika?

Potrzebujesz pomocy prawnej?

Zapytaj prawnika