Forum prawne (strona 218)

Problemy z Matką dziecka

Witam problem mój polega na tym: Za 2 miesiace przyjdzie na swiat moja córka wszystko bylo by dobrze gdyby nie utrudniony kontakt z matka dziecka juz teraz. Pytanie moje jest nastepujace gdy pracuje ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.2.11 23:12:51

Czy mogę zaskarzyć dentystę?

Czy mogę zaskarzyć dentystę? Kilka lat temu dentysta w ramach leczenia wykonał u mnie plombe dwojki. Niestety skozystal z wypelnienia ciemnego koloru. Przez 2 lata po leczeniu nosiłam aparat ortodontyczny. ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.11 13:6:32

Czy prowizja może być wypłacana uznaniowo skoro w regulaminie wynagradzania określono zasady wypłaty

Czy prowizja może być wypłacana uznaniowo skoro w regulaminie wynagradzania określono zasady wypłaty prowizji ( wysokość sprzedaży w danym miesiącu i procent wypłaty) ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.10 20:43:38

alimenty od ojca

Witam. Mam 20 lat, dziecko (obecnie 8 mies), rok temu skończyłam szkołę zawodową i postanowiłam podjąć naukę w szkole dla dorosłych (CKU). Obecnie jestem w pierwszej klasie liceum (zaocznie).W ... Zobacz wątek

15 odpowiedzi

2015.2.10 15:25:39

e-Sąd w Lublinie Sprzeciw od nakazu zapłaty

Wczoraj otrzymałem Nakaz Zapłaty w postępowaniu upomniawczym z e-Sądu w Lublinie.
Czy przysługuje mi podniesienie sprzeciwu od wydanego nakazu zapłaty? Jeśli tak , to co powinien zawierać taki ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.10 12:57:57

Specjalista ds. Administracyjno-Prawnych

Prowadzę obecnie rekrutację na stanowisko Specjalisty ds. Administracyjno prawnych dla trzech kontraktów infrastrukturalnych (woj. lubuskie, dolnośląskie oraz warmińsko-mazurskie).

Osoba na tym ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.10 10:39:8

zajęcie komornicze umowa na pół etatu

Witam, jestem zatrudniona na podstawie umowy o pracę na pół etatu. Zajęcie komornicze mam z tytułu niespłaconego kredytu w banku. Na moją pensję składa się wynagrodzenie zasadnicze premia zadaniowa ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.9 22:34:53

Popisana rozpadająca się kurtka

Witam kupiłem kurtkę nie zauważyłem że jest ona pomazana jakimś markerem wróciłem do domu i tam to zauważyłem nie oddałem jej nawet nie wiem dlaczego teraz kurtka się po prostu rozpada z ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.9 18:18:9

wspolmalzonek nie ma pieniedzy na czynsz i zada wiecej alimentow ode mnie

Dzien dobry, wyprowadzialma sie z domu i wnioslam o rozwod. Sprawa bedzie sie ciagnela.
Maz dostal alimenty, dosyc wysokie. Ja placilam przez 2 pierwsze lata na wspolne mieszkanie. W styczniu jednak ... Zobacz wątek

13 odpowiedzi

2015.2.9 12:19:37

pozwolenie na wyjazd dziecka za granice

Jestem z dzieckiem juz dwa lata za granica,ojciec nie interesuje sie dzieckiem ,nie obchodzi go gdzie dziecko jest i co sie z nim dzieje ale zgody na pobyt nie podpisze przez zwykla zlosliwosc,pisalam ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.9 12:12:56

Pismo od Glass-Brudziński

Witam. Tez dostalam takie pismo i dzwonilam disial do prokuratury. Prokurator potwierdzil ze faktycnzie prowadzone jest postepowanie i wszystkie osoby ktorych dotyczy moga sie spodziewac wezwania na policje ... Zobacz wątek

10 odpowiedzi

2015.2.9 11:55:41

Jak wyrzucić natrętną osobe z mieszkania

Chciałem jeszcze dodać parę pytań do mojego tematu :
- Czy osoba zameldowana na stałe ale nie właściciel (mój wujek) może wynająć 2 pokoje swoim "przyjaciołom" ? Te wynajmowanie to oczywiście ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.2.8 1:23:32

Odebranie alimentów Matce 2015

zapomniałem jeszcze napisać o 3 opcji wg urzędników, że może wycofać wszytko co podpisał jako nieletni i zaczynać składanie prośby o alimenty od nowa tym razem na siebie co wiadomo trwa a jak ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.2.7 22:5:18

biore slub mam 18 lat gdzie bede ubezpieczona?

mam 18 lat ucze sie w liceum jestem ubezpieczona u rodzicow w pracy jednak biore slub cywilny moj chlopak tez sie uczy wiec gdzie ja bede ubezpieczona u rodzicow czy sama mam sie gdzie ubezpieczyc pomocy ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.7 19:54:39

kupowanie za pomocą ClickandBuy

Witam,
Dostałem zawiadomienie od firmy windykacyjnej. Udało mi się dojść do tego że jest to niby za auto subskrybcje programu. Kupiłem kiedyś program antywirusowy i zapłaciłem za pomocą clickandbuy ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.7 11:47:52

nie oddalam calosci wplaconych pieniedzy za towar?

Witam mam problem z kupujaca..
pare miesiecy temu zakupila kurtke na allegro,wplacila pieniadze ale nie doszlo do wysylki i zaraz mi negatywa wystawila wiec poprosilam by go usunela i zwracam jej pieniadze ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.2.6 23:38:16

jak napisać do dyrektora zakładu karnego żeby konkubent dostał przepustke

jak napisać do dyrektora zakładu karnego żeby konkubent dostał przepustke ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.6 18:23:33

Co robić aby nie płacić ZUSu ale działać w jakimś sensie legalnie? Czy są takie możliwosci? POMOCY!

Bardzo proszę o pilny kontakt użytkownika: jareczek231-mój mail: sandwicz65@wp.pl- też zostałem oszukany. ... Zobacz wątek

12 odpowiedzi

2015.2.6 13:28:5

Fotografia- przeniesienie praw autorskich

Jeśli chodzi o wzór umowy to ja używam standardowego wzoru i jeśli jest potrzeba dopisuje w którymś podpunkcie pola eksploatacji. Wzór umowy możesz znaleźć na stronie Związku Polskich Artystów ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.2.6 12:53:34

czy komornik moze zajac zwrot z podatku z najniszej krajowej pesji i ulgi na dzieci

czy komornik moze zajac zwrot z podatku z najniszej krajowej pesji i ulgi na dzieci ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.6 11:57:45

Podatek od usług premium (własny serwer gry)

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak odprowadzić podatek od zarabiania na prywatnym serwerze.
Mój dochód będzie z SMS Premium (dotpay) oraz z przelewów na konto bankowe. W jaki sposób powinienem ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.6 11:36:50

Zawieszenie kary i wyrównanie szkody Skarbowi Państwa

Dzień dobry!

Sprawa wygląda tak:

Prokurator przedstawił przyszłemu (tak czy inaczej) skazanemu opcję 5 na 8 plus wyrównanie szkody Skarbowi Państwa w kwocie (nie wiem dokładnie ale powiedzmy, ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.2.5 23:15:1

Witam czy komornik zabierze ulge na dzieci przy wspulnym rozliczeniu podatkowym jaden z rodzicow ma komornika

Witam czy komornik zabierze ulge na dzieci przy wspulnym rozliczeniu podatkowym jaden z rodzicow ma komornika

... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.5 15:27:9

WITAM!! MOJ TATA UMARŁ 2 STYCZNIA 2014 ROKU I OBECNIE MOJ MĄŻ JEZDZI AUTEM ,NIE WYREJESTROWALIŚMY

WITAM!!
MOJ TATA UMARŁ 2 STYCZNIA 2014 ROKU I OBECNIE MOJ MĄŻ JEZDZI AUTEM ,NIE WYREJESTROWALIŚMY GO BO Z TEGO CO SIE DOWIADYWAŁAM MAMA TEŻ JEST JEGO WSPÓŁWŁASICIELEM.TERAZ BOIMY SIE ,ŻE BĘDA ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.5 15:22:21

Alimenty na rodzica

Sprawa nie wygląda ciekawie ;/ Smutne jest, że osoby nam bliskie wykręcają takie numery. Moim zdaniem powinnaś iść na konsulatacje do prawnika. Spróbuj u radców prawnych z Kazus (dobryadwokat.eu) ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2015.2.5 11:5:39

Prosze o wypełnienie ankiety

Jestem studentką ostatniego roku Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie. Piszę pracę magisterską na temat: ,,Wymiar Sprawiedliwości wobec zjawiska przestępczości nieletnich w opinii sędziów ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.2.4 19:23:18

Mam pytanie czy mogę wyrobić

dowód dziecku 2 letniemu przez sąd i sprawę zrobić zaocznie oraz czy bym mogła zmienić nazwiska przez sad czekam na od powiec ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.4 18:55:14

Prosze o udzielenie wskazówek

Witam. Bardzo proszę o pomoc,kilka dni temu odebrałem list polecony.Bardzo sie zdziwilem ze przesylka jest z sądu a jeszcze bardziej kiedy otworzylem koperte. Dostalem polecenie zaplaty specjaliscie ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.2.4 3:32:40

Dowód Osobisty - Fałszywe Dane Przy składaniu Wniosku

Brak jakiegoś dokumentu to zawsze spore utrudnienie. Kolejki w Urzędach nie zachęcają do wyrabiania dokumentów, bo trwa to zwykle bardzo długo, a akie rzeczy jak prawo jazdy czy dowód osobisty są ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2015.2.3 21:36:23

Wyliczenie czynszu i opłat - czy TBS ma prawo odmówić wydania?

Czy TBS ma prawo odmówić mieszkańcom wydania dokumentów zawierających informacje na temat składowych czynszu?

Na moim osiedlu w Lublinie nie płacimy "tradycyjnego" czynszu, ale "opłatę miesięczną". ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.3 11:11:37

jak napisać pismo o umorzenie pożyczki w zakładzie pracy?

jak napisac podanie o umorzenie czesci pożyczki w pracy z funduszu socjalnego ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.2.3 9:19:21

jak napisac pismo o odwołanie komornika?

Co mowi prawo , jesli osoba druga podpisze list polecony od komornika ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2015.2.2 22:6:49

wymeldowanie byłego męża z pobytu stałego

Witam.Bardzo proszę o radę,gdyż jestem załamana.Oto krótki opis mojej sytuacji:
Mam jeszcze męża,bo rozwód trwa od sierpnia 2014 roku i dopiero w apelacji oczywiście chodzi o wysokość alimentów,przy ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.2 19:53:51

Czy brac prawnika?

Witam,

W sierpniu ubieglego roku na lotnisku w Warszawie po odprawie paszportowej i kontroli bagazu dokonalam zatrzymania zegarka pozostawionego w pojemniku i zostalam aresztowana. W pierwszej chwili ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.2.2 19:36:23

Podział majątku przed podpisaniem intercyzy

Witam wszystkich ,
Proszę o poradę lub podpowiedzi w mojej sprawie.
Jestem po rozwodzie który był w 2013r.Związek zawarliśmy w 2000r,i wtedy już miałem dobrze prosperującą firmę.W roku 2005 ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.2.2 10:21:12

Mam dlug w zus na 10 tysięcy złotych czy moge pójść za to do więzienia?

Mam dlug w zus na 10 tysięcy złotych czy moge pójść za to do więzienia? Jestem matka samotnie wychowującą córkę 16 letnią firma nie przynosi dochodów aby starczylo ma oplate zus sprawa o alimenty ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.2 8:38:10

Komu, będąc na L4 B2 (ze względu na ciążę) powinnam zgłosić zmianę miejsca pobytu na czas zwolnienia

Komu, będąc na L4 B2 (ze względu na ciążę) powinnam zgłosić zmianę miejsca pobytu na czas zwolnienia - do pracodawcy czy do ZUS? Do kogo należy obowiązek korekty danych w wykazie ZUS? Jestem ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.2.1 13:38:49

Rozwód już w kwietniu, a co z nami?

Witam,
jestem całkowicie pełna, że wielu osobom nie będzie odpowiadał mój wiek. Potrzebuję jednak kogoś, kto mi wytłumaczy jak będzie wyglądała sprawa rozwodowa moich rodziców. W mojej sytuacji ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.1.31 18:53:2

Rozliczenie dwóch PIT 11

Witam serdecznie

Mam takie pytanie. Od stycznia do 9 sierpnia pracowałem na umowę o pracę. Od 16 sierpnia do końca tego roku pobieram zasiłkem dla bezrobotnych. Otrzymałem już oba Pit-y. I teraz ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.1.30 14:6:55

uznanie dziecka mieszkajacego za granica

Witam,
nikt nie potrafil mi do tej pory udzielic odpowiedzi na kilka pytan, zwracam sie w takim razie do was:
mam corke w wieku 7 lat, urodzona we Francji, obydwie mieszkamy na stale we Francji, obydwie ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.1.30 13:44:58

czy okres zatrudnienia na 1/4 etatu jest zaliczany do dodatku za staż pracy?

czy okres zatrudnienia na 1/4 etatu jest zaliczany do dodatku za staż pracy?
... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.1.30 12:34:54

zmiana nazwska dziecka

Witam . Będę odbierac prawa rodzicielskie biologicznemu ojcu mojej corki . W 2016 roku będę wychodzić za mąż za mojego obecnego partnera . Mój partner traktuje moją córke jak własna i po ślubie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.1.30 12:9:26

jak ma wziąć rozwód moja narzeczona z filipin

jak ma wziąć rozwód ze swoim byłym moja narzeczona z filipin a byśmy mogli wziąć ślub z polsce lub jaki dokument jest do tego potrzebny ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.1.29 23:13:42

Darowizna mieszkania a rozwód .

W takich sprawach to ja raczej nie pomoge :( znam sie na kilku rzeczach, ale na pewno nie na takiej dziedzinie prawawa. zadzwon pod ten numer (znajomy) moze Ci pomogą. 48607107245 ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2015.1.29 21:52:42

niewypłacony zasiłek i niewłaściwy przychód w PIT 11 z Powiatowego Urzędu Pracy

Witam serdecznie,

proszę o pomoc w poniższej sprawie:

Dnia 2.06.2014 zarejestrowałem się jako bezrobotny, przyznano mi prawo do zasiłku, zasiłek miałbyć przelewany na konto bankowe. Następny ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.1.29 19:24:4

POMOC POTRZEBNA MOWA KOŃCOWA SZUKAM ORZECZEŃ SĄDU UNIEWINNIEŃ POMÓWIONO MNIE

Skontaktuj się z warszawską kancelarią KAZUS (dobryadwokat.eu). Bardzo rzeczowo udzielają porady, jest możliwość wykupienia ich usług na abonament. Dostosują go do Twoich potrzeb. Będziesz zawsze ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2015.1.29 14:40:53

Zwrot cofniętego prawa jazdy B ,bez badań lekarskich

Witam

Mam pytania na ktore nie znalzlem odpowiedzi,pisze według sekwencji zdarzen a sytuacja wyglada tak:
-sprawa sprzed nowelizacji kodeksu drogowego i karnego
-zatrzymany zostalem za jazde nietrzezwy ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.1.29 7:19:59

Sprawa o ograniczenie praw rodzicielskich

Witam!
Jestem mloda matka 3,5 letniego chlopca. Dzisiaj odbyla sie sprawa o ograniczenie praw mi i ojcu dziecka. Sprawa wyglada tak, ze matka z ktora mieszkałam notorycznie spozywa alkohol, wszczyna ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2015.1.28 17:56:47

Zmiana metrażu mieszkania

Witam,

Po remoncie dokonanym w mieszkaniu jego metraż wzrósł o 12-13 m2.
Na remont oczywiście była zgoda wspólnoty i nadzoru budowlanego. Również fakt zakończenia remontu został zgłoszony ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.1.28 17:24:34

Uzyskanie pozwolenia na ogród zimowy.

Witam wszystkich. Postanowiłem zadać pytanie na tym forum ze względu na to iż w urzędach i gminnym i w starostwie powiatowym uzyskuje sprzeczne informacje. Chcemy sprawić sobie ogród zimowy w budynku ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2015.1.28 9:29:42

Masz inne pytanie do prawnika?

Potrzebujesz pomocy prawnej?

Zapytaj prawnika