Forum prawne (strona 137)
umowa najmu okazjonalnego
WitamZnaleźliśmy mieszkanie. Postanowiliśmy, że je wynajmiemy. W obecnym płaciliśmy za dużo, właściciel podnosił czynsz i stwierdziliśmy, że nas nie stać. Na pierwszy rzut oka, pierwsze ... Zobacz wątek
2017.11.10 20:27:33
Alimenty na dzieci
Prosze o rade. Odmowiono mi zabezpieczenia alimentow, poniewaz sad napisal ze mieszkamy razem i nie naleza mi sie alimenty na dzieci. W miedzyczasie wynajelam mieszkanie i zlozylam zazalenie, ale sad apelacyjny ... Zobacz wątek2017.11.10 20:26:48
POŚWIADCZENIE NIEPRAWDY PRZEZ URZĘDNIKA...
Też z identyczną lub podobną sprawą walczę 10 lat - dwa sady karne odrzucają ,żadne poświadczanie nieprawdy - ręka rękę myje . Skarg do WSA/Wa i WSA/Bd ok 30 ..wyroki a jak . Nadal niezgodne ... Zobacz wątek2017.11.10 11:57:52
Opłata dodatkowa za nieopłacone parkowanie
Dostałem upomnienie-wezwanie do uregulowania należności opłaty dodatkowej za nieopłacone parkowanie. Zdarzenie miało miejsce 3 miesiące temu, a samochód jest własnością wspólną. Moją i żony. ... Zobacz wątek2017.11.10 3:35:54
czy stary paszport zawiera pesel?
Czy Paszport wydany w 1998 roku ma nr pesel ? ... Zobacz wątek2017.11.9 18:12:48
3 miesięczne utrzymanie w okresie ciąży i porodu
Przyznano sądownie miesięcznie 500 zł na rzecz utrzymania w okresie ciąży i porodu. Czy jeżeli dłużnik zdecydował ze zapłaci przelewem to czy przelew musi być wykonany tylko i wyłącznie z ... Zobacz wątek2017.11.9 16:22:5
Zapraszamy na Sylwestra Studenckiego - Łeba Party Camp 2011 !
Uwaga, studenci, starostowie, ŁĄCZCIE SIĘi KORZYSTAJCIE z zakupów grupowych w Arslege!
Co zyskacie? - Rabat oraz dodatkowe usługi.
Jak? Piszcie do nas na joleszek@arslege.pl lub dzwońcie 513-842-650 ... Zobacz wątek
2017.11.9 14:19:30
Witam wszystkich
Uwaga, studenci, starostowie, ŁĄCZCIE SIĘi KORZYSTAJCIE z zakupów grupowych w Arslege!
Jak? Piszcie do nas na joleszek@arslege.pl lub dzwońcie 513-842-650 ... Zobacz wątek
2017.11.9 14:19:11
Ocena poziomu na UW
2017.11.9 14:18:55
2017.11.9 13:26:4
Zdazenie w pracy
Witam. Od poczatku. Pracuja na dole kopalni. Podczas dojscia do miejsca wykonania pracy naderwalem miesien brzuchaty lydki i sciegno. Wychodzac pochylnia do gory,nie poslizgnolem sie ani o nic nie uderzylem. ... Zobacz wątek2017.11.8 23:18:21
Szukam prawnika Poznan i okolice
a czy ktoś zna firmę w Poznaniu, która zajmuje się racjonalizacją podatkową? ... Zobacz wątek2017.11.8 19:45:42
Problem z realizacją gwarancji
Proszę o pomoc w następującej sprawie.Oddałem do serwisu (od razu po zakupie) online
dysk twardy zewnętrzny. Okazało się że serwis
chce w ramach gwarancji wymienić dysk ale nie
na "fabrycznie" ... Zobacz wątek
2017.11.8 18:55:10
czy listonosz jest urzęnikiem publicznym?
czy listonosz jest urzęnikiem publicznym? ... Zobacz wątek2017.11.8 18:22:51
Ukradziona piwnica i oddana niekompletna
walczylam o odzyskanie piwnicy, ktora zajela sasiadka prowadzaca sklep warzywny dla potrzeb magazynowych. Rozebrala ona wszystkie sciaki mojej piwnicy, powiekszyla rozmiary swojej o dodatkowe 2 inne piwnice ... Zobacz wątek2017.11.8 16:53:25
niszczenie mienia
Jesli ktos ale nie ja namalowal na skrzynce pocztowej spayem i nie wiadomo kto to byl ale wiedza ze ja mialem spray ale tego nie zrobiłem iel dostane grzywny lub co mi zrobią ... Zobacz wątek2017.11.8 14:58:6
ilość urlopu wypoczynkowego
proszę o informacje ws urlopu
Witam serdecznie, zwracam się do Państwa z serdeczną prośbą o udzielenia mi informacji na temat urlopu wypoczynkowego - od 1 stycznia do 31 maja miałam umowę o ... Zobacz wątek
2017.11.8 13:55:13
Widzenia
Witam, mam pytanie. Mam dziecko z związku nieformalnego. Nie żyje razem z ojcem dziecka. Gdybym chciała złożyć wniosek do sądu o widzenia. Dodam że odkąd Jaś się urodził ojciec dziecka był ... Zobacz wątek2017.11.8 12:43:27
Siostra mężatka nie pomaga finansowo rodzicom, ja chcę się wyprowadzić. Jakich użyć argumentów
Weź się za robote, surówka jesteś. Ojciec żyje a ty już widzisz spadek. ... Zobacz wątek2017.11.8 12:23:49
udostepnienie mieszkania bez mozliwosci sprzedazy
Pragne dowiedziec sie czy istnieje mozliwosc spisania aktu notarialnego, ktory zagwarantowalby mojej mamie prawo to dozywotniego zamieszkania w mieszkaniu ktore zostalo mi przekazane przez dziadkow (jej ... Zobacz wątek2017.11.8 2:6:9
wyrównanie alimentów przez Fundusz alimentacyjny
Raczej fundusz alimentacyjny nie wyrówna alimentów dopóki jedno z rodziców nie będzie miało ściagnietej całej kwoty ... Zobacz wątek2017.11.8 1:5:52
INTRUM JUSTTITIA
Dialog z nimi jest bez sensu (skrajne naciąganie, bezczelność itd.) bo żądają przeterminowanych kwot lub doliczają kwoty z sufitu nie potwierdzone przez bank lub sąd. Getback nie szanuje takich ... Zobacz wątek2017.11.7 17:22:20
Czy na umowie kupna sprzedaży musi znajdować się numer PESEL czy wystarczy numer dowodu osobistego
Czy na umowie kupna sprzedaży musi znajdować się numer PESEL czy wystarczy numer dowodu osobistego i adres zamieszkania. Bardzo proszę o odpowiedź. ... Zobacz wątek2017.11.7 14:19:59
zarobki pracownika MPO
Witam. Dostałem ofertę pracy jako kierowca C + HDS? Czy powie mi ktoś jak wygląda praca w MPO jako kierowca + HDS? pozdrawiam. ... Zobacz wątek2017.11.7 11:14:27
Kasjer w banku pomylił sie na moją korzyść
Krótko...za błędy powinnismy odpowiadac ... Zobacz wątek2017.11.6 18:10:41
Sprzedaż domu po wycenie rzeczoznawcy
pożyczyć! pożyczyć!! pożyczyć!!!Szukasz renomowanej i akredytowanej prywatnej firmy pożyczkowej, która zapewnia pożyczki na całe życie. Oferujemy wszystkie rodzaje pożyczek w bardzo szybki ... Zobacz wątek
2017.11.6 16:46:53
Działka niebudowlana i kontener mieszkalny
Żeby było ciekawiej to wspomnę o domu na kołach. Tak, tak, produkują już takie, zimowe też. Ostatnio widziałem na targach do 40 do bodaj 60 m. kw. "Wujek" google znajdzie szybko. Nie będę za ... Zobacz wątek2017.11.6 16:40:43
Koszt sądowy - zasiedzenie ruchomości (samochód)
W aktualnym stanie prawnym stała opłata jest pobierana w sprawach o stwierdzenie nabycia własności przez zasiedzenie, zarówno wtedy, gdy żądanie odnosi się do nieruchomości (opłata wynosi 2000 ... Zobacz wątek2017.11.6 12:23:44
Czy mogę pozwać TPSA za przekazanie moich danych osobowych bez mojej zgody
Cześć,Jesteśmy tu po raz kolejny, aby kupić nerki dla naszych pacjentów i zgodzili się zapłacić dobrą sumę pieniędzy każdemu, kto chce przekazać nerkę, aby je uratować, a więc jeśli ... Zobacz wątek
2017.11.6 5:47:30
u kogo powinno być dziecko jeszcze przed rozwodem?
Witam żona zabrała dzieci syna I córkę I chce rozwodu powodu nie ma gdzie dzieci powinny być w domu gdzie mają zameldowania czy z matkom gdzie je zabrała ... Zobacz wątek2017.11.5 22:8:49
Świadek - hasła do kont e-mail
Witam , czy policja może uzyskać hasła do kont poczty allegro na które się logowalem od operatora sieci ?Internet mobilny na tel czy tylko billingi po jakich stronach latalem ... Zobacz wątek2017.11.5 21:31:19
świadczenie pieniężne przyszłej matce
Witam serdecznie,W ubiegłym roku skończyłam studia magisterskie i teraz już rozpoczęłam kolejną magisterkę. Obecnie jestem studentką studiów stacjonarnych (mgr). Mój mąż pracuję na umowie ... Zobacz wątek
2017.11.5 20:15:35
Prawa rodzicielskie ojca po siedmiu latach nie kontaktowania sie z dzieckiem
Jak wygląda sprawa w sadzie o pozbawienie praw rodzicielskich ojca do dziecka? Ojciec od narodzin przez siedem lat nie interesował się dzieckiem, zero kontaktu z jego strony. Przez ten czas płacił ... Zobacz wątek2017.11.5 15:2:42
KOMORNIK
Witam. Mam mały problem z komornikiem. Podczas trwania egzekucji dogadalem się z wierzycielem ze go splace, on napisał pismo do komornika o wstrzymanie egzekucji lecz tego samego dnia komornik pobrał ... Zobacz wątek57 odpowiedzi | Strony: 1 2
2017.11.5 13:15:38
Dochodzy ze wspólnego gospodarstwa rolnego po rozwodzie, ale przed podziałem majątku.
"Od momentu uprawomocnienia się postanowienia o rozwiązaniu małżeństwa przez rozwód gospodarstwo rolne stało się współwłasnością byłych małżonków. " - Czy tak samo dzieje się w przypadku ... Zobacz wątek2017.11.5 0:25:33
Podatek - Osoba Fizyczna - Kilka dużych przelewów na rachunek.
Witam , mam pytanie odnośnie podatku w listopadzie oraz grudniu jako osoba fizyczna nie prowadząca żadnej działalnościgospodarczej mam dostać kilka przelewów przekraczających 10 tyś zł to ... Zobacz wątek
2017.11.4 16:57:9
Darowizna a obowiązek złożenia druku SD w US
Matka dała darowizną mieszkanie 2 córką,mieszkała tam do śmierci a córki nie były tam meldowane i mają własne mieszkania. W którym momencie powstaje obowiązek złożenia druku SD w US , w dniu ... Zobacz wątek2017.11.4 14:10:5
Spata rodzenstwa
Witam. Po smierci Matki mieszkanie spoldzielcze zostalo podzielone miedzy zyjacym ojcem i 4 rodzenstwa. Czy wykupujac mieszkanie gdy zyje ojciec wiaze sie z tym, ze bede musiala splacic reszte rodzenstwa ... Zobacz wątek2017.11.3 20:15:9
Da się windykować alimenty w każdej sytacji !!!!!!!!!!
witam , mam pytanie , chce podjac prace w Norwegi , umowa Norweska , konto w banku Norweskie , lecz mam zadluzenie alimentacyjne wobec panstwa , splacam co miesiac w miare moich mozliwosci , czy komornik ... Zobacz wątek93 odpowiedzi | Strony: 1 2
2017.11.3 13:59:33
Chcę używać element na wodzie użytkowej składający się z dwóch cześci przyklejonych do siebie
Chcę używać element na wodzie użytkowej składający się z dwóch cześci przyklejonych do siebie klejem (trójnik ze śrubunkiem). Na dwa elementy poziadam atasty PZH natomiast na klej nie posiada ... Zobacz wątek2017.11.3 13:39:40
Jak mam sie uwolnic?
Moja corka jest ofiara psychiczna od 9 lat malzenstwa.Ma 3 coreczki,najstarsza ma autyzm.Corka jest zastraszona,nie umie walczyc,ma ciezka depresje.Niestety ma slub koscielny i rozwode nie wchodzi w gre.Musze ... Zobacz wątek2017.11.3 12:26:1
Usunięcie zacieku przez Spódzielnie
Na zewnątrz do mojego mieszkania przylega odprowadzenie deszczówki.Od kilku lat w dwóch pokojach mam mokre ściany.
Oczywiście zgłaszałem wielokrotnie do Spółdzielni.
Spółdzielnia podejmowała ... Zobacz wątek
2017.11.2 22:42:45
Potrącenie za zużycie eksploatacyjne
Witam. Concordia wypłaca mi odszkodowanie za zniszczoną oponę po wjechaniu w dziurę w jezdni. Wysłałem im faktury - jedna za nową oponę, druga za jej wymianę. Przyznano mi odszkodowanie, ale pomniejszone ... Zobacz wątek2017.11.2 16:36:42
Kupno mieszkania na dwie osoby
Zakupując rzecz oznaczoną co do tożsamości przez kilka osób, pomiędzy nabywcami powstaje współwłasność ułamkowa. Oznacza to, że każde z nich posiada udział we współwłasności, który ... Zobacz wątek2017.11.2 14:49:31
Doliczenia do dochodu
W roku 2015 pracowałem za granicą będąc zatrudnionym w polskiej firmie na umowę o pracę na zasadzie oddelegowania, czyli wg aneksu moim miejscem pracy była miejscowość w jednym krajów Europy ... Zobacz wątek
2017.11.2 14:25:0
Sprzedaż hurtowa alkohulu
Witam,prowadzę hurtownie alkoholową i muszę zmienić magazyn na większy.
Wszystkie pozwolenia były wydane na magazyn, który obecnie mamy.
Jakie kroki muszę podjąć aby przy zmianie magazynu ... Zobacz wątek
2017.11.2 11:17:45
jak napisać reklamację do t-mobile przykład?
Mi tez przycodza na 290 zl nieraz 160 niemam numeru a caly czas place zacos czego niema wogule era timobale zlodziejska firma odrazu nadaje sie to nik albo dalej okradaja biednych ludzi wysylaja rachunki ... Zobacz wątek2017.11.2 10:15:2
c.d.
Dodam jeszcze, że dostałem niewielkie odszkodowanie, ale kwota była śmiesznie niska :/ Staram się o dodatkowe odszkodowanie. Rehabilitacja sporo kosztuje. ... Zobacz wątek2017.11.2 9:21:57
Czyja wina?
Żona odeszła bez wiedzy mojej na stancję z dzieckiem.Poszła bo ma kochanka. To jest jedyny powód rozbicia rodzin. Fałszywie mnie oskarżyła o znęcanie się, to nieprawda. JESTEM CZŁOWIEKIEM BEZ ... Zobacz wątek2017.11.1 18:16:56
Wątpliwość dot. wyliczania okresu wypowiedzenia
Witam,chciałem się poradzić nt. prawa pracy., na temat okresu wypowiedzenia.
Tzn zatrudniłem się w pewnej firmie na umowę o pracę w dniu 01.01.2015r.
I Kiedy dokładnie zaczyna mi się ... Zobacz wątek
2017.11.1 14:12:27
Masz inne pytanie do prawnika?