Prawo rodzinne forum prawne - Strona 100

(5976 tematów na forum)

Sposoby na obniżenie lub unikniecie alimentow

Mieszkam w Anglii już 2 lata , mój były od trzech. Mamy dwoje dzieci, które mieszkają ze mna . Od czasu ich przyjazdu do Anglii, moj byly nie placi na nie. W polsce mialam zasądzone 650 zł alimentów ... Zobacz wątek

7 odpowiedzi

2008.7.11 23:26:28

Alimenty procentowe od dochodu ojca

Mieszkam w Anglii już 2 lata , mój były od trzech. Mamy dwoje dzieci, które mieszkają ze mna . Od czasu ich przyjazdu do Anglii, moj byly nie placi na nie. W polsce mialam zasądzone 650 zł alimentów ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2008.7.11 23:20:59

Obowiązek alimentacyjny po ukończeniu 25 lat podczas studiów dziennych

Szok tobie to się nie dogodzi, dopiero pisałaś że ja jestem niekulturalna i wulgarna a widać że są ludzie którzy na takie bzdury reagują gorzej niż ja. A może ty chcesz być świętsza od Papieża ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2008.7.11 16:40:21

Studiujaca matka a prawo do alimentow

i tak nikt nie podpisałby się swoim nazwiskiem, a zresztą ty też pewnie wymyśliłaś Anastazję Kupecką na poczekaniu, więc czemu się mądzrzysz? ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2008.7.9 18:56:28

Rozwód z orzeczeniem winy - strategia przeciwko zdradzającemu mężowi

wniesc sprawe majatkowa koszt ok 1000zł plus adwokat wtedy bada sie wpływy i wypływy z konta nalezy podac gdzie ma to konto oraz na wniosek sadu przy sparwie majatkowej urzad skarbowy powinien udzielic ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2008.7.7 20:22:48

Przemoc domowa i kontrola w małżeństwie - jak uzyskać rozwód?

DAJ SOBIE Z GOśCIEM SPOKóJ.JA TEż JESTEM ZAZDROSNY O SWOJą żONę ALE ON TO JEST CHYBA CHORY, A PRZECIEż TY NIE JESTEś LEKARZEM. ... Zobacz wątek

15 odpowiedzi

2008.7.5 20:12:25

Prawo do alimentow od rodzicow - niepelnoletnia

do osoby piszącej przed Kari- idiotka !!!!! Nie umiesz czytać ze zrozumieniem? ... Zobacz wątek

7 odpowiedzi

2008.7.4 13:25:8

Alimenty od ojca rencisty dla studenta

Omg. Ten temat miał być o alimentach, których ojciec nie płaci na dziecko. Wy tymczasem wszyscy się wyzywacie. Opanujcie się. Według mnie wszyscy "po części" macie rację. Sonia, do Ciebie: Praca ... Zobacz wątek

43 odpowiedzi

2008.6.30 20:26:52

Przemoc domowa w związku nieformalnym - ochrona matki z dzieckiem

Nic dodac i nic ujac!
Otrzymalas bardzo madre porady od wszystkich kobiet.
Tylko dzialac i niczego sie nie bac!
P o w o d z e n i a i g o r y g l o w a ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2008.6.29 14:10:26

Maz zdradza ale nie chce odejsc od rodziny

Masz bardzo powazny problem!
Twoj maz zabawia sie twoim i twojej corki kosztem. Musisz wiedziec czego tak naprawde chcesz!?
Nie ma o czym dyskutowac! Kobieto ! Otworz oczy i przestan znecac sie nad wlasnym ... Zobacz wątek

8 odpowiedzi

2008.6.29 13:37:20

Zaległe alimenty i groźby samobójcze - desperacka sytuacja ojca

Drogi "gluptasku",
1. Kto przyznaje sie do zdrady? - Naiwny!
2.Nie jestem pewna, ze ona ciebie kocha - mloda i glupia!
3.Co bardziej wprowadzilo cie w depresje - moze tylko te alimenty?
4.Poszukaj ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2008.6.29 12:52:27

Wyprowadzka 17-latki z domu rodziców - czy jest to możliwe prawnie

Moja droga, uwazam, ze nie masz zadnego problemu. Problem sama sobie stworzylas. Za kilkanascie lat zrozumiesz....... No coz, jednak musisz pewne rzeczy zrozumiec. To sa twoi rodzice. Rodzicow i dzieci ... Zobacz wątek

10 odpowiedzi

2008.6.29 12:30:50

Alimenty od ojca dorabiajacego na czarno

Pamiętaj że sąd bierze pod uwage wykształcenie ojca dziecka,czy ma wyższe tym korzystnie dla twojego dziecka.wez sobie z adwokata na sprawe o podwyzszenie alimentów jeżeli wygrasz srawę to on porywa ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2008.6.27 23:58:49

Separacja a wspólny majątek - zawłaszczenie pieniędzy przez męża

Mam powazny problem moj moż nabrał kredytów, skuter na raty, ale z mezem zylam w separacji nie formalnej poniewaz moz wyprowadzil sie do obcyh osob. w obecnej chwili maz zmarł ale dlugi pozostaly a ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2008.6.24 17:45:5

Obrona przed podwyzka alimentow przez eks

Oczywiście że jest żenujący, każda kobieta dla niego to nic więc jak inaczej można go nazwać? ... Zobacz wątek

73 odpowiedzi | Strony: 1 2

2008.6.21 16:3:42

Czy można zrzec się prawa do pozwania o alimenty w zamian za umorzenie zaległości?

Wiesz co to jest koszt ok.150 zł za akt sporządzony u notariusza.Wszystko powinnien wyjaśnić Ci notariusz jeszcze przed podpisaniem umowy, a jeżeli Cię to interesuje to przed sądem taka umowa jest ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2008.6.18 21:40:34

Udowodnienie mozliwosci zarobkowych ojca

Do Alina..jezeli chodzi o zdolnosc zarobkowa ojca sedzina moze patrzec na jego zawod i zarobki jakie sie wtedy otrzymuje..jezeli wykonuje inna mniej platna prace moze mu pokazac jakies anonse i znalesc ... Zobacz wątek

15 odpowiedzi

2008.6.15 20:35:18

Wysokosc alimentow dla zdrowego ucznia

NO ICO Moniko napewno zajełas sie biznesem [ale macie wyobraznie] firmy KLOZET UND BANCHOW jak można być takim głupim człowiekiem.Nie dziwię się że faceci od was uciekają ,że szukają się ... Zobacz wątek

49 odpowiedzi

2008.6.15 15:12:5

Warunki ubiegania się o alimenty w Anglii

Jak dlugo musze mieszkac w Anglii oraz czy musze pracowac i jaki okres musze przepracowac bym mogl sie ubiegac o alimenty na moje dziecko, matka pracuje na legalu, mam jej adres. ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2008.6.13 15:49:57

Alimenty od biologicznego ojca biznesmena

ejze kolego to jak ma kase to jest ojciec
a ten co cie wychowywal to juz nie jest ojciec bo nie ma kasy!!!!!!!!!

to ty za mamone gownobys zezarl??????

ciesz sie ze nie nosisz nazwiska tego kto ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2008.6.12 16:25:5

Maltretowanie psychiczne przez męża - jak chronić siebie i dzieci przed przemocą?

Sama Pani nie da rady w tej sprawie tym bardziej ,że toczy się także - rozumiem - sprawa o pozbawienie Pani praw rodzicielskich , czy tak? Trzeba jednocześnie wystąpić przed pierwszą rozprawą o ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2008.6.10 21:40:10

Reforma prawa rodzinnego - równe traktowanie ojców i matek po rozwodzie

co za debil to napisal. rodzic dzieci dlaz yzsku? ty chybanie wiesz ile dziecko kosztuje, bo matka samotna nie ma prywatnego zycia juz nawet... tylko sie zaharowuje zeby miec co dac jesc dziecku . alimenty ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2008.6.9 23:26:56

Jak zabezpieczyć syna przed długami mieszkania przy darowiźnie?

mam mieszkanie nie własnościowe dane od prezydenta miasta .Czy przy podziale majątku po eksmisji byłego męża muszę go spłacac? ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2008.6.8 20:14:13

Konkubinat studentki a alimenty od ojca

Pisząc o pomocy od matki miałam na myśli oboje rodziców. Jeśli ojciec wie jaka jest sytuacja i mimo wszystko płaci to może tego chce bo gdyby nie chciał to sam zasugerowałby zaprzestanie. Może ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2008.6.7 22:57:29

Konflikt interesów w sądzie rodzinnym - czy można przenieść sprawę?

Rozwód to jest najprostrze rozwiązanie ale nie najlepsze, zwłaszcza jeśli są dzieci. Musisz zadać sobie podstawowe pytanie; czy kochasz swojego męża i czy on kocha dzieci. Jeśli odpowiedż brzmi ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2008.6.3 19:52:7

Przemoc domowa w nowym malzenstwie

acha na pewno masz dzielnicowego skontaktuj sie z nim i wszystko mu powiedz jak cie traktuje i ze cie bijie ,on na pewno cie pokieruje co zrobic ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2008.6.2 15:27:27

Termin na alimenty ze zwiazku pozamalzenskiego

Gościu73.Ja bym wolała mieć sprawe jasną i wyrok w ręku.Twoja decyzja.Pozdrawiam. ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2008.5.30 14:10:15

Alimenty po zakonczeniu liceum

Chodzi mi o szkołe o statusie szkoly publicznej. Przepraszam za literowke ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2008.5.29 16:3:8

Wspólność majątkowa po zamianie mieszkania na własnościowe

Jestem w podobnej sytuacji. Wiem, ze po wykupie takiego mieszkania na własnośc w jakiejś części wchodzi ono do majatku wspólnego, tylko pytanie w jakiej części? Jesli wykup mieszkania stanowi np. ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2008.5.29 9:42:31

Nierówny podział majątku wspólnego - stopień przyczynienia się małżonka

w sytuacji gdy mieszkanie zostalo przekazane dziecku ,mimo ,że jest ono w związku małżeńskim winno być majątkiem odrębnym ,ponieważ wkład mieszkaniowy można by traktować jako darowiznę ,chyba ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2008.5.28 21:53:21

Zaprzeczenie ojcostwa przy rozwodzie

nie chce kłamać musiałbyś poszukać w kodeksie rodzinnym ale jeżeli od rozwodu nie mineło więcej jak 300 dni to ty będziesz w pisany jako ojciec z automatu, jeżeli będzie wpisane twoje nazwisko ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2008.5.24 22:1:59

Sprzeciw wobec rozwodu koscielnego

Witam.Jestem po rozwodzie cywilnym.Były mąż poinformowal mnie , że chce rozwód kościelny.Natomiast ja nie chcę rozwodu kościelnego, gdyz nie chcę przechodzić poraz kolejny przez to wszystko,chce ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2008.5.24 17:18:45

Rozwod przy malym dziecku i nowym zwiazku

czy mezczyzna który od kilku lat nie mieszka ze swoja zona, ale maja roczne dziecko ma jakiekolwiek szanse na rozwód? obecnie jest za granicą i niedawno poznał kogos. czy to moze zaszkodzić w sprawie?. ... Zobacz wątek

14 odpowiedzi

2008.5.23 16:42:40

Egzekucja alimentów gdy dłużnik ukrywa miejsce pobytu

Od kilku lat mój były mąż nie płaci zasądzonych alimentów. Komornik też nie potrafi sobie poradzic z ich egzekucją ponieważ nie jest znany aktualny adres zamieszkania dłużnika ani jego miejsca ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2008.5.21 9:16:14

Zdrada w małżeństwie i brak decyzji męża o rozwodzie - co robić?

Własnie Panie Romku latwo pisac i doradzac niestety zycie czasem bywa okrutne .... a trudno zachowac emocje na wodzy w sytuacjach powiem smialo, surrealistycznych !!!
Z jednym sie zgodze rozmawiac i ... Zobacz wątek

7 odpowiedzi

2008.5.17 12:31:14

Pozew o alimenty bez dokumentowania dochodów ojca dziecka

JESTEM W PODOBNEJ SYTUACJI I NIEWIEM CO ROBIC OJCIEC WOGOLE NIE INTERESUJE SIE DZIECKIEM ZA TO MA JESZCZE TROJKE INNA I TAM DAJE WSZYSTKO CO ROBIC BO JUZ SAMA NIEWIEM ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2008.5.15 14:5:56

Zabieranie syna do Anglii w środku roku szkolnego

Mam problem.Za niedlugo musze wujechac do pracy do Wilekiej Brytanii nie mam zkim zosatwic 17 letniego syna.Chce go zabrac na stale, chce zeby tam sie uczyl.Jednakze nie skonczy tego roku w Polskim liceum ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2008.5.14 14:22:14

Alimenty od ojca firmy za granicą dla studentki

Witam,mam 19 lat w tym roku zaczynam studia na platnej uczelni moj ojciec ma firme za granica a matka takze pracuje za granica tylko ze nie legalnie(od kilkunastu lat nie sa razem). Czy moge powolac ojca ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2008.5.14 13:17:31

Jak zmusić opieszałego komornika do egzekucji alimentów?

witaj. ja na twoim miejscu złożył bym doniesienie karne do prokuratury na zasadzie art. 209KK,dodatkowo złozył bym wniosek do komornika by wystąpił do sadu o wyjawienie przez dłuznika majątku ... Zobacz wątek

7 odpowiedzi

2008.5.13 9:15:50

Wniosek o alimenty od ojca przebywającego w Grecji - czy to możliwe?

to mało ważne że jestes nieslubnym dzieckiem o ile pisze w papierach że [nie musisz miec jego nazwiska ale wystarczy że pisze ci w papierach że on jest twoim ojcem] a po drugie ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2008.5.10 13:58:8

Ustalenie ojcostwa i alimenty - jak napisać pismo do sądu

Hej! Mam na Ilona i mam podobny problem tylko tyle ze moj byly pszestal sie przyznawac do naszego dziecka po rostaniu i ulozenia sobie nowego zycia.Chciala bym mu odebrac prawa ojcowskie,zmienic jej nazwiska ... Zobacz wątek

6 odpowiedzi

2008.5.9 13:24:34

Podział nieruchomości po rozwodzie bez zgody ex-małżonka - jakie możliwości?

własnie przechodze to samo. podział tylko przez sad. nie ma znaczenia czy 2ga strona sie zgadza czy nie. najlepiej wniesc pozew o podział z propozycją podziału na wstepie. mozna złożyc prosbę o ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2008.5.6 18:14:48

Prawa do majątku partnera w separacji

Jeśli partner nie ma zniesionej wspólnoty majątkowej to radzę nie ryzykować!!! Jeśli separacja została orzeczona sądownie, to automatycznie wiąże się ze zniesieniem wspólnoty majatkowej. Sąd ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2008.5.6 10:29:9

2008.5.6 4:19:53

Czy pełnoletnie dziecko na studiach może żądać alimentów od rodziców?

Czesc mam małe pytanie czy o alimenty mozna sie starac przed rozwodem i separacją? Przepraszam ze pytam i prosze o pomoc góry dziekuje ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2008.5.5 20:24:31

Podział majątku obciążonego służebnością po rozwodzie - czy sąd może pomóc?

W jaki sąd może podzielić majatek po rozwodzie, obciążony służebnością osobistą, jeśli domu nie da się podzielić, żadna ze stron nie dysponuje środkami na spłatę drugiej, a osoba, której ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2008.5.5 14:32:19

Przyspieszenie sprawy rozwodowej - jak uniknąć mediacji i kombinacji męża?

Wcale nie musisz godzić się na mediacje gdyż jest ona dobrowolna. Sąd jest instytucją obiektywną więc nie ocenia twoje decyzji. ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2008.4.29 21:15:58

Trudności z uzyskaniem rozwodu gdy małżonek nie chce - co robić?

jak nowe dziecko w drodze dostaniesz rozwod na bank. To ze zona nie pracuje to tylko jej wybor gdyz dziecki sa odchowane i moze ona swobodnie pojsc do pracy, jak wezmiesz wine na siebie a zona bedzie cwana ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2008.4.25 12:28:40

Egzekucja zaległych alimentów - skuteczne metody windykacji

najpierw idż do komornika jeżeli stwierdzi że nie ma z czego zciągnąć alimentów to poproś o zaświadczenie o nieściągalności i załóż spraę dziadką w 95 procentach wygrasz bo albo ojciec ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2008.4.23 20:27:24

Czy można zostawić dziecko z dziadkami wyjeżdżając za granicę do pracy?

Witam, jestem samotną matką 6-letniego dziecka. W pracy zaproponowano mi wyjazd na dwumiesięczny kontrakt za granicę w czasie wakacji. Chciałabym w tym czasie zostawić syna pod opieką moich rodziców. ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2008.4.22 22:5:38

Masz inne pytanie do prawnika?

Potrzebujesz pomocy prawnej?

Zapytaj prawnika