Forum prawne (strona 120)
Proszę o ocenę treści umowy o zlecenie
Witam,Firma przedstawiła mi umowę o zlecenie do podpisania (jest to już kolejna umowa). Została ona trochę zmieniona w stosunku do poprzedniej i czytając ją zacząłem się zastanawiać nad ... Zobacz wątek
2018.4.27 6:36:5
2018.4.26 17:18:52
Robaki w kupionym mieszkaniu
WitamJakiś czas temu kupiliśmy mieszkanie do którego klucze dostaliśmy dopiero na koniec lutego. Sprzedający powiedział, że jedyną wadą jest tylko niedziałające gniazdko, więc to rozumiem. ... Zobacz wątek
2018.4.26 17:15:40
Zmiana umowy kredytowej.
Witam3 lata temu wziąłem kredyt firmowy i w umowie było zapisane że mam mieć stały Prot w wysokości 4000 tyś miesięcznie i wpłacane od osób trzecich.
Niestety tak się ułożyło że od ponad ... Zobacz wątek
2018.4.26 11:1:25
ZUS i zadłużenie
Czy potrzebujesz pilnej pożyczki, aby spłacić rachunki, rozpocząć działalność gospodarczą lub jakikolwiek rodzaj pożyczki, uprzejmie skontaktuj się z Jeanem Carlosem na temat { Creditplusfinance11@gmail.com ... Zobacz wątek112 odpowiedzi | Strony: 1 2 3
2018.4.26 3:19:2
zwrot mebli zamówionych
WitamZamówiłem szafkę rtv zapłaciłem z góry salon ją zamówił przyszła po remoncie nie mam na nią miejsca czy mogę odzyskać pieniądze w salonie mi powiedzieli że muszę odebrac szfkę ... Zobacz wątek
2018.4.25 14:15:39
Ograniczenie opieki nad córką byłemu partnerowi + alimenty i ustalenie ojcostwa
Dzień dobry,Jaka jest szansa, że będę mogła ograniczyć prawa do opieki ojcu dziecka na moją własną prośbę?
Nie chce zabraniać ojcu kontaktu, ale ja chcę mieć pełną opiekę z możliwością ... Zobacz wątek
2018.4.25 13:39:5
Służba przygotowawcza a urlop
WitamMam małą sprawę/pytanie.
Byłem dzisiaj u kadrowej dopiąć sprawę z moim urlopem w związku ze służbą przygotowawczą.
Powiedziała mi, że jako takiego urlopu bezpłatnego nie dostanę. ... Zobacz wątek
2018.4.25 11:36:59
JAK ODZYSKAĆ pozostawione w mieszkaniu byłego męża rzeczy i przedmioty osobiste?
Miłość małżeńska. I nic z nich nie mogę. Wysoki, przystojny, silny facetem. Pracowałem z nim w tej samej firmie. Wyjście z pracowników opuściło kraj, był z żoną. Szukam kobiety. Skręciłem ... Zobacz wątek2018.4.25 10:56:50
umowa ustna
zawarlam umowe ustna na budowe domu firmasie nie wywiazala z terminu ... Zobacz wątek2018.4.25 9:10:59
Gdynia i Pekin
Witam.Piszę w dość nietypowej sprawie.Chodzi o gdyński "pekin" nie chcę tutaj opowiadać całej historii, bo wystarczy wpisać w google "Gdyński Pekin" i wszystko jest jasne. Tak w skrócie wygląda ... Zobacz wątek
2018.4.25 2:1:0
co należy się dziecku po śmierci ojca?
3 lata temu zmarł tata jakie jest obliczanie gdy była sprawa o przejecie spadku ile się należy nam 4 ... Zobacz wątek2018.4.24 22:5:9
Uznanie dziecka i odkrycie, że nie jest się jego ojcem
Mam pytanie co kiedy sie wie ze ojciec dziecka nie jest ojcem a on tego nie wiem. Matka dziecka pobiera na niego fundusz alimentacyjny. Jak to prawnie rozwiazac bez problemów dla matki typu zwrócenie ... Zobacz wątek2018.4.24 17:42:19
Dojazd do działki
sugeruję wpisać w googla hasło dojazd konieczny i to załatwi temat ... Zobacz wątek2018.4.24 13:18:8
Czy mediator przy rozwodzie może być znajomym prawnika?
Witam.Jestem w trakcie rozwodu i na pierwszej rozprawie sąd ze względu na brak możliwości porozumienia się co do dzieci zaproponował mediacje. Prawnik mojej małżonki zaproponował jednego twierdząc ... Zobacz wątek
2018.4.24 11:1:31
Alimenty dla pełnoletniego dziecka
Dzień dobry. Czy wpisując kwotę alimentów do pozwu należy podać dochód z PIT czy miesięczne pobory otrzymywane na konto pozwanego. ... Zobacz wątek2018.4.24 10:48:55
Upublicznione zeznań
Byłem przesluchiwany jako winny pobicia przez policję, pedagoga szkolnego, opiekę społeczną i osobę z urzędu miasta. Moje zeznania zostały rozpowszechnione osobom 3, wiem to ponieważ ta osoba ... Zobacz wątek2018.4.23 22:32:27
Dwie umowy najmu na jeden okres. Złamana umowa?
Dzień dobry, jestem tu po raz pierwszy i szukam porady.Mianowicie, jestem doradcą ds. nieruchomości. Doprowadziłem do podpisania umowy najmu domu przez obydwie strony. Płatność przez najemcę ... Zobacz wątek
2018.4.23 21:54:33
Alimenty bez rozwodu
Mam pytanie.Mamy dwójkę dzieci, żyjemy w nieformalnym związku. Jest wszystko dobrze, chciałabym zabezpieczyć dzieci na wszelki wypadek i pozwać partnera o alimenty. Czy mogę czy się nie należy? ... Zobacz wątek
68 odpowiedzi | Strony: 1 2
2018.4.23 20:44:2
Rozwiązanie umowy najmu
Dzień dobry,Piszę z zapytaniem dotyczącym natychmiastowego rozwiązania umowy najmu przez osobę najmującą.
Najemca chcę w przeciągu tygodnia rozwiązać umowę najmu,czy istnieje taka możliwość,przy ... Zobacz wątek
2018.4.23 17:47:47
Sala weselna wystawiona na sprzedaż co ze slubem
Witam. Podpisaliśmy z narzeczonym umowę z sala weselna w lutym tego roku. Ostatnio znaleźliśmy przez przypadek ogłoszenie ż listopada tamtego roku, że ta sala jest na sprzedaż. Nie poinformowano ... Zobacz wątek2018.4.23 16:12:35
Brak wypłaty wynagrodzenia
Witam, na wstępie napiszę że jeżeli to zły dział to przepraszam i proszę admina/moda o przeniesienie.Sprawa u mnie wygląda tak
Od początku marca pracowałem w firmie na czarno (montaż wentylacji ... Zobacz wątek
2018.4.23 11:20:52
ZUS a l4
Witam. Proszę o pomoc w poniższym temacie. Przez dłuższy czas byłam ofiarą ostrego stalkingu doprowadziło to do pozostawienia wszystkich rzeczy materialnych i niematerialnych oprawcy łącznie z ... Zobacz wątek2018.4.23 8:42:27
Ingerencja ojca dziecka w życie prywatne
Cześć wszystkim. Mam niemały problem. Jestem młodą mamą samotnie wychowująca niespełna dwuletniego syna. Po wielu próbach i starań nawiązania należytej relacji między mną a ojcem dziecka ... Zobacz wątek2018.4.23 2:7:30
Łączenie wyroków
eh, ciezka sprawa, ale polecam zawsze wtedy znalezc dobrego prawnika, zeby sie samemu nie musiec martwic. niech sie zajmie tym ktos, kto sie zna i na pewno nam pomoze. Paweł Oziębłowski i jego kancelaria ... Zobacz wątek2018.4.22 23:6:11
Plany zagospodarowania
1.Jaka jest różnica w określeniu --Uchwała Nr.XLV/345....w sprawie zmian w planie miejscowym zagospodarowania gdy na terenie nie było planu oraz:
Uchwała Nr.XII/..w sprawie uchwalenia miejscowego ... Zobacz wątek
2018.4.22 22:59:35
Spokrewniona Rodzina Zastępcza prawa i obowiązki
Idiotka i dziwka z ciebie, a tatuś nie leoszy ... Zobacz wątek2018.4.22 13:25:21
Nowe prawo o alimentacyjne (2017)
Witam ponownie.Zgłosiłem do prokuratury niealimentację.
Ta skierowała sprawę do policji.
Policja przesłuchała mnie i ojca.
Policja przekazała ustalenie ponownie do prokuratury.
Prokurator ... Zobacz wątek
2018.4.22 11:0:8
Zerwanie umowy najmu a kaucja
Witam, najemca podpisal umowe na najem bezterminowy z zaznaczeniem ze minimum trzy miesice bedzie wynajmowal.Wplacil kaucje , plus dwa czynsze. Po 20 dniach dzwoni ,ze nie bedzie juz najmowal i chce zwrotu ... Zobacz wątek2018.4.21 5:4:30
Kto musi wiedzieć o testamencie?
Kto musi wiedzieć o testamencie? Mam podejrzenia, że mogę zostać celowo niepowiadomiony o ewentualnym testamencie jeśli takowy może zostać spisany.Czy jest jakiś prawny obowiązek powiadomienia ... Zobacz wątek
2018.4.20 22:11:34
Dziedziczenie długów
Witam, mój wujek (brat mojej mamy) i jegi żona maja sporo długów. Przy czym prowadzą dość dość procentowe życie.. do takiego stopnia że mam podejrzenia iż mógł by któryś z nich przez to ... Zobacz wątek2018.4.20 20:21:50
Darowizna na rzecz wnuka
Witam. Pięć lat temu mój dziadkowie a właściwie babcia (Do niej należał dom) przepisami mi właśnie dom w zamian za opiekę i oczywiście dożywotnie mogą mieszkać w domu. Moje pytanie brzmi ... Zobacz wątek2018.4.20 20:3:52
Zobowiazanie wyplacania renty
Dzien dobryMam pytanie odnosnie dziedziczenia spadku . Czy w przypadku, gdy spadkodawca pozostawil po sobie zadluzenia w postaci kredytow w banku, nie zaplaconych rachunkow i do tego wszystkiego okazuje ... Zobacz wątek
2018.4.20 8:52:21
kodeks pracy w wojsku
Witam. Czy w pracującym w wojsku należą sie 2dni wolnego od pracy w roku opieki nad dzieckiem zapisane w art.188 KP? ... Zobacz wątek2018.4.20 8:6:45
Wezwanie do zapłaty - list zwykły
Dzisiaj dostałam wezwanie za jakiś domowy poradnik lekarski na kwotę 162.27zł z 2002. Jutro jestem w Prokuraturze na Malczewskiego i zgłaszam wyłudzenie. Śmieszni są. Nic nigdy nie zamawiałam. ... Zobacz wątek86 odpowiedzi | Strony: 1 2
2018.4.19 22:34:5
Sprzedam prawo jazdy, kategorię A B C D E, wraz z wymianą. Napisz do mnie na emeil.mmast1@ukr.net w 100% legalnie
Normalne prawo jazdy kosztuje 1250 euro, + meldunek na 6 miesięcy, z dodatkiem do rejestru, jeśli jest on jeszcze bardziej interesujący, napisz. jeśli nie, wyrób fałszerstwo za 2000 zł..... ... Zobacz wątek2018.4.19 22:23:51
Oskarżony o uporczywe uchylanie sie od płacenia alimentów
Ja nie mam takiego problemu jak wy bo postarałem się o opiekę nad dziećmi a swojej byłej dodatkowo ograniczyłem władzę rodzicielską i niech teraz ona się martwi długiem alimentacyjnym i tłumaczy ... Zobacz wątek51 odpowiedzi | Strony: 1 2
2018.4.19 14:37:26
Alimenty w uk
Witam. Mój partner ma 2 dzieci z poprzedniego związku. Do tej pory płacił miesięcznie 190? na dwoje.Teraz przyszła mu decyzja że alimenty wynosić będą 400? miesięcznie. Wzięli oni pod uwagę ... Zobacz wątek2018.4.19 12:36:3
sprzedaż internetowa - gdzie założyć firmę?
Witam serdecznie,Mieszkam na stałe w Szwecji, jednak chciałabym rozpocząć własną działalność gospodarczą w Polsce. Planuję samodzielnie wydawać napisane przede mnie książki (ew. z udziałem ... Zobacz wątek
2018.4.19 11:8:49
Czy za odbiór wyroku zaocznego z sądu należy płacić?
Witam.Sprawa wygląda tak od dnia 29 grudnia 2017 została wszczęta egzekucja komornicza.Dodam że alimenty są na mnie płacone z funduszu państwa.
Od tamtej pory nie odebrałam z sądu wyroku zaocznego ... Zobacz wątek
2018.4.19 9:10:34
POMOCY piszę test z prawa
dzień dobry, jutro piszę test z prawa cywilnego, wykładowca kazał przygotować odpowiedzi do tych pytań, odpowiedzi mam niestety nie mogę ich tutaj jak "pogrubić" proszę dlatego po prostu usuwam ... Zobacz wątek2018.4.19 8:15:16
Świadek - art 286 par 1 KK
Witam. Otóż dostałem dziś zawiadomienie na komendę w charakterze świadka. Popełnienie przestępstwa art 286 par 1 KK. Przeczytałem, że tyczy się to ogólnie kwestii pieniądza i korzyści z nim ... Zobacz wątek2018.4.18 20:24:22
powrót do nazwiska panieńskiego
czy moge po rozwodzie zmienic nazwisko po mezuna dwu czlonowe czyli panienskie i po ex mezu razem ... Zobacz wątek
2018.4.17 23:1:15
Podział kredytu hipotecznego po rozwodzie bez chęci porozumienia
Sad nie może zasądzić sprzedaży mieszkania ponieważ nie może wyrzucić na bruk matki z dziećmi . Może natomiast :Przyznać mieszkanie żonie i tutaj znowu dwa rozmiazania :
Albo obniżyć ... Zobacz wątek
2018.4.17 22:4:18
CZY OSOBA BEZROBOTNA MA OBOWIĄZEK PŁACIĆ ALIMENTY?
Witam jestem bezrobotna osoba mam dwójkę rodzenstwa i chora niepelnosprawna mameRodzenstwo chce mame umiescic w domu opieki a ode mnie chca 1000zl na cele opieki a ja nie mam z czego placic Jak to ... Zobacz wątek
63 odpowiedzi | Strony: 1 2
2018.4.17 15:25:51
Czy muszę zgodzić się na wywiad środowiskowy???
Witam,u mnie sytuacja wygląda tak, że rodzice z którymi już od dawna nie mieszkam (mam swoją rodzinę w tym 2 dzieci) zgłosili się o pomoc do OPS. Pani, która się zajmuje ich sprawą chce żebym ... Zobacz wątek
2018.4.17 10:15:48
Zmiana głównego najemcy (spółdzielcze lokatorskie prawo do lokalu)
Mama zrzekła się prawa do mieszkania lokatorskiego na rzecz siostry ,która przekształciła je potem na spółdzielcze własnościowe.Czy mama mogła to zrobić jeśli nigdy nie było przeprowadzone ... Zobacz wątek2018.4.17 6:25:3
POMOCY !! Bank wypowiedział mi umowę kredytu
We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument ... Zobacz wątek85 odpowiedzi | Strony: 1 2
2018.4.16 19:0:22
mandat za brak biletu w tramwaju
Cześć, Chcial bym się dowiedzieć jeżeli na druczku (tzn mandat ) której dostałem za jazdę bez bilety w tramwaju jest wpisany zły nr dowodu osobistego podpis tez jest nie wyraźny ale reszta danych ... Zobacz wątek2018.4.16 9:13:37
Ojciec nieznany
Witam. Mam problem, natomiast jestem w ciąży 7 miesiąc ...z ojcem dziecka od kilku miesięcy się nie dogadywaliśmy ..są to wieczne kłótnie ..on robi ciągle na złość ..starszy że dziecko będzie ... Zobacz wątek2018.4.15 23:19:57
Masz inne pytanie do prawnika?