Stosowanie przepisów SANEPID-u

Pytanie:

Prowadzę niewielki sklep spożywczy. Jak praktycznie powinna wyglądać dokumentacja dotycząca systemu kontroli wewnętrznej, oraz systemu stosowania dobrej praktyki higienicznej? Znam treść rozporządzeń dotyczących tych kwestii, nie wiem jak zastosować te przepisy w praktyce.

Masz inne pytanie do prawnika?

ODPOWIEDŹ PRAWNIKA

Przepisy nie określają na czym dokładnie polega wywiązywanie się z obowiązku prowadzenia takiej placówki jak sklep spożywczy zgodnie z zasady dobrej praktyki higienicznej. Z informacji jakie uzyskaliśmy w Izbie Przemysłowo Handlowej oraz Inspekcji Handlowej wynika, iż jedynym rozwiązaniem jest skontaktowanie się z właściwym dla siebie oddziałem SANEPID-u i uzyskanie tam niezbędnych informacji. prawdopodobnie to Sanepid właśnie narzuca sposoby wywiązywania się z wymogów Rozporządzenia.

Potrzebujesz porady prawnej?

KOMENTARZE (1)

aneta

4.11.2009 19:55:21

wysokość cukierni?

czy może ktoś z panstwa wie jaką wysokość musi mieć pracownia cukiernicza, jeśli jest jednoosobowa i mieści się w domu??


Dodaj komentarz

DODAJ KOMENTARZ

ZOBACZ TAKŻE: